אטנט והפרעות נפשיות

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

03/06/2021 | 15:39 | מאת: יאנה

שלום ד"ר, בת 32, מאובחנת עם ADD מבית ספר יסודי, וגם בבגרות. נוטלת אטנט מזה 3 שנים. יש לי מספר שאלות בנושא, שהחל להטריד אותי לאחרונה, ואשמח אם תוכל לענות לי עליהן: 1. האם יכולה להתפרץ הפרעה נפשית (לדוגמה- סכיזופרניה, הפרעה דו קוטבית) משימוש קבוע באטנט, ועל פי המלצת הרופא המטפל, גם אם אין לכך בסיס גנטי (לא קיימת היסטוריה של הפרעות נפשיות במשפחתי)? כמה סביר שדבר כזה יקרה לאחר שימוש של 3 שנים ובגילי? 2. להבנתי סכיזופרניה קשורה בין היתר בעודף דופמין במוח, ולעומת זאת, ב-ADD לא מופרש מספיק דופמין. האם נתון זה מקטין את הסיכוי להתפרצות? תוכל בבקשה לחדד את העניין? 3. האם באדם שסובל מעט מחרדה בנוסף לADD- הסיכוי לפתח הפרעה גבוה יותר? 4. האם ניתן להשתמש באטנט באופן יום יומי ללא חשש מהבחינה הזאת? 5. האם הסיכון להתפרצות של הפרעה נפשית גדול יותר משימוש באטנט מאשר וויוואנס או ריטלין? 6. האם הסיכון עולה עם הגדלת המינון ותדירות הצריכה? תודה רבה על הזמן שהקדשת, יאנה

שלום לתרופות לטיפול בהפרעות קשב כולל אטנט קיימת השפעה סטימולטיבית לא ספציפית לא ידוע שהתרופות גורמות להפרעה נפשית אך במידה וקיימת מחלה"רדומה " התרופות יכולות להחמיר המצב. התרופות יכולות לגרום להחמרה בחרדה. באופן עקרוני ניתן ליטול אטנט על בסיס קבוע באישור של רופא מטפל אך יש לציין שהתרופה יכולה לגרום להתמקרות בסיכון גבוה יותר מריטלין או וויואנס. מינון גבוה יותר ותדירות נטילה מגבירים סיכון להתמקרות. בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים