הצטברות גזים לאחר ניתוח לפרוסקופיה להוצאת כליה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/12/2013 | 12:30 | מאת: שרון

שלום רב! אימי עברה בתחילת השבוע ניתוח להוצאת כליה ועד היום, 5 ימים לאחר הניתוח, מצב הגזים בבטן אינו משתפר אלא ניראה שרק מחמיר. היא עדיין באשפוז בבית החולים ותחושת המלאות עד פיצוץ, והכאבים בכל חלקי הבטן ובאזור הכתפיים לא נחלשים. המצב ניראה חמור עד כדי כך שיש קושי בהליכה עקב חולשה נוראית מהסבל הגדול. לצערי משכך הכאבים (אופטלגין) לא עוזר והצוות הרפואי מבקש שהיא תנוע כל הזמן אך היא בקושי מצליחה ללכת. בכל פעם שמנסים להרימה היא מרגישה תחושת עילפון. היא עברה צילום וניראה שהכל תקין פרט לגזים שאמורים להיספג/להתפוגג מעצמם. האם יש תרופה או התערבות אחרת שתוכל להקל עליה ולזרז את סילוק הגזים? אשמח ואודה מאד על תשובה מהירה.

כל התרופות על בסיס פחם - נורית, אנציפלמד. יכולות לספוח ולהקל על גזים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול