השפעה של חוסר שינה ואוכל על המוח

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

02/05/2021 | 21:58 | מאת: איתי

היי, קוראים לי איתי ואני נמצא במכינה קדם צבאית. במכינה אני ישן בערך 5 שעות בלילה, ובדרך כלל מה שמחזיק אותי ערני במהלך היום זה קפה, חוץ מזה אני קם בתשע ולא אוכל כלום עד אחת בצהריים. עכשיו שמעתי ממישהו מהמכינה שחוסר אוכל יכול ממש להשפיע על המוח(בדרך כלל אין לי תחושת רעב אני פשוט רגיל לדלג על ארוחת הבוקר) ועוד מישהו מהמכינה אמר שמתי שהגוף בחוסר שעות שינה המוח אוכל את עצמו. רציתי לשאול האם זה נכון ואם כן אז האם זה נזק בלתי הפיך(אני כבר שנה שלמה ישן ככה) או שאם אני אחזור לישון אז המוח יחזור לעצמו?

02/05/2021 | 23:35 | מאת: איתי

היי דוקטור, רציתי גם להוסיף שאני שם לב שהזיכרון שלי והרמת חדות שלי ירדה ויורדת בזמן שהשנה עוברת ובאמת רציתי לדעת אפ אני אחזור לתזונה ושינה מאוזנת, אז המוח שלי יחזור לקדמותו? אני באמת מרגיש פשוט שבאמת יותר קשה לי לחשוב והדמיון שלי פחות מפותח ממה שהיה לי

מצב רפואי לא ברור , לכן לא ניתן להסיק מסקנות בלי בדיקה בנוכחות בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים