סרטן שד טריפל נגטיב

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

11/07/2020 | 18:15 | מאת: לאה

בת 73 – התגלה סרטן שד טריפל נגטיב בגודל כ-4.6*2.5*3.5ס"מ בתאריך 9.2019 לאחר שנים של מלאות ריקמתית בגודל של כ2.5 סמ על מיטת הניתוח של כריתת גוש קודם לפני 20 שנה שנבדקה והיתה שלילית בעבר. התחיל טיפול כימוטראפי ב1.3.2020 לצמצום לפני ניתוח עקב מעורבות של שריר הפקטורליס .4 טיפולי AC פעם בשבועיים טיפול עד 7.4.20 – נערך אולטראוסואנד ב19.5 נראה צמצום של הגידול ל1 ס"מ. הומשך ב8טיפולי טקסול פעם בשבוע נעשה אולטרא וסאונד ב.1.7 הגידול גדל ל3.4 ס"מ על 1.5 ס"מ ללא גבולות ברורים- האונקולוג טוען שהגידול חזר ויש צורך בניתוח דחוף לאחר בדיקת הmri שאלה: האם גידול יכול תוך חודשיים לגדול גדילה כלכך גדולה?.של כ3 ס"מ? האם אולטראוסאונד זאת בדיקה שיכולה לאפיין את הגידול? במידה ולא ניתן לנתח עקב המוערבות של שריר הפקטורליס- מה פרוטוקול הטיפול במיקרה הנ"ל? האם ניתן לחזור לAC? מה ניתן לעשות בנידון?

11/07/2020 | 19:31 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

שלום, מציעה להשלים בדיקת mri על מנת לאפיין את מעורבות שריר הפקטורליס. על פניו, יש מקום להפנות בדחיפות לניתוח לאור העדר תגובה לטיפול בטקסול. גידול מסוג טריפל נגטיב לעיתים מתחלק מהר (כתלות במדד הפרוליפרציה ki67( ולעיתים יש התקדמות גם תחת טיפול כימי. עדיין, מטרת הטיפול היא ריפוי. בברכת בריאות שלמה, שירה.

מנהל פורום טיפול בסרטן