קונצרטה תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

28/06/2021 | 14:38 | מאת: אריק

אהלן. אני בן 23 שאובחנתי עם בעיות קשב וריכוז והרופא הביא לי טיפול של קונצרטה 54 מ''ג ועוד 18 במידה ויהיה צורך לעלות את המימון. ביום הראשון הרגשתי שהתרופה מרכזת אותי אך היתה תופעת לוואי של דופק מהיר חוסר תאבון ולקראת סוף היום עייפות קשה. ביום השני ו השלישי נוספו תופעות לוואי של דופק 100-120 קבוע וחוסר רגש קליל בגפיים היה די מעצבן לנהוג ברכב כי אתה מרגיש סוג קור ברגליים ובאצבעות. כאילו בקטנה נרדמו. היתי באותו יום במוקד עשו ליא.ק.ג שיצא תקין ואמרו שבסך הכל איו מה לדאוג. אבל לגבי הקור והחוסר תחושה לא התייחסו. קראתי שהתרופה לעיתים רחוקות מפתחת תיסמונת ריינו. יכול להיות שזה זה?

שלום לא ברור מדוע רופא החליט להמליץ על מינון גבוה של קונצרטא מעל 54 מ"ג שמומלץ על ע"י חברה השווקת התרופה לכל תרופות לקשב קיימת השפעה סטימולטיבית לא ספציפית עם אפשרות לעליה בלחץ דם, דופק על רקע מצב קרדיאלי לבבי או על רקע מצב רגשי יש לעדכן את רופא מטפל בהקדם

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים