בדיקת PET CT שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

18/07/2020 | 15:37 | מאת: אביבית

לאחר ניתוח להסרת גידול, נשלחתי לביצוע PET CT בבית החולים בעוד 4 ימים, שאלתי, היות ואני סובלת גם מקנדידה (באזור שבו היה הגידול), האם גם הקנדידה נראית בסריקת הPET ואם כן האם עלולים לפרש זאת בטעות כסרטן. ואם כן מה לעשות למניעת טעות כזאת, הרופאים כל כך עסוקים שאני לא מצליחה לפנות אליהם ולשאול אותם.

18/07/2020 | 18:26 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

שלום, לעיתים ניתן להבדיל בין דלקת משנית לקנדידה לבין גידול ולעיתים זה לא חד משמעי. ניתן להעזר בבדיקות עזר נוספות - סמני סרטן לדוגמא או אנדוסקופיה במידה ומדובר בקנדידה באיזור ושט-קיבה. המומחים לרפואה גרעינית יציינו בתשובה למה זה מתאים ועל המשך בירור בהתאם. בהצלחה

19/07/2020 | 12:38 | מאת: אביבית

תודה, לא כל כך הבנתי, למה הכוונה דלקת משנית? הגידול היה cscc במפשעה והקנדידה בנרתיק ובאזור (לאחר לקיחת אנטיביוטיקה שלאחר ניתוח), אבל אם לא ניתן להבחין האם זו קנדידה או סרטן וזה יכול להטעות אז מה הטעם בעצם לעשות כעת בדיקה כזו(גם יקרה גם יש בה גם הרבה קרינה)?

19/07/2020 | 14:49 | מאת: ד"ר שירה פלג חסון

מטרת הבדיקה היא לשלול גרורות מרוחקות באיברים אחרים. לא רק בנרתיק. מציעה לפנות לרופא שהפנה לבדיקה, לדיון לגבי נחיצותה. בהצלחה

19/07/2020 | 17:08 | מאת: אביבית

תודה רבה

מנהל פורום טיפול בסרטן