שילוב בין תרופות ארוכות טווח לקצרות טווח

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

06/05/2021 | 17:57 | מאת: אלדד

שלום ד״ר הייתי מטופל בקוצרטה מספר שנים ולאחרונה, עקב תופעות לוואי ובהמלצת הנוירולוג, ניסיתי ויואנס ולאחר מכן אטנט. הויואנס היה מאוד יעיל ללא תופעות לוואי כמעט והייתי מאוד מרוצה ממנו אולם זמן השפעתו ארוך מאוד ויש ימים שבהם אני זקוק לפרק זמן קצר של ריכוז ובהם הויואנס אינו מתאים לי עקב זמן השפעתו הארוך. במקום הויואנסת עברתי לנסות 2 חצאי כדורי אטנט 30mg בהפרש של מספר שעות ביניהם (לימים ארוכים), כשבימים הקצרים אני נוטל חצי אחד. לצערי האטנט לא יעיל עבורי ככ - זמן השפעה של כל חצי כדור הינו 3.5 -4 שעות ובדכ אני זקוק ל 12 שעות ברוב הימים. בנוסף תופעות הלוואי לא נוחות (אפילו יותר מהקונצרטה). מה שההיתי רוצה לקבל הוא מרשם של ויואנס שבו הייתי משתמש רוב הזמן ומרשם של אטנט לימים קצרים אולם הנוירולוג טען שאין אפשרות לרשום את שניהם. כמו כן הוא טען שאין אפשרות לרשום אטנט ואטנט xr יחדיו. השאלה שלי היא האם צריך לבחור בין כדורים להשפעה ארוכה או קצרה ? אין אפשרות לקבל מרשם שמשלב תרופה עם זמן ארוך ותרופה עם זמן קצר? כשכמובן הכוונה היא לא ליטול את שניהם באותו יום אלא לבחור את הרצוי על פי משך זמן הריכוז הנדרש ליום. תודה רבה .

שלום מבחינה רפואית-נוירולוגית ניתן להשתמש באטנט בימים שקיים צורך לקב מוגבר לטווח זמן קצר וכאשר נדרשת רמת קשב מוגברת ל-12 שעות בATTENT XR או בVYVANSE החלטה סופית לטיפול -על ידי נוירולוג מטפל. בברכה

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים