פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב מבוגרים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים
פורום זה נועד לתת מענה ראשוני וסיוע בנושאים הנוגעים לבעיות והפרעות קשב וריכוז בקהלים מבוגרים. פורום זה אינו מהווה תחליף להיוועצות עם פסיכיאטר מומחה ונועד להכווין את הגולש ולתת מענה ראשוני בלבד. אנו מאחלים לגולשים, גלישה נעימה בפורום.
399 הודעות
345 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות קשב וריכוז בקרב מבוגרים

הפורום נסגר
08/08/2014 | 21:12 | מאת: עובד34

אני בן 34, אובחנתי כADD בגיל 28 בתחילת הלימודים באוניברסיטה, והתחלתי לקחת ריטלין. לא לקחתי באופן קבוע, אבל בתקופת בחינות או כשהייתי צריך לעשות עבודות השתמשתי בריטלין, והוא עזר לי. כיום, שנתיים לאחר סיום הלימודים, אני נתקל בתקופה שכמוה כבר היו לי בעבר, אבל לא ייחסתי את זה להפרעות קשב וריכוז: אני מתכנן את יומי ושום דבר מהתכניות אינו אוחז במציאות. זמן אינו זמן, שעות פנאי אינן פנאי, לילה אינו לילה... רק בעבודה אני מצליח באיזשהיא (עם דגש על באיזשהיא...) רמה להישאר בהתאם למסגרת. בעבר כשלקחתי ריטלין אחרי דחיות ארוכות של התחלת לימודים, זה סייע לי להתחיל ללמוד ולהתרכז (אין לי מושג אם מדובר באפקט פלסבו, או שפשוט הריטלין באמת אמור לעזור בעניין, לי זה לא משנה). היום רכשתי ריטלין, ולראשונה אני עומד להשתמש בכדור בחיי היום-יום שאינם קושרים ללימודים. אני עובד בעבודה שמצריכה חשיבה וריכוז לעתים, וכמובן ששעתיים שינה בלילה ודחיית השינה אינם המצב האיכותי ביותר. כפי שכתבתי קודם, כבר ידעתי תקופות דומות בעבר, אך לא ייחסתי אותן להפרעות קשב וריכוז, כיום אני פתאום מתחיל לחשוב שאולי יש קשר ואולי ריטלין יכול לעזור. מוכרת לכם\ן התופעה?

01/08/2014 | 01:11 | מאת: יפית

שלום אני בת 40 לאחרונה אובחנתי בהפרעת קשב וריכוז שמסבירה את כל הבילבולים שלי שמחריפים לאחרונה בעיקר מאז שילדתי בפעם השלישית והקושי בהתארגנות וביצוע מטלות . פסיכיאטר המליץ בחום על ריטלין . אך משום מה משהו עוצר אותי... אולי כי אני עדיין מניקה (בעיקר לפני השינה ) או כי זאת תרופה כימית שלוקחים לאורך זמן .. או בגלל עניין ההסתגלות לתרופה שקצת מלחיץ. בקיצור אשמח מאד לשמוע המלצות ממבוגרים שמשתמשים בתרופה ולדעת שהיא אכן בטוחה ללא התמכרות או תופעות לוואי נוראיות . תודה

30/07/2014 | 09:10 | מאת: דרור

שלום, יש לי בעיה די מעיקה. לפעמים פשוט קל לי לקרוא, להבין, להתרכז ולפעמים קשה לי מאוד אפילו לקרוא ולמקד את הראייה. אני כבר באמת לא יודע מה לעשות ומה קורה איתי, חשבתי שזה קשור לבעיית מיקוד ראייה של העין אבל זה לא נראה לי כי לפעמים אני כן מצליח.

27/07/2014 | 07:27 | מאת: אודליה

ביתי אובחנה ע"י בדיקת טובה כסובלת מADHD בסוף כיתה א' ומאז היא עם רטלין רק בזמן לימודים. כיום היא סיימה כיתה ה', כשלושה חודשים לפני סיום השנה ביתי טענה שהיא מצליחה להתרכז וללמוד גם בלי הרטלין, אמרתי לה שאני מוכנה לעשות ניסיון ובמידה שתהיה ירידה בלימודים היא חוזרת לקחת את הכדור. לא היה שינוי גדול בציונים. נשארה ממוצעת- 82 האם יש מציאות כזאת שילד מגיע לשלב שמצליח להתגבר על הקשב ולהתרכז רק מתוך מודעות?

25/07/2014 | 16:23 | מאת: יסמין

שלום כמה זמן אפשר לשתות משקאות אם קופאין אחרי רטלין ?? תודה רבה לך יסמין

15/07/2014 | 01:19 | מאת: ליאת

אני צורכת ריטילין la 40 ומשלמת כחצי מהמחיר מהמחיר הקטלוגי. האם ההנחה היא בגלל שיש לי מכבי מגן זהב או בגלל שיש לי מרשם מהרופא?

10/07/2014 | 13:29 | מאת: יוכבד

שלום, עברתי בחינת טובה. בחלק הראשון יצא לי ציון שהעיד על חולמניות ואימפולסיביות. לאחר מכן לקחתי 20 מג ריטלין (אני בת 36 ושוקלת 58 קילו). הרגשתי ממש רע עם כניסתי לבחינה (בחילה, דופק, רעד וכו) והובחנו התעקשה שאעשה את המבחן במצב זה. במהלך הבחינה התחלתי לבכות (הרגשתי כמו הצפה הורמונלית והתחלתי לחשוב בכלל על הבן שלי). קינחתי עם את האץ עם טישו כל הזמן. בקיצור ממש לא הרגשתי שאני במצב להתרכז וכל ארבעת המדדים יצאו בעייתים. הבוחנת מתעקשת שזה בסדר שקיימתי את הבחינה במצב זה. מניחה שהיא חשבה שאני בחדר למרות שלא חשתי בחרדה מהבחינה. הם מסרבים לאפשר לי מבחן חוזר. מה דעתך? יתכן שלקחתי מינון גדול מידי. זו התחושה שלי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טובה. ייתכן בהחלט שסבלת מתופעות לוואי של התרופה ריטאלין. במקרה כזה ניתן לתת מנון נמוך יותר 10 מ"ג ולראות מה התוצאה. בכל מקרה במבוגרים מבחן טובה אינו משמש לאבחון קליני ויש צורך בהערכה של רופא מומחה להפרעות קשב וריכוז במבוגרים וכניסה במקרה הצורך של תהליך עקבי של נטילת תרופה תחת בקרה ובחינת התוצאות. אין לך מה להתרגש ממבחן TOVA יחיד

08/07/2014 | 18:55 | מאת: לורן

שלום לכל משתתפי הפורום, אני סטודנטית בתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית. אני עורכת מחקר על השפעותיהם של הפרעות קשב וריכוז בקרב סטודנטים. אשמח מאוד באם הסטודנטים ביניכם ימלאו את השאלון ( שאורך כחמש דקות). כמובן שהשאלון אנונימי לחלוטין. זה יעזור לי מאוד וממש אודה לכם על כך! מצרפת את הלינק: https://qtrial2014.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_6Lo5UtlB2TtmECx תודה וערב נעים לכולם!! :)

05/07/2014 | 13:58 | מאת: אלון

היי אני סטודנט בן 26 לפני שנה וחצי בערך התחלת ליטול ריטלין לאחר התנסות עברתי לקונצרטה 56 לפני חודשיים התחלתי טיפול בסימבלטה עקב התקפי חרדה . כרגע אני בתקופת מבחנים ובזמן האחרון התחלתי לשלב עם ריטלין 10-12 מג כל 4 שעות ההשפעה לא הכי מספקת אני עדיין נשאר היפרקטיבי כזה והריכוז לא מספק , השאלה שלי האם אפשר לעלות ל15-20 בהדרגה ? הפסיכיאטרית המליצה לי 10 מג כל 4 שעות סהכ 20 ביום. כרגע אני בתקופת מבחנים ואני צריך ללמוד המון האם זה אפשרי ליטול 3 פעמים ביום 10/15 מג כל 4 שעות? או שעדיף לא להסתכן ופעמיים 15 כל 4 שעות?אשמח לקבל חוות דעת מקצועית תודה !! :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלון. במידה והפרעות הקשב והריכוז נובעות מחרדה או מתח תוספת ריטאלין לא תעזור לך ואף עלולה להחמיר את המצב. ניתן לשקול העלאת ריטאלין לטווח קצר עד 60 מ"ג וזאת במקום קונצרטה. ניתן לפרוס זאת 20 מ"ג כל 4 שעות. בהצלחה

למה אתה לא שולח אותו לרופא שלו, או לכל רופא? איזה חוסר אחריות לשנות מינונים ככה? מה אתה יודע עליו? אתה לא שואל כלום? אולי הוא לוקח עוד דברים?

28/07/2014 | 14:24 | מאת: אלון

אף פעם לא היו לי חרדות הובחנתי ב ADHD לפני כשנתיים לפני חצי שנה בערך התחילו לי התקפי חרדה כל פעם כשנטלתי קונצרטה/ ריטלין לפני כשלושה חודשים הפסיכאטר רשם לי סימבאלטה 30 מג ,כדור ביום נגד החרדה לאחר חודשיים המליץ לשלב כדור ריטלין 10 כל 4 שעות אך כדור של 10 לא עושה לי כלום ולכן שאלתי..

02/07/2014 | 12:06 | מאת: משה

שלום ד"ר רוזיצקי, אני מטופל באפקסור 225 מ"ג עקב דיכאון וחרדה וכן אביליפיי 2.5 מ"ג עקב טיקים. השאלה איזה תרופה להוסיף לטיפול בהפרעת קשב? האם להוסיף קונצרטה או וולבוטרין? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה. הפרעות קשב יכולות לנבוע גם מהפרעות דיכאון וחרדה ולכן קודם כל יש לבדוק האם אתה מאוזן ומתפקד טוב מבחינה הדיכאון והחרדה. אפקסור עצמה יכולה לעזור לעתים בהפרעות קשב וריכוז. במקרה זה תוספת של תרופה נוספת הינה בעייתיתי עקב חשש לאינטראקציות תרופתיות ותופעות לוואי. כדאי לך להתיעץ עם פסיכיאטר מומחה להפרעות קשב וריכוז. יש לשקול טיפול CBT פסיכולוגי להפרעות קשב וריכוז.

שלום, אני בן 41 והשבוע הובחנתי כלוקה ב - ADD. בעוד יומיים אתחיל טיפול פסיכולוגי המתמחה בהפרעה הנ"ל. במקביל, אתחיל טיפול תרופתי. בה בעת, אני חווה פרידה כואבת לאחר זוגיות של קרוב ל - 6 שנים, מהאישה שעדיין חושב כי היא האחת והיחידה עבורי. מיום הפרידה והאבחון, אני מרגיש כי כל הסימפטומים הוחרפו. היום אני יכול לומר בוודאות שכל מערכות היחסים בהם הייתי, כולל האחרונה נהרסו בעקבות ההפרעה. שאלתי היא, האם ניתן לממש ולנהל מערכת יחסים זוגית תקינה ובריאה למרות ההפרעה בהנחה שהטיפול התרופתי מקל? אודה לך על תשובתך. כמו כן, אשמח לקבל תגובות מאנשים אשר התחבטו בשאלה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עידו. התגובה הנפשית שלך כעת למשבר הזוגי הינה צםויה ויכולה בעצמה להשפיע על התפקוד ויכולות הקשב והריכוז שלך. באופן כללי אנשים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז מתקשים יותר להחזיק במערכות יחסים ויש עלייה בסיכון למשברים זוגיים וגירושין. לאור זאת טיפול בהפרעת קשב עצמה יכול לעזור לך בהמשך הדרך. בהצלחה

22/06/2014 | 09:06 | מאת: מאיר

אני מרגיש בחודש וחצי האחרון שכולם מסתכלים עלי אני בוכה סתם ומרגיש כאילו אין לי זיכרון וגם התחיל לי בעיות בראייה והפה שלי יבש לפעמים מה קורה לי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. התחושות והסימנים שאתה מרגיש בהחלט מלמדים על מצוקה נפשית. תחושות אלו יכולים לנבוע מהתקפי חרדה אך גם מסיבות אחרות. ממליץ כי תפנה ליעוץ פסיכיאטר בהקדם. בהצלחה

19/06/2014 | 14:18 | מאת: אביקו

שלום רב, יש לי בעיה של לחץ ובלבול (עליית דופק, יובש) כאשר אני נימצא במבחן או בראיון מקצועי . רמת היכולת שלי והאיי קיו יורדים משמעותית . בעיה נוספת, גם כשאני קורא מאמרים מקצועיים קשה לי לשמור על ריכוז לאורך זמן . אבל הבעיה הראשונה יותר מפריעה לי. אבל אולי הן קשורות . האם זה משהו נוירולוגי ? האם ניתן לטפל בזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לחץ וחרדה במבחנים וראיונות יכולים לנבוע מסיבות רבות. אחד הגורמים העיקריים הינם חרדת ביצוע הקשורה להפרעת חרדה חברתית. לעתים גם הפרעות קשב וריכוז יכולים לגרום לתופעות אלו. ממליץ כי תפנה ליעוץ פסיכיאטר המתמחה בהפרעות קשב וריכוז במבוגרים ובהפרעות חרדה. בהצלחה

09/06/2014 | 01:32 | מאת: שרונה

היי, שאלתי מאוד מורכבת וסוטרת אך אשמח לתשובה ברורה. אני שרונה בת 26 ולפני כמה ימים התחלתי בפעם הראשונה בחיי לצרוך ריטלין לבעיית קשב וריכוז(שבעצם אני פניתי לנירולוגית בחשד שיש לי את הבעיה) ע"י אישור של נירולוגית בלבד! המינון של הריטלין שהיא נתנה לי הוא 60 מ"ג (היא נתנה לי שני מרשמים 20 מ"ג ו40מ"ג). התופעות הלוואי של הריטלין חלקי. אני לא מרגישה שחל שינוי בבעיות הקשב והריכוז ואני בטוחה שיש לי את הבעיה. מצד שני כן חלה השפעה בדיכאון האכילה בלבד!!!! לא דיכאון נפשי ולא עצבות כלל למרות שיש קצת רגיעה ויותר נחת רוח כי בדרך כלל אני בן אדם מאוד לחוץ מטבעי ומחוסרת שלווה ושוב חשוב לי לציין שהרוגע והשלווה לא מלווים בדכאונות או עצבות אלא ההיפך בנוסף יש ליכאבי ראש חזק שזה גם חלק מהתופעות הלוואי. האם לוקח זמן עד שהגוף מקבל את ההשפעה? או שמיד לאחר הצריכה הראשונית התופעה אמורה להופיע? האם יכול להיות שהתרופה תשפיע חלקית? חשוב לי שוב לציין שהתרופה היא לקשב וריכוז ולא להיפראקטיביות. בבקשה אם אפשר לענות לי על השאלות הקשות הללו אני מאוד הודה על כך ואשמח נורא. תודה שרונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרונה יכול היות בהחלט שהמנון והתרופה אינם מתאימים לך. על מנת לבחון יעילות של תרופה להפרעות קשב וריכוז יש צורך בטיפול של חודש לפחות. כאבי ראש עלולים להיות תופעת לוואי של טיפול בריטאלין אולם בד"כ הם עוברים לאחר זמן קצר. בכל מקרה ממליץ כי תתיעצי עם רופא מומחה להפרעות קשב וריכוז מבוגרים. בהצלחה

08/06/2014 | 19:13 | מאת: אוהד

נרשם לי ריטלין SR ועד היום השתמשתי בו רק פעמים ספורות. אני צריך אותו בעיקר במבחנים. עקב היסטוריית בעיות לב במשפחה, רציתי לשאול האם יש תחליף לריטלין שאינו משפיע על הלב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אוהד. לאדם בריא ללא בעיות לב אין בעיה לצרוך ריטאלין. יש לבצע בדיקת אקג, דופק ול"ד. במקרה הצורך יעוץ קרדיולוג. ניתן להשתמש בתרופות כמו אדרונקס, וולבוטרין או פרוביג'יל אולם הם משמשות לטיפול ארוך טווח ולא טיפול נקודתי. בכל מקרה ממליץ כי תתיעץ עם רופא מומחה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז במבוגרים

שלום ברצוני לדעת האם לקיחת רטלין זום מחליש או מנגד את רטלין la ??? תודה רבה לך והמשך שבוע טוב שרון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אין קשר בין החומרים. בהצלחה

05/06/2014 | 16:41 | מאת: שרון

שלום אני משתמשת ברטלין la 30 ולפעמים יש לי תופעת לוואי מהכדור של דפיקות לב לא סדירות וכשהסתכלתי בתופעת לוואי וראיתי שזה תופעה לוואי שכיחה וברצוני לדעת מה הכוונה תופעת לוואי שכיחה ?? האם זה במשך הזמן יפסיק תופעה זו ?? קבעתי אם רופא משפחה בשביל שיביא לי הפניה לבדיקת לב ומאמץ עשיתי בדיקת א.ק.ג והכול היה בסדר גמור תודה רבה לך שרון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון. תחושה של דפיקות לב מואצות עלולה להופיע במקרים של שימוש בריטאלין. בד"כ אין לכך משמעות וזה חולף. עם זאת ממליץ לך במידה וזה נמשך ומשמעותי להתיעץ עם רופא משפחה ולעבור בדיקת הולטר קצב לב ויעוץ קרדיולוגי על מנת לקבוע האם הטיפול בריטאלין בטיחותי עבורך. בהצלחה

02/06/2014 | 19:05 | מאת: יבגני 1984

ערב טוב ברצוני להגמל מעישון לאחר שניסתי מסטיקים ללא הצלחה והייתי בסדנה גימלה מעישון ועלה נושא של תרופות של וצ'מפקס השאלה האם יש בעיה אם קבל קונצרטה 96 אני שואל בגלל הבנתי שיש מצבי רוח ועוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יבגני. אין בעיה ליטול תרופת צ'מפיקס יחד עם קונצרטה. עללי לציין כי אתה נוטל קונצרטה במנון 96 מ"ג שהוא מנון גבוה מעל הוראות משרד הבריאות ועלול להיות קשור לתופעות לוואי שונות. ממליץ כי תתיעץ עם רופא מומחה להפרעות קשב וריכוז. בהצלחה

02/06/2014 | 00:58 | מאת: וונדי

שלום, אני בת 25. אובחנתי (TOVA) לפני מספר שנים והומלץ לי להתחיל עם רטאלין LA 20 מ"ג בהתחלה הכדור עזר אבל אחר כך נתקלתי בתופעות לוואי קשות של בחילות, דכאון וכו'... לכן הרופא משפחה המליץ לעבור לקונצרטה 36 מ"ג. כאן היו גם כן תופעות לוואי שונות בין היתר חוסר מצב רוח למרות שבמידה פחותה יותר מהריטלין. אחרי כמה חודשים הרגשתי שהקונצרטה לא משפיעה עלי יותר... שוב פניתי לרופא משפחה שהעלה את המינון ל54 מ"ג. מאז אני לוקחת כבר כמה שנים את הקונצרטה אבל אני עדיין נתקלת בתופעות לוואי כשבעיקר מדובר על חוסר מצב רוח שמתגבר לקראת סוף השפעת התרופה ונעלם כאשר ההשפעה של התרופה פגה. יש לי מעין תחושת ניתוק מהסביבה... כשאני בלי הקונצרטה אני חברותית אוהבת לצחוק ומלאת שמחת חיים. אבל עם הקונצרטה אני מרגישה חוסר סבלנות וניתוק חברתי. ןגם ממש לא מסוגלת לנהל שיחות בטלפון.אני מרגישה ממש לא עצמי וזה נורא!! העניין הוא שאני דוקטורנטית ואני מחוייבת להקדיש את רוב זמני למחקר. אני ממש לא מסתדרת בלי הקונצרטה ומצד שני המחיר שלה מבחינה רגשית וחברתית הוא מאוד גבוה! ניסיתי תחליפים כמו ריכוזית קולג' ואקטיב בריין - ממש לא עזר... אגב שכחתי לציין שמדובר בADD ללא הפראקטיביות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום וונדי מתילפנידאט- התרופה הפעילה בריטאלין וקונצרטה בד"כ יעילה מאוד בשיפור תפקודי קשב וריכוז. לעתים מתקבלת תחושה של התרכזות עצמית וירידה בצורך בפעילות חברתית. ממליץ על השלמת הטיפול התרופתי בטיפול פסיכולוגי וקוגניטיבי התנהגותי אשר יקנה לך מודעות ויכולות לתפקודים חברתיים. בהצלחה

27/05/2014 | 23:45 | מאת: אוהד

אני בן 22, ניגש לבחינה הפסיכומטרית, לפני מספר שנים עברתי מבחן TOVA לקראת תקופת בחינות הבגרות והומלץ לי על ריטלין SR במינון 20 מ"ג. יש לציין שביום יום אני מסתדר מצויין ללא ריטלין, ומשתמש בו רק על מנת לא לאבד ריכוז בבחינות ארוכות. מה משך ההשפעה של ריטלין SR במינון 20 מ"ג? בהנחה שהבחינה הפסיכומטרית אורכת 3 וחצי שעות, כמה טבליות מומלץ שאקח ובאיזה הפרשי זמן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אוהד. משך השפעה של ריטאלין SR הינו 4 עד 6 שעות במבוגרים בד"כ פחות יעיל ויש לשקול העברה לריטאלין LA או קונצרטה. בהצלחה

02/06/2014 | 19:22 | מאת: אוהד

רופא משפחה יכול לרשום מרשם לריטלין LA במידה ויש לי ריטלין SR?

27/05/2014 | 22:55 | מאת: דניאל

שלום רב, היום סיימתי תהליך של אבחון ואישור להפרעת קשב וריכוז הנוירולוגית נתנה לי מרשם ל10 מ"ג ריטלין רגיל וליטול שתי כדורים פעמיים ביום אני בן 26 ושוקל כ86 קילו. שאלתי האם הגיוני שזה המינון ממנו אני צריך להתחיל? האם הוא לא נמוך מידי? וגם אם המינון נכון, לא קיבלתי ממנה הוראות לגבי זמן הנטילה בפעם השניה האם זה לאחר 4 שעות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל. קודם כל מדובר במינון נמוך יחסית לגבר במשקל גוף כמו שלך אבל נהוג להתחיל במינונים נמוכים אלו כדי להתרגל לתרופה ולבחון בהדרגתיות את יעילותה. אתה צריך לקחת את הכדור השני לאחר כ-4 שעות שכן משך הפעולה של ריטאלין רגיל במובוגרים הוא כ-3-4 שעות. בהפרעות קשב וריכוז במבוגרים יש להתאים את המינון לדרישות התפקוד שלך ו"לתפור חליפה" עם שילוב כדור ארוך טווח וכדור קצר טווח עלמנת להגיע לתפקוד מקימלי עם מינימום תופעות לוואי. ממליץ לך להתיעץ ולהיות במעקב אצל רופא פסיכיאטר המומחה להפרעות קשב וריכוז. בהצלחה

25/05/2014 | 22:00 | מאת: דני

שלום רב! בן 35. סובל מחרדה (נוטל פריזמה 20 מ"ג וחצי כדור נורמיטן). לפני מס' שנים עשיתי אבחון אצל נוירולוג ונמצא שיש לי ADD. קיבלתי מרשם לקונצרטה 36 מ"ג (אני שוקל 75 ק"ג). והתרופה גרמה להגברת החרדה ולא הרגשתי שיפור בקשב. בוולבוטרין גרם לי לעצבנות יתר. טיפול בויאפקס לא עזר גם. קראתי באינטרנט שמינון למבוגרים בד"כ גבוה יותר. האם יתכן שבמינון גבוה יותר החרדה דווקא תפחת? או שמא הגברת חרדה כבר במינון נמוך "פוסלת" את התרופה והסיכוי שהיא תגביר יותר את החרדה במינון גבוה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דני תרופות ריטאלין וקונצרטה עלולות לגרום להגברת חרדה באנשים הסובלים מהפרעות חרדה. כיוון שחרדה בעצמה מביאה להפרעות קשב וריכוז הרי שהטיפול בריטאלין באנשים הסובלים מהפרעות חרדה אינו יעיל ואף מזיק כל עוד לא מטפלים ולא מאזנים את הפרעת החרדה. לכן ממליץ לך קודם כל לטפל בהפרעת החרדה ע"י טיפול תרופתי כמו צפרלקס ובטיפול קוגניטיבי התנהגותי ורק אז לבחון טיפול בהפרעות קשב וריכוז. כדאי לפנות לרופא מומחה בהפרעות חרדה וקשב וריכוז על מנת לעזור לך במצוקתך. בהצלחה

25/05/2014 | 21:22 | מאת: הילה

שלום, אני הובחנתי ב-add ב-2006. החודש עברתי לקופת חולים חדשה, כאשר ביקשתי מרשם לריטלין ביקשו ממני לעשות את כל האבחון מחדש פלוס בדיקה מול פסיכיאטר (היות והאבחון הוא מ-2006) האם מותר להם לדרוש ממני אבחון מחדש? מדוע אם כבר קבעו שיש לי הפרעת למידה, למה עליי לעבור את כל האבחון שוב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה. אין כל צורך באבחון נוירופסיכולוגי חדש שכן במידה והאבחון הקודם חיובי הרי ששום דבר לא השתנה ואת סובלת מהפרעות קשב וריכוז. לעומת זאת כדאי לבצע הערכה חוזרת ע"י פסיכיאטר מומחה כדי לבדוק את התאמת הטיפול, האם ישנם בעיות נפשיות נוספות והאם יש תופעות לוואי. יתרה מכך, בכל טיפול ארוך בריטאלין במבוגר יש צורך במעקב דופק, לחץ דם ואקג עם בדיקות דם לתפקודי כבד לפחות פעם בשנה. ממליץ על ביקורת אצל פסיכיאטר מומחה להפרעות קשב וריכוז. בהצלחה

21/05/2014 | 10:39 | מאת: יעל

שלום באיזה מבתי החולים בארץ ניתן לעשות את הבדיקה ומה העלות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל. בדיקה נוירוקוגניטיבית לאבחון הפרעות קשב וריכוז ניתן לבצע בכל בית חולים במרפאה המתמחית בהפרעות קשב וריכוז. בדיקה זו אינה כלולה בסל הבריאות ועלותה בד"כ בין 1000 ל-1500 ש"ח בהצלחה

היי, ברצוני לשאול את אחד המומחים, האם יש קשר בין הפרעת קשב לזה שאין לי זוגיות (בת 38) וגם מאוד קשה לייצר מערכת זוגית יציבה, נמנעת מלצאת לדייטים רומנטיים עם גברים, מעדיפה לצאת עם חברות, אני סטרייטית לחלוטין, נראית טוב, אבל אני לא רואה את עצמי אי פעם מצליחה להיות בזוגויות, ואף פעם גם לא ראיתי את זה כאופציה בכלל, אני פשוט חושבת על עצמי שאני לא אסתדר, אז יש קשר? :-) תודה חלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חלי. אנשים עם הפרעות קשב וריכוז מתקשים יותר בסיטואציות חברתיות ובמיומנויות הנדרשות לשימור ופיתוח קשר זוגי. עם זאת, קשיים בזוגיות יכולים לנבוע ממגוון רחב של מצוקות וקשיים נפשיים ואחרים ולכן יש צורך בהערכה מקיפה לבעיתך. ממליץ כי תפני ליעוץ מקצועי בנושא. בהצלחה

שלום, אני לוקחת ציפרמיל כנוגד חרדה מזה כמה שנים. בשנה האחרונה יש לי קשיי ריכוז רציניים כשאני יושבת על מטלות של לימודים. רציתי לשאול אם אני יכולה להתחיל לקחת לתקופה הקרובה עד סיום הלימודים תוסף טבעי לשיפור קשב וריכוז (למשל ZOOM) מבלי להיוועץ עם רופא מומחה, והאם אתה מעריך שזה יכול לעזור לי? כמו כן, רציתי לוודא שניתן לקחת תוסף כזה יחד עם הציפרמיל שאני נוטלת. תודה רבה!

13/05/2014 | 21:10 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 25, סטודנטית מזה כמה שנים. בשנה האחרונה אני מרגישה קושי עצום להתרכז במטלות שלי - או שאני מרגישה עייפה או שאני מרגישה היפר ולא מצליחה לשבת. האם ישנו משהו טבעי שניתן לקחת מבלי להתייעץ עכשיו עם רופא? (למשל, אומגה שלוש יכולה לעזור?) נותרו לי כמה חודשים ללמוד באופן אינטנסיבי ואשמח מאד למשהו שיכול לסייע. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאיה. אומגה 3 הוא תוסף מזון בעל יעילות מוגבלת אם בכלל בטיפול בהפרעות קשב וריכוז. ניתן להשתמש בתוסף ZOOM אולם גם הוא בעל יעילות מוגבלת. אני ממליץ לך להתנסות בץרופה ריטאלין- תרופה יעילה ובטוחה לשימוש אשר תעזור לך בצורה הטובה ביותר. יש לפנות לרופא מומחה המתמחה בתחום הפרעות קשב וריכוז. בהצלחה

12/05/2014 | 22:21 | מאת: נטלי

ד"ר אהוד שלום, הנני סובלת מהפרעת קשב וריכוז. כיום סטודנטית ואני מאוד מתקשה ללמוד- יוצאת מריכוז בזמן קריאה, צריכה לחזור מספר פעמים, בעיה בזיכרון לטווח הקצר, לא זוכרת מה שאני קוראת. מתעייפת מהר מאוד מלשבת ולקרוא חומר, קושי בארגון הלמידה ותכנון. נירולוג נתן לי ריטלין אך כלל לא התאים- תופעות הקליניות של התרופה: חום בגוף, עצבנות, הפרעות בשינה, לחץ דם גבוה וכו.. נתן לי קונצרטה אך גם כלל את התופעות הנ"ל ועוד מספר כדורים השייכים למשפחת הריטלין. אשמח אם תוכל לעזור לי בנדון מכיוון שאני בהתלבטות לעזוב את הלימודים אך ורק בגלל קושי זה . מודה לך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נטלי. יכול להיות שמינון הריטאלין אינו מספיק לטיפול בהפרעות קשב וריכוז מהן את סובלת. כמו-כן יכול להיות שאת סובלת מהפרעת למידה בנוסף להפרעות קשב וריכוז. יש צורך בהערכה מקיפה. בכל מקרה אני ממליץ לך לא לותר ולא לפרוש מלימודים. דבר כזה מעבר לנסיגה עצמה עלול לפגוע בבטחון העצמי ובתחושת הערך העצמי. ממליץ כי תפני לטיפול מומחה להפרעות קשב וריכוז.

שלום, אני בסביבות גיל 50, איש עסקים עצמאי, ובשנים האחרונות אני צריך מאמצים עילאיים להתרכז ולבצע עבודות שבעבר ביצעתי בקלות, אני מוסח מכל שטות ולעיתים לוקח לי ימים לסיים עבודה שבעבר עשיתי בדקות (!!) האם ייתכן שהפרעת קשב מופיעה ככה פתאום? יש לציין שיש לי שני ילדים שאובחנו כבעלי הפרעות קשב, אני לתומי חשבתי שהם רק מתפנקים ורוצים הקלות בבית ספר... מה עושים? אשמח לעזרה סמי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סמי. התלונה שלך אופיינית להרבה מאוד אנשים בגילך אשר סובלים מהפרעת קשב וריכוז בדרגה קלה אשר לא הפריעה להם בעבר וכעת כשאר הם במסלול עבודה הדורש שעות אינטנסיביות עם עבודה מונוטונית סובלים מבעיות קשב וריכוז. ממליץ ךף להתיעץ עם מומחה להפרעות קשב וריכוז במבוגרים. טיפול תרופתי יכול לעזור. בהצלחה

04/05/2014 | 11:07 | מאת: חן

שלום אני בת 30 ומאז ומתמיד אני יודעת שיש לי הפרעות בריכוז אך מעולם לא הובחנתי. בשנתיים האחרונות ( מאז הריון) נראה שהבעיה החמירה, אני לא זוכרת דברים ומהר מאוד דעתי מוסכת, ברמה שאני לא זוכרת למי התקשרתי עד שעונה ושומעת את קולו. האם כדאי לערב טיפול ברטלין?

02/05/2014 | 14:26 | מאת: מור

האם ישנה התנגשות כלשהי בין הריטלין לתוסף מורינגה? תודה, מור.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע על אינטראקציה אפשרית בין ריטלין למורינגה. להזכירך כי ריטלין הינ תרופת בחירה ראשונה וטובה ובטוחה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז.

23/04/2014 | 15:44 | מאת: אני

היי:-) אני סובל מהפרעת קשה וריכוז ללא היפראקטיביות. הבעיה מאוד מפריעה לי, במיוחד מאחר והתחלתי מסלול לימודים אקדמאיים ארוך (=6 שנים!) עם "ים של חומר"... השאלה: איך כדאי לטפל בזה? ריטלין? אני חושש קצת כי יש כל מיני תופעות לוואי.. ואפרופו תופעות לוואי - שמעתי שיש כאלו שריטלין מגביר להם חשק מיני (דבר שאינו רצוי מבחינתי). בכמה אחוזים - סטטיסטית - זה אכן קורה? תודה!

16/04/2014 | 21:28 | מאת: א.

שלום ד"ר, אני סובל מעל ל- 20 שנה ממיגרנה (עם כאב חד בצד שמאל של הראש). היו תקופות שקיבלתי טיפול מונע. לאחרונה הפסקתי וכרגע סובל מהתקפים בעיקר בתקופות של לחץ ושינויי מזג אויר. השאלה שלי נוגעת לריטלין. אובחנתי כסובל מהפרעת קשב וריכוז לפני כשנתיים, ללא היפראקטיביות. אני לוקח ריטלין בהתאם לצורך, בעיקר שצריך לשבת על מטלות גדולות שכוללות עיון בכמות גדולה של חומר בפרק זמן קצר. מרגיש נפלא ומלא באנרגיה וריכוז. הבעיה מתחילה לאחר מכן. באופן קבוע - בתום ההשפעה של הריטלין - אני סובל ממיגרנה קשה שגם הכדורים שבד"כ אני לוקח כדי לנטרל אותה (רילרט 80 מ"ג) לא עוזרים לטפל בה. המצב ממש מתסכל - פותר בעיה אחת ויוצר בעיה אחרת, קשה לא פחות. ניסיתי קונצרטה וריטלין מושהה - אותה בעיה. מוכר איזשהו פתרון לעניין? איזשהו פתרון שיאפשר לי גם להשתמש בריטלין לריכוז וגם להימנע ממיגרנה? תודה!! א.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. התרופה הפעילה בריטלין- מתילפנידאט אכן עלולה לגרום לכאבי ראש הן בעת פעילות התרופה וגם לאחר הפסקת השפעתה. אם תופעת הלוואי של כאבי הראש בלתי נסבלת אין מנוס מהפסקקת השימוש בריטלין. ניתן לנסות טיפול בתרופה וולבוטרין או לנסות אדרל או פוקלין- דורשים אישור מיוחד. כמו-כן ניתן לנסות טיפול מטא-אסטרטגי פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי להתמודדות עם הפרעת קשב וריכוז ללא תרופות. בהצלחה

12/04/2014 | 18:36 | מאת: מיכל

האם זה נכון שאם נותנים ריטלין לילד מס' שנים לאחר שמתגלה הבעיה (הבעיה עלתה בכתה א' ונתנו כל מיני תחליפים ורק בכתה ו' התחיל לקחת ריטלין)אז קשה יותר לגוף לאזן את עצמו ואז הריטלין עובד פחות טוב ועם יותר תופעות לוואי?

לקריאה נוספת והעמקה

שחום רב. כדאי להתיעץ בנושא עם נוירולוג ילדים. בברכה ובהצלחה

07/04/2014 | 19:17 | מאת: אורח

שלום, אני בן 30 וסובל מבעיות קשב וריכוז, לדעתי גם אימפולסיביות. היו לי אבחונים בעבר בתיכון ובאוניברסיטה. אף פעם לא נטלתי תרופות או קיבלתי טיפול כלשהי. עכשיו אני מנסה לקבל טיפול תרופתי אבל בכל מקום שאני פונה מבולבלים או שלא מצליחים להסביר את התהליך אז החלטתי לשאול כאן. קיבלתי הפניה מרופא משפחה לעבור אבחון אצל פסיכיאטר/נוירולוג. פניתי לכמה מרפאות שמתמחות בתחום, באחת מהן הסבירו לי שהרופא עושה אבחון בלי TOVA ומקבלים דרכו טיפול ומעקב. במרפאה אחרת, דרך כללית, יש 2 מסלולים: האחד הוא לעשות את TOVA בלי ועם ריטלין, ככה רואים אם יש תגובה ולפי זה מחזירים לרופא משפחה עם המלצה לריטלין, או לעשות אבחון מלא של כמה ימים שכולל בדיקות נוספות. ניסיתי להבין מה השוני בין TOVA לבין אבחון בלי המבחן הממוחשב ולא כל כך קיבלתי תשובה ברורה. צריך לציין שאני מחפש טיפול בעיקר לאימפולסיביות ולבעיית ריכוז. השאלה היא האם רק מבחן TOVA מספיק לי? (הרבה יותר זול מאבחון מלא) או שיותר מומלץ ללכת לרופא שיעשה אבחון מלא (למרות שאני לא באמת צריך את האבחון לשום צורך אחר). המבחן עצמו עולה 50 ש"ח והאבחון המלא 600 ומשהו. אשמח לאיזשהם תובנות :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. השאלה מצוינת ומלמדת על הבלבול וחוסר המידע בנושא. איבחון של הפרעת ADHD במבוגרים הינו אבחון קליני בלבד ונסמך על הערכת רופא מומחה המתמחה בטיפול ב-ADHD. מבחנים נוירו-פסיכולוגיים כמו TOVA, BRC או MOXO הינם מבחני עזר בלבד ואינם משמשים לצורך אבחנה. לאור זאת כדאי שתפנה להערכת רופא מומחה. סייג לכך- אם אתה מעונין בהקלות בלימודים אקדמיים הרי שהמוסדות האקדמיים דורשים בד"כ אבחון נוירופסיכולוגי מסודר והסתמכות על מבחנים אלו. מעבר לכך אין שום צורך. בהצלחה.

06/04/2014 | 01:10 | מאת: אנה

היי, אני בתהליכי אבחון של הפרעות קשב וריכוז, לפי הנוירולוג שלי יש חשד אבל עדיין לא ברור אז נשלחתי לעשות בדיקת EEG. עד כמה הבדיקה הזו מדויקת? זה הרגיש יותר כמו אבחון אפילפסיה אז אני קצת מבולבלת אני לא מבינה כלום מהתוצאות והניורולוג בחו"ל.. אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין מה התוצאות אומרות, זה מה שיצא: תרשים: ערנות נרשמה פעילות רקע אחורית בתדירות של 8-9 לשניה בטא קדמית המתלבשת על טטא ללא שינויים בעת אוורור יתר ללא שינויים לגירוי אור לא נצפתה פעילות פרוקסיזמלית תודה

שלום, אני בת 32 , אובחנתי לפני כשנה כבעלת הפרעות קשב וריכוז (קשות). ניסיתי כמה סוגי רטלין שתופעות הלוואי עלו על התועלת שאולי יכולתי להפיק מהם , לכן הנירולוג שמטפל בי העביר אותי לקונצרטה 54 מ"ג. יש לי כמה שאלות. 1. אני לומדת בין פעם לפעמיים בשבוע ורק אז אני לוקחת את הכדור. בתחילת ההשפעה (אחרי שעה) אני מרגישה ממש מרוכזת ולאחר מכן אני חשה עייפות ולחץ בין החזה (עשיתי בדיקות מאמץ ולב והכול תקין)והריכוז לא אדיר כמו שאנשים מתארים שלוחים את הכדורים מסוג זה (אני עדיין קופצת מדבר לדבר ומוסחת בקלות). 2. האם זה שאני לא לוקחת כל יום את הכדור מביא לכך שהתופעות לוואי (כאבי ראש, עצבנות בסוף ההשפעה, יובש נוראי בפה) לא חולפות או לפחות פחותות בעוצמתם? 3. מה לאכול או לא לאכול עם הכדור? איך ניתן למקסם את ההשפעה שלו? יש לי מחר בחינה חשובה ואני אובדת עצות בלחץ נוראי ,ושאני בלחץ אני מרגישה שהתופעות לוואי מתגברות... מתנצלת על כל השאלות לצערי אובחנתי בגיל מאוחר והייתי רגילה לא להצליח בכלום ולחשוב שאני טיפשה. היום ממש חשוב לי לעשות לעצמי חוויה מתקנת וכן ללמוד ולהצליח. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני. ההשפעה של קונצרטה הינה אינדיבידואלית. ייתכן ואת צריכה מנון גבוה יותר של קונצטה-72 מ"ג להשגת אפקט יעיל או תוספת של ריטאלין קצר-טווח בנוסף לקונצרטה. אם זה לא יעזור ממליץ לך לעבור לריטאלין קצר טווח ופשוט ליטול מספר כדורי ריטאלין כל יום בהתאם ליכולת הרכוז המתבקשת. ממליץ לפנות לרופא מומחה להפרעות קשב וריכוז במבוגרים. בהצלחה

19/03/2014 | 16:05 | מאת: תמר

התנסיתי בריטלין וקונצרטה xr ושניהם עשו לי לחץ בצוואר בצד ימין. הפסיכאטרית המליצה לעבור לסוג אחר וקיבלתי מרשם לאדרל, לאחר שימוש של יומיים קיבלתי התקף של כאבים חזקים בחזה ופריחה מה שהוביל אותי למיון ונאמר לי במפורש לא להשתמש בזה יותר עקב אלרגיה. כאופציה אחרונה היא נתנה לי מרשם לפוקלין xr למשך 3 ימים רק על מנת לבדוק אם יש איזה שהן תגובות אלרגיה ולשמחתי לא הרגשתי את אותו לחץ בצוואר אך מנגד גם לא הרגשתי שום שיפור בתסמיני הפרעת הקשב. היחיד שגרם לשיפור מבין כל ניסיונותיי היה הקונצרטה... האם בשימוש רחב יותר בפוקלין אני אראה שיפור בתסמינים? אם לא מה עוד אני יכולה לנסות בלי הרכבים הכימיים שגרמו לאלרגיות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמר ניתן לשקול במקרה שלך העלאת מנון פוקלין או נסיון טיפול בוולבוטרין. לחלופין אני מציע לך טיפול קוגניטיבי-התנהגותי אסטרטגי להפרעות קשב וריכוז. בהצלחה

17/03/2014 | 21:42 | מאת: רון

שלום רב, אני סובל מהפרעות קשב וריכוז ADD ולא ADHD, מחשבה איטית, זכרון חלש, קושי להתרכז, נטלתי ריטלין תקופה הבעיה שאני סובל מחרדות והכדור מאוד החריף לי את העניין עד למצב של התקפי פאניקה, לאחר מכן התחלתי לקחת ציפרלקס אשר עוד יותר החמיר את ההפרעות קשב וגרם גם לעייפות , ניסיתי ליטול אדרונקס אך אני מרגיש שזה גם מחמיר לי את החרדות, האם יש איך לעזור להפרעות קשב עם תרופה אשר לא מעוררת חרדות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רון. שילוב של הפרעות קשב וריכוז יחד עם הפרעות חרדה הינו שכיח. ריטאלין אכן יכול להגביר חרדה ולעורר התקפי פאניקה. קודם כל יש צורך לאזן ולטפל בהפרעות הדיכאון והחרדה. לשם כך ניתן לשקול טיפול בתרופות כמו וויפאקס, וולבוטרין או תרופות אחרות. בהמשך יש לטפל בהפרעות קשב וריכוז בצורה תרופתית או באמצעות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי אסטרטגי. ממליץ לפנות לרופא מומחה העוסק בהפרעות קשב וריכוז. בהצלחה

19/03/2014 | 20:58 | מאת: רון

איזה אבחון הכי מומלץ לאבחון הפרעות קשב וריכוז? TOVA, BRC, MOXO? מה נחשב למזהה הכי טוב הפרעות קשב וריכוז ואת הטיפול המומלץ?

17/03/2014 | 12:58 | מאת: רועי

ד"ר שלום, אני בן 22. בשנתיים האחרונות אני סובל מסמפטומים כגון שיכחה, קושי בשליפה מהזיכרון, קושי בהפנמת טקסט כתוב וכן הקשבה למרצים וכד' (מגיע למצב של ריחוף ובהייה תוך כדי השיעור לעיתים קרובות). כמתואר בכותרת, הסימטומים הללו באים הולכים- לרוב תקופה של שבוע או יותר עם הסימפטומים, ואז תקופה של כחודשיים במצב נורמלי. ראוי לציין שנבדקתי אצל נוירולוג (בתקופת הסימפטומים) שאיבחן אצלי חשד לבעיות קשב וריכוז. ADD (ללא H) האם ידועה תופעה של בקו"ר לא רציפה? האם אפשר לטפל/להנמיך את התקופה של הסימטומים? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רועי. הפרעות קשב וריכוז הם תנודתיות באופיין והן משתנות בעוצמתן בהתאם לעומס המשימות הניצב מולך, רמת העניין במשימות וכן גורמים נפשיים ופיזיולוגיים רבים. לכן טבעי להרגיש לעתים הקלה או החמרה בתחושת הקשב והריכוז. בכל מקרה ממליץ על הערכה להפרעות קשב וריכוז על מנת לקבל תשובה מבוססת ואמינה אשר תוכל לשרת אותך. בהצלחה

אני חושבת שיש לי בעיה של קשב וריכוז, כי איני מרוכזת וכל רגע רוצה לעשות משהו אחר, מוטרדת.. למי אני יכולה לפנות בקופת החולים של מאוחדת? מי מטפל בזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמר אני ממליץ לך לפנות לרופא מומחה המתמחה בהפרעות קשב וריכוז, זה יכול להיות נוירולוג או פסיכיאטר.

10/03/2014 | 15:07 | מאת: david

שלום רציתי לשאול עם אוכל להשתמש במוצר ZOOM או במוצר כלשהו שהוא טבעי לבעיות קשב וריכוז משום שאני מתחיל ללמוד ובעברי היה לי התקף פסיכותי במהלך שבועיים וטופלתי במהלך כמה חודשים ברספירדרל כי קראתי שכל תרופה שמפשיעה על ADHD לא ממוצלת בכלל לעבר כמו שלי משום שקראתי שזה זה יכול לגרום להתקף פיסכותי לחזור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד אנשים אשר סבלו מהפרעה פסיכוטית בעבר צריכים להיזהר מפני טיפול תרופתי בהפרעות קשב וריכוש. יש צורך בהערכה ע"י פסיכיאטר מומחה המתמחה בהפרעות קשב וריכוז. ממליץ לך לפנות ליעוץ פסיכיאטר מומחה

שלום רב אין מניעה משילוב התרופתי הנ"ל

02/03/2014 | 22:25 | מאת: מזורה

אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון / שמע על מישהו שטופל בהפרעת קשב או/ו בהיפראקטיביות ברפואה סינית או שיאצו וזה היטיב עמו... תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אין לי מידע על יעילות הטיפול של רפואה סינית בהפרעות קשב וריכוז אולם מספר מחקרים הראו יעילות לעיסוק בטאי-צ'י או אומניות לחימה מזרחיות אשר עוזרות בהשגת יכולת מיקוד וריכוז לאורך זמן. באופן כללי יותר כל עיסוק בספורט יכול לעזור בהתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז בעיקר בהעלאת יכולת הערכה עצמית והתמודדות עם דחק. בהצלחה

27/02/2014 | 10:41 | מאת: אריק

שלום ד"ר התחלתי לפני שבוע לקחת ריטלין 10 מ"ג, פעם אחת ביום. עכשיו אני רוצה להתחיל טיפול בזייבן להפסקת עישון. אפשר לקחת את שני הכדורים במקביל? יש סיכון? תודה מראש אריק

26/02/2014 | 18:08 | מאת: דניאל

שלום. אני נוטל באופן קבוע קונצרטה 54 מג מדי בוקר מזה כשנה. אני בן 25. הכדור עושה עבודה מצויינת. קיבלתיו מנוירולוג. לאור העובדה שבשלוש בצהריים השפעתו פגה עליי, הוא רשם לי גם קונצרטה 27 מג, ואמר לקחת בשלוש. זה עובד נהדר והכל בסדר, בימים בה דרוש לי ריכוז גם אחרי שלוש. שאלתי היא: האם מותר לי לבלוע בבוקר שני כדורי 27 במקום כדור אחד של 54? אשמח לנימוק לתשובה.

26/02/2014 | 11:08 | מאת: גל

בני בן 8, בעל הפרעת קשת וריכוז ניסינו בגיל 5 רטלין רגלי וארוך טווח. תופעות הלוואי היו בלתי נסבלות. קיבלתי מרשם לרטלין sr 'אותו עוד לא ניסינו ורציתי להתחיל עם מינון של 10 מ"ג. כתוב על גבי האריזה שלא ניתן לשבור את הכדור ויש לבלוע אתו שלם. הרופא המטפל אמר שאין שום בעיה לסרק את הכדורץ. אשמח לחוות דעת נוספת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. כדור ריטלין רגיל במנון 10 מ"ג ניתן לחצות. כדור ריטלין SR או LA לא מומלץ לחצות שכן מדובר בכדורים לשחרור איטי ופעולה ארוכת טווח והחצייה פוגעת בפעולה שלהם. בהצלחה

13/02/2014 | 00:28 | מאת: מרדכי

אני בן שלושים ומעולם לא אובחנתי לפני כן. לפני שבוע סוף סוף אזרתי אאומץ ופניתי לניורולוג. הוא שלח אותי לאבחון moxo עם ובלי ריטלין. בבדיקה ללא ריטלין היו תוצאות תקינות בתחומי הקשב והתזמון, ותוצאות מאוד נמוכות ולא תקינות בהיפראקטיביות ואימפולסיביות. אחרי שלקחתי ריטלין (10 מ"ג IR), כל התוצאות השתפרו ונהיו תקינות ואפילו מעל הנורמה. יש לי עוד חודש עד התור הבא לניורולוג, אז אני במתח. האם זה אומר שרשמית יש לי הק"ר? ואיך זה הגיוני שדווקא הקשב והתזמון היו תקינים, כשאלה הבעיות העיקריות שאני מרגיש שאני סובל מהם ביום יום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מורדכי. במבוגרים עיקר האיבחון והטיפול נעשה באופן קליני ע"י הערכת מומחה ולא ע"י אבחון ממוחשב כמו MOXO. לכן יש צורך בהערכה של התפקוד בהווה ובעבר בתחומי חיים שונים ובירור התמונה הנפשית הכוללת ופחות להסתמך על מבחני MOXO שיכולים לעתים לתת תמונה מוטעית של ההפרעה. ממליץ לך לפנות לרופא מומחה המתמחה בהפרעות קשב וריכוז. בהצלחה

10/02/2014 | 10:47 | מאת: אבי

שלום, אני בן 30, סטודנט, ואני סובל מבעיית קשב וריכוז קשה (שלא אובחנה רשמית), מאז שהייתי ילד. כיום אני סטודנט לרפואה בת"א (לאחר תואר ראשון ושני). את התארים עד עכשיו הצלחתי איכשהו להחזיק "עם הראש מעל המים" למרות בעיית הריכוז הקשה, אבל כעת אני מתקשה מאוד בלימודים לבחינות, ומצליח לקרוא רק כ-5 עמודים ליום, מה שמתבטא כמובן בקטסטרופה מוחלטת בבחינות. אני מאוד לא רוצה לקחת תרופות או ריטלין, כי אני לא מרגיש בנוח עם ההשפעה על המוח. האם יש עצות אחרות שאתה יכול לתת לי כדי לשפר את הקשב, שיצילו אותי ? :) לדוגמה, מה לגבי נוירופידבק (שאני מבין שזה טיפול יקר מאוד), או attengo, וכו'? האם שינוי בתזונה או ספורט וכו' יכולים להביא לשינוי דרסטי? או האם לדעתך אין מנוס מלקיחת ריטלין? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי. אין כל בעיה בטיפול בריטאלין עבור גבר צעיר ובריא ללא בעיות קרדיולוגיות ונוירולוגיות, בעיות התמכרות לסמים או מחלות נפש. כיום הטיפול בריטלין הינו היעיל ביותר, ונחשב לבטוח ומועדף הן ע"י המטופלים והן ע"י המטפלים. יש צורך בהערכה קלינית של תפקודי קשב וריכוז ולבחון כיצד ניתן לעזור לך. כנראה, שיש לך יכולות וחוזקות אם גם למרות קשיים בקשב ובריכוז הצלחת להגיע ללימודי רפואה. ניתן לשלב טיפול אסטרטגי קוגניטיבי התנהגותי יחד עם טיפול תרופתי בריטלין(מתילפנידאט) לסוגיו. נוירופידבק לא הוכיח את יעילותו במחקרים רחבים באופן מובהק. תוספי תזונה או שיוניים בתזונה לא הוכחו כיעילים בטיפול בהפרעות קשב וריכוז. ספורט מומלץ באופן כללי ובמיוחד לאנשים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז אך אינו מהווה תחליף לטיפול תרופתי. אם תנסה ריטאלין ייתכן כי תגלה שיכולותיך ותפקודך ישתפרו פלאים. כמובן שיש צורך במעקב וטיפול ע"י רופאים המתמחים בבעיות קשב וריכוז. בהצלחה.

02/02/2014 | 16:09 | מאת: דידי

היי אני בת 24 נוטלת כשנתיים ריטלין 10 מ"ג המשפיע ל-4 שעות (2 כדורים, 3 פעמים ביום) באופן קבוע. בחודשים האחרונים לאחר כשעה של נטילת התרופה יש בי צורך חזק לישון, ומה שקורה שאני פשוט נופלת לשינה של 20 דק' בלי יכולת לשלוט בכך. בעבר שללתי את הקונצרטה כיוון שזה גרם לי לעייפות לאורך היום אך ללא יכולת להרדם בלילה.בנוסף נשלל בעבר גם הריטלין אל.איי כיוון שלא עשה את העבודה כמו הריטלין הרגיל המשפיע ל-4 שעות. אציין כי בזמן שירותי הצבאי אובחנתי באינסומניה עם אפיזודות של "שיתוק שינה" כ2-3 פעמים בשבוע, כשזה גרם לעייפות חמורה לאורך היום, ובמיוחד אי יכולת להרדם בלילה. הוחלט שאטול מלטונין 5 מ"ג, ולאחר כשנה המצב השתפר פלאים והפסקתי עם המלטונין, מאז ועד היום אין בעיות מיוחדות להרדם בלילה. מתקופת הצבא הייתה לי את הרגשת העייפות הכללית אך בחודשים האחרונים כאילו ההרגשה חזרה רק שבאופן מוזר בדיוק כשעה לאחר נטילת הריטלין, כמעט כל פעם. האם יכול להיות לזה קשר? אני מאובחנת ב-ADD, האם כדאי לבצע בדיקת סי.טי שתוכל אולי לאבחן את התופעה בצורה ברורה יותר? מה עושים? בבקשה עזרו לי.. מודה לכם מאוד!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דידי. עייפות יכולה לנבוע גם מהפרעת קשב ורכוז כתוצאה מהתעייפות או כתופעת לוואי של טיפול בריטאלין. ייתכן כי יש צורך להגדיל מנון תרופות ריטאלין או הנגזרות ארוכות הטווח שלו על מנת להשיג אפקט טיפולי או לשקול מעבר לתרופות אחרות כמו וולבוטרין או פרוביג'יל כמו-כן כדאי לפנות לרופא משפחה לביצוע הערכה רפואית כוללת ובדיקות דם על מנת לפסול גורמים אחרים לעייפות. בכל מקרה כדאי להתייעץ ולהגיע לטיפול אצל רופא מומחה להפרעות קשב וריכוז. בהצלחה.