בירור קימות התווית נגד (אולפאריב ותוסף ברזל )

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

02/09/2019 | 11:00 | מאת: RUT

אני בטיפול אולפאריב (LYNPARZA ) כבר כחודשיים. עקב ירידה הדרגתית של ערכי כדוריות הדם האדומות וערך ההמוגלובין: WBC=2.83 RBC=2.76 HCB=8.81 HCT=25.74 היות ובעירוי ברזל הרגשתי רע מאוד, מבקשת לדעת האם ניתן להיעזר בנטילת תוסף ברזל כל שהו, האם אין התווית נגד לטיפול עם אולפאריב? תודה רבה על התשובה,

02/09/2019 | 14:32 | מאת: פרופ' עידו וולף

אין התווית נגד לברזל, אך הבעיה בד,כ איננה חוסר אמיתי של ברזל אלא פגיעה ביכולת הגוף לנהל את מאגרי הברזל. טיפול בברזל במצבים כאלה אינו יעיל.

02/09/2019 | 21:02 | מאת: RUT

תודה רבה פרופ' וולף על התייחסותך! איזה בדיקה מומלץ לבצע על מנת לקבוע מהי הסיבה לפגיעה ביכולת הגוף לנהל את מאגרי הברזל? אם הפגיעה בייצור כדוריות דם אדומות היא תופעת לוואי של טיפול אולפאריב ונטילת תוספי ברזל לא יעילה במצבי, איזה פעולה היית ממליץ לנקוט כעת ?

מנהל פורום טיפול בסרטן