איך לדעת מהו מינון אטנט אופטימלי

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

29/06/2021 | 15:41 | מאת: אביב

ביצעתי מבחן מוקסו ואובחנתי לאחרונה בADHA. קיבלתי בתחילה ריטלין LA 20 מ"ג שלקחתי פעם אחת. הוא עשה לי תחושה של דאון ואפאתיות שנמשכו 12 שעות, כך שלא הצלחתי ללמוד באותו יום. לאחר מכן הלכתי לרופאת משפחה שמומחית בהפרעות קשב וריכוז והיא אמרה שבגלל שהתרופה השפיעה עליי כך ובגלל שיש לי ציוני בגרות ופסיכומטרי גבוהים כנראה שבכלל אין לי הפרעות קשב וריכוז. היא רשמה לי אטנט 10 מ"ג. לקחתי את המינון באחד הימים והרגשתי שיש מעט השפעה (בעיקר תחושת מוטיבציה), אבל היא לא נמשכה לאורך זמן והרגשתי שאני עדיין זזה בכיסא. יצרתי איתה קשר והיא אמרה לי לקחת 20 מ"ג. לקחתי היום בפעם הראשונה והרגשתי מעט יותר השפעה מב10 מ"ג אבל זה עדיין לא משמעותי. 1) האם יכול להיות, על סמך איך שהריטלין השפיע עלי, שבאמת אין לי ADHD? 2) מה אמורים להרגיש כשהמינון הוא מתאים ונכון? אני מרגישה שאני מגששת בערפל

שלום מבחן MOXO רק בדיקת עזר ורק על סמך המבחן לא קובעים את תסמונת ADHD המצב יכול להיות מורכב יותר או פחות ותגובה לטיפול תמיד אינדיבידואלית בלי בדיקה בנוכחות והערכה קלינית לא ניתן להמליץ

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים