תופעות לוואי לא נעימות באטנט

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

12/04/2021 | 12:45 | מאת: קוקית

שלום , בת 29 משקל 71 גובה 1.73. בעבר נטלתי רטלין רגיל, רטלין LA , קונצרטה וכעת נוטלת אטנט רגיל 20 מ"ג פעמיים ביום. התחלתי לקחת את הכדור לפני כחודש וחצי, בהשפעת הכדור אני מרגישה יותר "חדה" , נמרצת , עירנית ,מוטיבציה מוגברת ורצון לעשות דברים ומטלות אבל לא בטוחה שהוא עוזר לי להיות יותר מרוכזת, אני מוצאת את עצמי הרבה פעמיים מוסחת בהשפעתו. בהתחלה לקחתי במינון 10 מ"ג פעם ביום ומההתחלה שמתי לב לתופעות לוואי לא נעימות לאחר שההשפעה פגה.התופעות הן גלי חום,לחץ בחזה והרגשה כאילו מישהו יושב לי על החזה ומקשה עליי לנשום ,ליבידו מוגבר שהפריע לי מאוד,פעם אחת חוויתי אפילו התקף חרדה קל, התופעות האלו יכלו להימשך גם 12 שעות לאחר הנטילה ולסירוגין. בהתייעצות עם הרופא הוחלט להעלות מינון ל20 מ"ג וכיוון שהשפעה קצרה מאוד העלינו לפעמיים ביום. את הכדור אני לוקחת בשעות הבוקר והכדור השני בשעות הצהריים המוקדמות, לצערי אין שיפור בתופעות הלוואי,עדיין אותן תחושות ותופעה חדשה שמטרידה אותי מאוד זה קשיי הירדמות בלילה. אז התייעצתי עם הרופא ולצערי לא קיבלתי ממנו מענה מלא ,הרגשתי שהוא לא ממש לוקח אותי ברצינות ואמר שזה קורה לפעמים עם הכדור ושאולי עדיף לא לקחת כדורים בכלל,הרגשתי שהוא מנסה "לחפף אותי" ולמען האמת לא ממש נתן לי להסביר לו מה אני מרגישה. למרות שהתופעות מאוד מפריעות לי הוא הציע שאת הכדור השני שאני נוטלת בשעה 15:00 אטול רק 10 מ"ג במקום 20, אהיה כנה ואומר שלא עשיתי זאת אלא הקדמתי את שעת הנטילה של הכדור השני לשעה 14:00 היה שיפור ונרדמתי הפעם ב2:00 אך עדיין כמובן היו קשיי הירדמות. רציתי לדעת האם התופעות לוואי שתוארו הן מוכרות ? האם זה בדרך כלל עובר עם המשך הטיפול? אני לוקחת כבר חודש וחצי עם הפסקה של 3 שבועות באמצע. והאם אני יכולה לקחת כדור ב9:00 והכדור השני ב12:00 או 13:00 כדי לנסות להתגבר על קשיי ההירדמות בלילה?

שלום ממליץ לעדכן את נוירולוג או פסיכיאטר מטפל, יתכן ו יש מקום לבצע בירור כדי לאתר מקור של תופעות לוואי. בתאום עם רופא משפחה לשקול החלפת טיפול בATTENT פעמיים ביום לטיפול ע"י כדורים VYVANSE -כדור אחד בבוקר שמשפיע עד 12 שעות

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים