ריטלין אטננט ופרקינסון

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

02/05/2021 | 10:45 | מאת: עידן

שלום, אני מטופל מספר שנים בריטלין על סוגיו השונים (קונצרטה, ריטלין LA) ולאחרונה עברתי לאטנט- כטיפול בהפרעת קשב וריכוז. אני קצת חושש מנזק ארוך טווח שעלול להיגרם כתוצאה משימוש בתרופות להפרעת קשב וריכוז. קראתי מחקר מ 2018 הקושר בין שימוש בתרופות אלו לבין פרקינסון. רציתי לשאול אם לחששות שלי יש בסיס ולפי המידע הקיים ישנו סיכון שכזה? כמו כן, טופלתי בפקסט מספר שנים וכעת בציפרלקס- להפרעת חרדה. אותה שאלה לגביי התרופות הנל- האם אני בסיכון מוגבר לפתח מחלה נוירולוגית מסויימת כתוצאה מהשימוש בתרופות הנלת לפי המידע הרפואי הקיים כיום? בברכה, אלדד תודה רבה

שלום לא ידוע שהתרופות יכולות לגרום למחלת פרקנסון שימוש לא נכון בריטלין או אטנט יכול לגרום להתמקרות יש לציין שלתרופות הנ"ל קיימת השפעה סטימולטיבית לא ספציפית היכולה לגרום להחמרה במצב כללי, הפרעות קצב לב עליה בלחץ דם, הקצנה של מצבים רפואיים חשוב לתאם טיפול עם רופא פסיכיאטר מטפל בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים