פענוח בדיקת mri מוח

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

04/06/2021 | 09:21 | מאת: קארין

שלום רב, הופנתי לבדיקת mri עקב כאבי ראש מצד ימין, סחרחורות, בעייה בשרירי העיניים(עין אחת מתכווצת והשניה נפתחת), בעיות בזיכרון + בעיות בדיבור (מילים נשכחות/נתקעות). בקרע פיברומיאלגיה בת 39.(חשוב גם לציין שסובלת ממצבי רוח ועצבנות יתר) ע"פ הבדיקה: "מספר קטן של מוקדים מינימליים בהירים ב flair בחומר הלבן הסופרה טנטוריאלי לא ספציפיים, לעיתים יכולים להיות קשורים לכאבי ראש, חשיבותם בספק". בסדרה 11 תמונה 45 נראה שעורק aica ימני נוגע בעצב 7 משמאל ואולי גורם לסטייה מינימלית שלו. האם זה הגורם לבלפרוסזפזם? לקורלציה קלינית"... נא להתייחס למתואר בגוף התשובה לגבי מגע של עורק aica בעצב 7 משמאל". אשמח לדעת מה זה אומר? אולי בכלל אבחנה של פיברומיאלגיה שגויה? ויכול להיות שמדובר על טרשת נפוצה? האם בעיות זיכרון וריכוז הן תוצאה של הממצאים? אודה לתשובה

הפורום לא עוסק בפרשנויות, פענוח בדיקות דימות המוח נא לפנות לפורום המתאים.

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים