OLAPARIB( LYNPARZA) - שינוי המינון

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

12/09/2019 | 17:12 | מאת: RUT

בת 50 , סרטן שד גרורתי טריפל נגטיב, נשאית BRCA1. לאחר ניתוח, טיפול כימו טקסול (קיבלה 1,721 מ"ג ) ,הקרנות. כחודשיים נמצאת בטיפול עם התכשיר (Olaparib ( Lynparza.מינון 600 מ"ג ליממה. עקב תוצאות בדיקת דם (ירידה הדרגתית ברמות תאי הדם )הרופא העלה חשד להופעת פנציטופניה . מצרפת טבלת המדדים: WBC 3.5 RBC 3.04 HGB 9.7 HCT 30.4 PLT 261 Ferritin 277 RDW 25.9 B12 260 folic acid 9.2 MCV 100 Lympho # 0.84 איזה בדיקה ניתן לבצע כדי לקבוע סוג האנמיה? כשבועיים אחרונות הרגשה כללית מאוד לא טובה, עייפות קיצונית , תשישות, חוסר תאבון . מבקשת לשמוע מה דעתך על המשך הטיפול עם אולפאריב, אולי יש צורך להקטין המינון? אודה לך מאוד על התייחסותך בנושא אפשרות הקטנת המינון ואופן נטילת אולפאריב.

13/09/2019 | 08:56 | מאת: פרופ' עידו וולף

הפחתת מינון או הפסקה לכמה ימים יכולה לסייע, כמובן שהנחיות מדויקות כיצד לעשות זאת יש לבקש הנחיות מהרופא המטפל

מנהל פורום טיפול בסרטן