בדיקות דם למרקרים לסרטן

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

06/06/2020 | 07:57 | מאת: גוד

שלום רב, בפברואר 2020 חליתי בהרפס זוסטר הרגשתי רע וחולשה ולא יכולתי לאכול וירדתי במשקל 3 ק"ג.עכשיו לאחר 3 חודשים נשארתי עם מחלה כרונית של עצב מההרפס זוסטר. כרגע אני מרגישה יותר טוב ועליתי 1 ק"ג במשקל. עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה היה בסדר אולטראסאונד אגן קטן היה תקין. הרופא שלח אותי לבדיקות דם לתפקודי כבד, כליות שכולם תקינות וגם לבדיקות מרקרים וביניהם: a.f.p tm = 7.2 ca 125 = 9.2 ca 72.4= 283 ca 15.3 =19.7 ca 19.9 = 37.3 cea= קטן 1.3 מה זה המרקר ca 72.4 שהוא ברמה כה גבוהה? מה עלי לעשות?אילו בדיקות נוספות עלי לעשות.

06/06/2020 | 09:10 | מאת: פרופ וולף

סמני סרטן לא נועדו לאבחון אלא רק למעקב. הם יכולים לעלות מהרבה מאד סיבות, כולל דלקות וזיהומים. רופא המשפחה צריך להמשיך מעקב וברור.

מנהל פורום טיפול בסרטן