התפתחות פתאומית של Auditory Processing Disorder

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

06/04/2021 | 22:00 | מאת: לא מעבד דיבור

האם התפתחות פתאומית של Auditory Processing Disorder ללא אירוע של חבלה למוח או מחלת רקע אפשרית או נפוצה בספרות המקצועית? לפני שנה וחצי החל טינטון על רקע רעש עם ירידה מזערית בשמיעה, חצי שנה לאחר שהחל החלו בעיות בעיבוד דיבור - התחלתי לשמוע קונסוננטים במקום מילים. ישר בוצעה בדיקת שמיעה ובדיקת ABR והפעם שתי הבדיקות היו תקינות וליקוי השמיעה התמתן לגמרי. MRI מוח תקין. הרופאים סבורים שהבעיה היא בעיבוד שמיעה מרכזי במוח. לעולם לא היו בילדות או בנערות קשיים בריכוז או עיבוד דיבור. האם באמת סביר שהבעיה היא מרכזית וצצה כך באופן פתאומי? אני מצליח להבין מה מדברים מלבד שיחות אחד על אחד בחדר שקט.

06/04/2021 | 22:01 | מאת: לא מעבד דיבור

*הבהרה: חצי שנה לאחר שהחל הטינטון הופיעו פתאום הבעיות בהבנת/עיבוד דיבור

שלום לא ניתן להסיק מסקנות בלי בדיקה בנוכחות ממליץ לבצע אבחון נוירופסיכולוגי מקיף בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים