נגישות
נגישות

פורום ניתוחים קיסריים

ברוכות הבאות לפורום ניתוח קיסרי. בפורום זה אנסה לענות על שאלות הנוגעות לניתוחים קיסריים.

בשנים האחרונות נרשמה עלייה דרמטית בשיעור הניתוחים הקיסריים בעולם המערבי ובמדינת ישראל.

בישראל, אחת לחמש או שש נשים תעבור ניתוח קיסרי בלידה מסיבה אימהית עוברית או מסיבות אחרות, כך שטבעי הדבר שהנושא מעורר עניין ודורש התייחסות מקצועית ועמוקה לכל יולדת אשר עומדת לפני הלידה.

מכאן גם חשיבות הפורום במתן מידע מקיף, מדויק ואמין ככל האפשר בנושא הניתוח הקיסרי.

יש לקבל את התשובות בהסתייגות ובזהירות המתבקשת, מכיוון שמנהל הפורום אינו מכיר את כל סוגיות הבריאות ואת המצב הרפואי של הגולשות לעומקו, ובוודאי שאינו יכול לבצע בדיקה מקיפה באמצעות הפורום.

לכן, באופן טבעי ההתייחסות בפורום לא יכולה להוות תחליף לייעוץ מקצועי ומקיף, על כל ההיבטים הרפואיים והנפשיים הכרוכים בניתוח קיסרי. הפעילות בפורום תהיה יותר בבחינת "מורה נבוכים" בתחום הניתוחים הקיסריים.

רופא הנשים המטפל בבעיות הרפואיות של משתתפות הפורום מכיר בצורה הטובה ביותר את מצבן, ובכל מקרה מומלץ בחום לפנות אליו בכל שאלה הנוגעת להריון ודרך הלידה, על מנת לקבל תשובות המתאימות באופן מיטבי לבעיות הרפואיות המוצגות כאן.

בברכה,
פרופ' אוריאל אלחלל, מנהל המרפאות להריון בסיכון גבוה, הדסה עין-כרם והאוניברסיטה העברית, ירושלים.
867 הודעות
715 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחים קיסריים

פרופסור נכבד לאישתי בעבר 2 ניתוחים קיסרים כרגע הריון בשבוע 21 בקע טבורי בקע בחתך צלקת קיסרי ובקע מפשעתי כנראה אני לא סגור על זה שאלה-האים ניתן לתקן את הבקעים במהלך הניתוח הקיסרי או שעדיף לדחות את זה לאחר הניתוח בנוסף לצערי נשאית גן brca1-2 פרופסור תמר פרץ ממליצה להוריד את השחלות כבר אישתי בת 36 עקב סיכון בגלל הנשאות האים להסיר אותם גם בניתוח הקיסרי או לא אנחנו מבולבלים איך קושרים את כל הפאזל הזה ברור לי שצריכה להיות פה ממש היתיעצות של רופאים מאותם היתמחויות ספציפיות תודה על הסבלנות והעזרה הרבה בריאות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה מאד מורכבת ודורשת בדיקה איתכם ובדיקה של אישתך. ככלל איני ממליץ על תיקון בקעים בעת ניתוח קיסרי אך כמובן שהגל תלוי בממצאי הבדיקה. אם תרצו להתייעץ עימי ישירות אנא קיבעו תור ב 026778899 לאחר ה -15 לדצמבר עת אשוב מחול. בהצלחה פרופסור אוריאל אלחלל

04/12/2013 | 15:51 | מאת: עדו

שלום רב, ביולי האחרון עברתי לידה קיסרית בעקבות מצג עכוז התינוקי אוטוטו בין 5 חודשים ואני מעוניינת להיכנס שוב להריון וגם את ההריון הזה ללדת בקיסרי השאלה שלי היא אם זה בסדר להיכנס עכשיו להריון או שאני צריכה לחכות שיעבור זמן מהלידה והניתוח עצמו? ובמידה ונכנסתי להריון האם זה נחשב להריון בסיכון? ומה יכול להיות ההשלכות לכניבה להריון אחרי זמן קצר של לידה קיסרית אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רצוי להמתין כשנה, אך אם את מאד מעוניינת בהריון ואת מודעת לכך שתזדקקי לניתוח נוסף את יכולה להרות גם קודם לכן, בהצלחה רבה, פרופ אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

30/11/2013 | 17:20 | מאת: אני

לפני כחודש עברתי קיסרי בהריון ראשון עקב מצג עכוז. ההריון הינו ivf לאחר שנה של טיפולים. מפעל גילי המאוחר אני מעוניינת בעוד הריון בהקדם. מתי ניתן להתחיל שוב טיפולים ? בהנחה שגם הלידה הבאה תהיה בקיסרי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני ממליץ להמתין כחמישה שישה חודשים ולנסות להרות שוב. בהצלחה רבה, פרופ' אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

28/11/2013 | 22:59 | מאת: עדן

שלום רב, ביולי האחרון עברתי לידה קיסרית בעקבות מצג עכוז התינוקי אוטוטו בין 5 חודשים ואני מעוניינת להיכנס שוב להריון וגם את ההריון הזה ללדת בקיסרי השאלה שלי היא אם זה בסדר להיכנס עכשיו להריון או שאני צריכה לחכות שיעבור זמן מהלידה והניתוח עצמו? ובמידה ונכנסתי להריון האם זה נחשב להריון בסיכון? ומה יכול להיות ההשלכות לכניבה להריון אחרי זמן קצר של לידה קיסרית אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

דומני שהשבתי על שאלה זו. הדבר אפשרי. ממליץ על מעקב הריון בסיכון במקרה זה. בהצלחה רבה, פרופסןר אוריאל אלחלל 026778899

28/11/2013 | 00:17 | מאת: שרית

בהריון הקודם שלי היה לי שליה כזות וברצוני לשאול מדוע טוענים הרופאים שזה חוזר האם זה הוכח??? ומה הם הסיכויים שלא??? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכון לחזרת מצב זה יכולה להגיע לכ-30% בהריון הבא. עליך להיות במעקב אצל רופא הריון בסיכון במקרה שכזה, בברכה פרופסור אוריאל אלחלל 026778899

28/11/2013 | 00:10 | מאת: שיר

אני רוצה לבוא להתייעצות עם רופא פרטי לגביי הריון נוסף איזה בדיקות עלי לעשות על מנת לדעת את מצב הרחם והצלקת

שלום רב, אנא קיעי תור בשרפ הדסה 026778899 ואשמח לראותך. השתדלי להביא את מסמכי הניתוח הראשון במידת האפשר. בברכה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עחן כרם

27/11/2013 | 07:29 | מאת: טלי

יש לי הרפס גנטלי. לפני חמישה ימים (בשבוע ה36) התחלתי נטילת אציקלו - וי 200 פעמיים ביום לשם מניעת הופעת הרפס בזמן הלידה. ביום שבת (לפנישלושה ימים) הופיעו פצעי הרפס באיזור הנרתיק. לפי הוראותיה של הרופאה העלתי את המינון ל5 כדורים ליום. היום הפצעים בשלבי החלמה. זומנתי לרופאה מחר על מנת להחליט מה נעשה בהמשך. האם ההתקף קרה כי האציקלו וי לא הספיק להתחיל את פעולתו? האם מומלץ בגלל שחוויתי התקף יחסית סמוך ללידה לעשות ניתוח קיסרי? האם יש להעריך שיש סכנה לעבור? אבקש את תשובתם בהקדם האפשרי כי הלידה יכולה להיות קרובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממליץ על ניתוח קיסרי למניעת הדברת הילוד. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל

21/11/2013 | 11:43 | מאת: שוש

שלום רב ד"ר נועה, לפני שלושה חודשים ילדתי בניתוח קיסרי, עקב הגעתי לשבוע 42 בהריון מבלי סימני לידה והערכת משקל של 4 קילו. הניתוח התבצע כניתוח חירום, ואחרי הניתוח הודיע לי המנתח שבוצע חתך t, עקב קושי בחילוץ ראש התינוק. קראתי על סוג חתך זה והתגלה לי שזה חתך שעושה סיבוכים בהריונות הבאים, וזו לידה ראשונה שלי. אני רוצה לדעת אם המידע שקראתי באינטרנט נכון!! האם זה נכון שאם אני אכנס להריון זה יחשב להריון בסיכון גבוה? האם אסור לי יותר משני הריונות? האם לא אוכל להרות בתיאומים? והאם יש בתי חולים בארץ שיוכלו כן לנסות להוליד בלידה וגינאלית?? אשמח לשמוע את תשובתך. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

הפניית השאלה היא לפרופסור אוריאל אלחלל. סליחה :)

שלום רב, לצערי לא פירטת איזה חתך בוצע. אם בוצע חתך מסוג t או חתך קלאסי אני ממליץ על ניתוח קיסרי בהריון הבא. בנוגע למספר הלידות אין הגבלה ברורה בספרות הרפואית. בנוגע להריון תאומים הוא בהחלט יהיה בסיכון גבוה ותהיי במעקב. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

21/11/2013 | 08:55 | מאת: מקס

פרופסור שלום. לאישתי 3) בקעים טבורי מהריון קודם מפשעתי ובקע בחתך הניתוח הקייסרי בצד שמאל בסוף בעבר 2 ניתוחים קיסריים וקיום הריון בשבוע 19 המצב מקשה עלייה מאוד עכב הכאבים בבקע החתך במיוחד . שאלה- לאור המצב האם לדעתך יש סיבה מספיק טובה לאשר שמירת הריון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממליץ לפנותץ לרופא נשים ולכירורג לקבלת המלצה ואם נוצר קושי נוסף ניתן לפנות לרופא תעסוקתי בקופת חולים אשר יעריך את מצבה ביחס חיכולותיה של אישתך בעבודה, בהצלחה רבה בהריון, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

07/02/2014 | 14:09 | מאת: מקס

פרופסור נכבד האים אתה ממליץ להסיר שחלות בזמן ניתוח קיסרי בעקבות גן brca1 אישתי בת 36 והאים יש מספיק ניסיון למקרה ספציפי זה השלכות וכדומה תודה רבה

20/11/2013 | 10:19 | מאת: נורית

בוקר אור, בשבוע הבא ככל הנראה אעבור ניתוח קיסרי אלקטיבי שבוע 37, הריון תאומים,הריון בסיכון רציתי לדעת האם יש אפשרות לתת טשטוש בנוסף להרדמה אפידורלית אני מפחדת להרגיש את החתך? האם מרגישים את החתך? האם בקשת טישטוש מונעת כניסת מלווה איתי לחדר ניתוח? כמו כן בשכיבת פרקדן קשה לי לנשום הבטן כבר גדולה ולוחצת על הסרעפת האם במהלך הניתוח קיסרי יוכלו לעזור לי מהבחינה הזאת? כמו כן מכיוון שזה הריון לאחר הזרעה (גירוי יתר שחלתי קשה,הקאות קיצוניות, דימום , דלקת בכיס מרה, הפרעות בתפקודי כבד, גרד הריוני ומה לא?)פנינו לבית חולים גדול בצפון אך הרגשנו שהוא המוני, שההמתנה ממושכת, יחס הצוות (סיעודי, מתמחים) לא נעים (לא עונדים תג עם תפקידם, מדברים בשפה הרוסית עם הקולגות, הגענו למעשה רק לביצוע מוניטור כי בקהילה לא היה מקום וכל הזמן הרגשנו מצד הרופאה האשמות , כעס, מירמור איפה המכתבים הקודמים ולמה ולמה... במקום להקשיב ולברר אתנו למה הגענו הרופאים הבכירים אציין מקצועיים , מסבירי פנים , נתנו לנו מענה על כל שאלה....אנחנו בקיאים בכל פרט אפשר לשאול. כל זאת מול בית חולים פריפרי , היחס יותר אינטימי ,לא מזלזל, יש רופאים בכירים לא ידוע מה רמתם המקצועית לא טופלנו אצלם לאן ללכת לבי"ח גדול ? לבי"ח קטן? על פי איזה שיקולים לפעול בהתייחס לעובדה שזה הריון בסיכון?תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב נורית, כל חדרי הלידה בארץ ערוכים לקבל לידות תאומים בניתוח קיסרי, מבחינת הרדמה אין ספק שהרדמה שדרתית טובה מאוד במרבית המקרים, למעט מקרים בודדים שנזקקים להרדמה כללית. אני משוכנע שאילו הרופאים היו מתרשמים כי את זקוקה להעברה לבית חולים אחר היו עושים זאת ללא היסוס. אני מאחל לך ניתוח קיסרי מוצלח ילדים בריאים ורפואה שלמה, פרופ' אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

19/11/2013 | 11:53 | מאת: מיכל

אני בת 38 חצי שנה אחרי הריון ראשון וקיסרי חירום. בכיוון שאני בלחץ להכנס להריון שני והדעות לגבי משך ההמתנה המומלץ חלוקות רציתי לשאול האם מצב החלמת הצלקת החיצונית היא אינדיקציה לקצב ההחלמה של חתך הרחם ולמוכנות הרחם להריון נוסף?

שלום רב, אין קשר ישיר בין החלמת הצלקת להחלמת הרחם. בגילך אם את מעוניינת בהריון נוסף לא הייתי ממתין זמן רב מידי, בכל מקרה ישנם הרבה שיקולים לכן ממליץ מאד להיוועץ ברופא מומחה לסיכון גבוה לקבלת יעוץ המתאים לך. בברכה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

18/11/2013 | 15:43 | מאת: שני

שלום! ילדתי לפני 3 וחצי חודשים בניתוח (לא חרום). הצלקת היתה ממש בסדר מיד לאחר הניתוח וההחלמה היתה קלה ב"הץ גם הבדיקה של הרופא לאחר 6 שבועות היתה תקינה. בימים האחרונים שמתי לב שהצלקת נעשית אדומה יותר ויש רגעים שפתאום כואבת. על מה זה יכול להעיד?? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן שמתפתחת לך דלקת מקומית, אנא פני לרופא הנשים שלך לבדיקה, רפואה שלמה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

לקריאה נוספת והעמקה
17/11/2013 | 08:14 | מאת: ירדן

שלום רב, רציתי לשאול מה הסיכון לבצע ניתוח קיסרי בלידה ראשונה, אם יש לי הידבקויות של המעי לדופן הבטן מניתוח ישן של הוצאת שחלה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש כמובן סיכון יתר בפגיעה במעי במקרה כזה ולכן יתכן שהמנתחים ירצו להיוועץ ברופא כירורג בזמן הניתוח. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

14/11/2013 | 22:17 | מאת: טראומת הקיסרי

שלום פרופסור. ילדתי לפני 7 חודשים ב39+6. הלידה התחילה כרגיל אבל אחרי שנתנו לי אפידורל התחילו האטות בדופק (הגיע ל40) ואחרי הרבה התלבטות בפתיחה של 7 לקחו אותי לקיסרי חירום. התינוק יצא בלי שום מצוקה שנראית לעין עם אפגר 9-10. הרופא טען שהיה חבל טבור קצר. עד היום מציק לי אם התינוק באמת היה במצוקה או שסתם נשלחתי לקיסרי והאם יש קשר לאפידורל שלקחתי? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, חבל טבור קצר בהחלט יכול לגרום להאטות בדלפק העובר וסכנה לחייו ובריאותו ולהוות סיבה מוצדקת לניתוח קיסרי. מאחל לך ולתינוק בריאות ואשר, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

17/11/2013 | 08:29 | מאת: חווית הקיסרי

שלום פרופסור. האם יש קשר בין אפידורל להאטות בדופק של התינוק והאם יש קשר בין אפידורל לניתוח קיסרי?

שלום רב, לעיתים לאחר אפידוראל יש ירידה חולפת בדפק העוברי שנובעת מירידה בלחץ הדם האימהי. לרוב מתגברים על כך בקלות יחסית. איני יודע כמובן מה התרחש בלידה שלך ואכן חבל טבור קצר יכול לגרום להאטות בזמן הלידה שגורמות לצורך בניתוח קיסרי. מזל טוב, פרופ אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

14/11/2013 | 17:35 | מאת: מ

מדי פעם בפעם יש לי כאבים שמתחילים בחלש מאזור הגב אך יותר קרוב לצד מאשר למרכז הגב. ככל שהדקות עוברות אני מתחילה להרגיש לחץ בחזה וממש קשה לי לנשום הרגשה חזקה זכאילו הביאו לי מכה בריאות ולכן קשה לי לנשום. כואב מאוד. לפעמים גם בשיא הכאבים אני צריכה לעשות קקי. אני לא יודעת אם הכאב עצמו הוא מהגב וזה מקרין לקדימה או שבעצם הכאב של הנשימה זה מה שמקרין לגב. יש לציין שלפני חודשיים עברתי ניתוח קיסרי אשמח לתגובה במה יכול להיות שזה מדובר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עליך לגשת לבדיקה רפואית כי שלל בעיות יכולות לגרום לתסמינים אותם את מתארת. בבקכה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

12/11/2013 | 16:23 | מאת: עינת חזן

אני ילדתי בקיסרי בפעם השלישית לפני שבועיים לצערי הרב אבי צריך תרומת כליה. כמה זמן צריך להמתין אם בכלל אחרי ניתוח קיסרי כדי לתרום כליה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הייתי ממתין בין 3-6 חודשים. הדבר תלוי כמובן גם באם את מניקה או לא. בכל מקרה ממליץ לך לפנות ליעוץ גם של האורולוג וגם של הגינקולוג. בברכה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

לפני שבוע עברתי ניתוח קיסרי שלישי יחד עם קשירת חצוצרות אתמול בערב התחילו לי כאבים חזקים מעל בצד ימין של הצלקת הניתוחית. כאילו מתפוצץ לי תכף איזשהו איבר. הכאבים מתחזקים במיוחד כשהשלפוחית שתן מתמלאת נא תשוב דחופה כיצד לפעול האם מדובר בכאבים הקשורים לקשירת החצוצרות האם יתכן וקשור לאפנדציט לפנות למיון נשים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ברור שיש לפנות לעזרה רפואית פרופסור אלחלל 026778899

05/11/2013 | 15:09 | מאת: טליה

האם ההריון עצמו מסוכן בכזה מצב או רק הלידה כשתגיע? קראתי מאמר של מספר רופאים ששוללים את העניין של המתנת השנה בין הריון להריון ומבחינתם ניתן להכנס להריון אחרי חודש. מה דעתך בנושא? מניסיונך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הריון בשלב כה מוקדם לאחר ניתוח קיסרי כרוך בשיעור קרעים גבוה יותר של הרחם בניסיון לידה נרתיקית וכן ברוב המקרים הניתוח הקיסרי הבא יוקדם לסביבות שבוע 37-38 על מנת למנוע קרע ספונטני של הרחם. בהצלחה רבה, פרופסור אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

02/11/2013 | 10:32 | מאת: שקד לוי

, עברתי 3 ניתוחים קיסריים כעת אני בהריון רציתי לדעת האם יש סיכון רב יותר בבדיקת מי שפיר לאחר 3 קיסריים? ובשל גילי 41.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכון בביצוע ניקור מי שפיר אצלך אינו שונה מאישה הרה אחרת לא מפאת גילך ולא מפאת הניתוחים הקיסריים. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

31/10/2013 | 14:53 | מאת: מיטל

שלום, בעברי 3 ניתוחים קיסריים כאשר בשלישי היה לי בקע בחתך הניתוחי שתוקן עם רשת. כיום 3 שנים אחרי אני מעוניינת בילד נוסף ... האם זה אפשרי?.??????????

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיטל, הדבר אפשרי אך לעיתים יש לשתף כירורג כללי בניתוח על מנת לבצע סגירה חוזרת של איזור הרשת. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

לקריאה נוספת והעמקה
28/10/2013 | 10:25 | מאת: מאיה

שלום. לפני שבועיים עברתי קיסרי שני. כיומיים אחרי השחרור התאשפזתי עם חום גבוה וכאבי בטן חזקים. מסתבר שיש לי המטומה. הייתי מאושפזת 4 ימים עם אנטיביוטיקה לוריד והשתחררתי ללא חום וכאבים. ממשיכה עוד שבוע אנטיביוטיקה בבליעה. השאלה שלי היא: חזרו לי כאבי הבטן. כיוון שההמטומה עדיין קיימת ואני ביותר פעילות זה נראה לי הגיוני שעדיין יהיה כאבים למרות שהם כבר נעלמו לחלוטין. זה תקין? או דורש בדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הכאב חלף ואין חום מדובר בהחלמה רגילה של החתך הניתוחי. אם לעומת זאת יש חום או הפרשה מוגלתית מפצע הניתוח או יש תפיחות ואדמומיות וכאב ניכר סביב החתך הניתוחי יש לגשת לבדיקת רופא. מזל טוב ובהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899

27/10/2013 | 22:47 | מאת: מאיה

אני שבועיים אחרי לידה בניתוח קיסרי. פתחו לי קצת את הצלקת כדי לנקז אותה לפני כשבוע. יש לי הפרשה קלה, שאחות ראתה ואמרה שתקינה ועכשיו יש גם דימום ממש קל (טיפות בודדות). השאלה אם דימום קל זה תקין או דורש בדיקה? לא יודעת אם זה רלוונטי או לא, אבל גם יש לי המטומה בחלל בבטן מהניתוח. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לרוב אין הדבר מעיד על בעיה כלשהי אלא שלב תקין בהחלמת הפצע. אם יש חום, אודם או הפרשה מוגלתית מהפצע הניתוחי יש להגיע לבדיקת רופא. מזל טוב, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

היי פרופסור! האם לאחר קיסרי ראשון נהוג בבית החולים לשים חומר כלשהו למניעת הידבקויות עתידיות או רק בניתוח השני?

שלום רב, אין מספיק נסיון מדעי מוכח במניעת התדבקויות בניתוחים קיסריים על ידי חומרים שונים ולכן לא ידוע לי על רוטינה שכזו בבתי החולים בארץ. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

20/10/2013 | 23:01 | מאת: סיון

שלום פרופסור! אני 3 חודשים לאחר ניתוח קיסרי חירום, עובר גדול, ללא סכרת היריון, היריון ראשון, לידה ראשונה . הבנתי שקיים חומר/ ג'ל המונע הידבקויות אשר שמים אותו לאחר הניתוח ( קראתי על כך שזה לא כלול בסל שירותי הבריאות..) שאלתי היא- האם שמו לי את החומר לאחר הניתוח? איך אדע? ניתן לראות זאת/ לאמת בסיכום אשפוז? או שסביר להניח שלא שמו לי כי זה ככרוך בתשלום? מה הפרוצדורה, איך זה עובד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המקרה שלך מורכב מידי מכדי להתייחס אליו דרך הפורום ואני ממליץ לך על יעוץ עם רופא מומחה לאחר בדיקה גופנית שלך ובדיקת כל המדדים הרפואיים. בהצלחה, פרופסור אלחלל

בהמשך להסברי אשמח לדעת אם יש לך המלצה האם כדאי לי לבחור בזירוז לידה או בניתוח קיסרי ( אגב הניתוח הקודם היה קשה מאוד וכך גם ההלחמה) אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך המקצועית תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי לא אוכל לענות על שאלתך. את מאושפזת בבית חולים ועליך להיוועץ ברופאייך אשר לפניהם כל הנתונים הרפואיים. בהצלחה, פרופסור אלחלל

19/10/2013 | 18:25 | מאת: ענבל

פרופסור אלחלל שלום, אני נמצאת בשבוע 37 להריון ומאושפזת עקב לחץ דם גבוה. אני במעקב במרפאת הריון בסיכון בשל לחצי גם גבוהים והפניתי לבית חולים מאחר והמדדים היו גבוהים. בגלל שיש לי היסטוריה של רעלת הריון בהריון הקודם ו-iugr, (1482קג) חושבים על יילוד כבר בשלב זה. לציין כי עשיתי את בדיקות מעבדת רעלת והן יצאו תקינות. כרגע עומדות בפניי דתי אופציות: זירוז עי החדרת בקבוק וניתוח קיסרי. הבנתי שהסיכויים להגיע ללידה רגילה באמצעות הזירוז הם קלושים וכרוכים בזמן אב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כבר הגבתי על כך, בהיותך מאושפזת אנא היוועצי ברופאייך במחלקה אשר לפניהם כל הנתונים החשובים לבריאותך. איני יכול להגיב ספציפית מבלי לדעת את כל הנתונים הרפואיים. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם ירושלים

שלום רב, אני בת 28 וסובלת מ-skin tag ופיסורה עם כאבים לקראת קבלת המחזור ובמחזור מידי חודש. רופא כירורג המליץ לי לבצע ניתוח לטיפול בפיסורה והורדת skin tag באזור פי הטבעת. אני מתכננת להיכנס להיריון ושאלתי את הרופא האם זה משפיע על היריון ולידה רגילה. לטענתו לאחר ניתוח מסוג זה יש ללדת אך ורק בניתוח קיסרי. רציתי להתייעץ האם אתם ממליצים לעשות את הניתוח טרם היריון או קודם לכן ללדת ילדים. ובמידה ועושים את הניתוח האם ניתן ללדת לידה רגילה. תודה רבה על העזרה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מסכים עם הרופא הכירורג שלך שתתכן חזרה של הפיסורה לאחר לידה רגילה. פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

11/10/2013 | 17:55 | מאת: טל

שלום רב בשבוע 38..3, עם גי ביאס נרתיקי ובשתן,,, אני ממש חיבת לשמוע ודחוף פעם אחת מה הסיכוים להדבקות אפילו מאוחרת בניתוח, שוקלת ברצינות ניתוח ומאוד לחוצה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בניתוח קיסרי אין כמעט סיכוי הדבקה ב-GBS אם לא היתה ירידת מים לפני הניתוח. בנוסף בניתוח קיסרי מקובל לתת אנטיביוטיקה אשר מנטרלת עוד יותר את הסיכון. אך GBS בנרתיק אינו סיבה לניתוח קיסרי אלא למתן אנטיביוטיקה מתאימה בזמן הלידה, בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

05/10/2013 | 22:30 | מאת: אנונימית

פרופסור אלחלל שלום, אני בת 31 וילדתי את שתי בנות בריאות בניתוח קיסרי בהפרש של שנתיים אחת מהשניה. את ביתי הבכורה בגלל מצוקה עוברית במהלך לידה בשבוע 41. עם ביתי השניה עברתי היפוך מוצלח, ובשבוע 41 5 היו לי צירים וירידת מי שפיר אבל לקראת אותו ערב הפסיקו הצירים ולא התקדמה הלידה ונלחצתי וביקשתי ניתוח. הניתוח עבר בשלום אבל ההתאוששות היתה קשה. ביום השני לאחר הניתוח היה לי אוויר כלוא שהקשה עלי לנשום, נאמר לי גם שהיו לי הידבקויות, כשביררתי נאמר לי שהיו הידבקויות רגילות ושום דבר מעבר לזה. אני מפחדת מאוד לעבור עוד ניתוח ומפחדת מתסחיף מי שפיר ומהאפשרות שלא אצא מהניתוח. אבל יש בי רצון לילד נוסף. מאז הניתוח האחרון עברו שנה וחודשיים ואני עדיין מרגישה את הצלקת. האם ניתן להפחית את גורמי הסיכון לתסחיף מי שפיר? האם מומלץ לחכות יותר זמן לפני שאכנס להריון השלישי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מבחינת הזמן, במידה שאת מעוניינת להרות שנה וחודשיים לאחר הניתוח הקודם מהווים זמן מספיק. מבחינת מניעת תסחיף מי שפיר, אין היום דרך למנוע תופעה זו, אך היא מאד מאד נדירה ובשל השיפור ביכולות הטיפול נמרץ בחולים קשים הרבה יותר נשים מצליחות להתגבר על מצב קשה זה מאשר בעבר. בהצלחה רבה, פרופסור אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

02/10/2013 | 20:06 | מאת: שירלי

שלום פרופ אלחלל, אני בת 24 יש לי avm במוח אשר טופל באמצעות שני צינתורים והקרנה. ההקרנה בוצעה לפני 10 חודשים (אגב עשיתי את הצנתורים ע"י פרופ חוסה כהן התותח!) אבל עדיין נשאר שארית קטנה. נקלטתי להריון ואני ממש בהתחלה (בטא 2,019) האם יש אפשרות לעבור את ההריון הזה בשלום ע"י מעקב של מומחה מנוסה? האם היה לך פצנטיות כאלה? או אם אתה לא מתמחה בתחום האם יש לך להמליץ לי על רופא מתמחה? אשמח לתשובה בהקדם :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאחל לך הצלחה בהריון, יש לי נסיון בנושא ורק לפני 3 ימים ניתחתי בניתוח קיסרי משולב עם ד"ר ספקטור מנוירוכירורגיה גברת עם בעיה דומה לשלך אשר עברה את הניתוח המוחי מיד לאחר שבניתוח קיסרי ילדתי אותה ונולדה לה בת מקסימה, בכל מקרה לתאום תור אלי יש להתקשר ל- 026778899 בהצלחה רבה בהריון, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

03/10/2013 | 13:29 | מאת: שירלי

היי פרופ, תודה על תשובתך,ברור לי שהריון בוצע בניתוח קיסרי אבל שאלתי הייתה אם ליווית אותה כל ההריון כלומר במעקב? ולמה עשו לה מיד ניתוח במוח? היא לא ידעה לפני ההריון? אני אגב מהמרכז זה יהיה בעיה?

29/09/2013 | 21:41 | מאת: נטלי

עברתי ניתוח קיסרי ראשון לפני חודש. אחת לכמה ימים יש לי חום בשעות הערב כ-38 מעלות. בדיקות דם ושתן שעשיתי יצאו תקינות. יש לי תור לרופא נשים בעוד שבועיים. האם זה בסדר להמתין עם זה או שכדאי לפנות למוקד לרפואה דחופה לצורך אולטרסאונד בהקדם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עונה בשנית, אנא פני למוקד רפואי לבדיקה בהקדם, פרופ' אלחלל

29/09/2013 | 13:14 | מאת: מלי

ברצוני לדעת האם ניתן לעבור ניתוח למתיחת בטן פלוס קייסרי בו זמנית? אשמח לתשובה תודה רבה רבה

שלום רב, הדבר תלוי בגורמים רבים, אשמח לבדוק אותך ולראות האם הדבר אפשרי, תוכלי לתאם תור ב-026778899 על מנת שאוכל לבדוק את הנושא לעומקו לאחר שיחה ובדיקה שלך, בהצלחה, פרופ' אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

שלום פרופסור אלחלל, שנה עברה מאז שעברתי ניתוח קיסרי, ההחלמה הייתה קלה יחסית, מספר חודשים היו לי כאבים קלים באיזור, נבדקתי אצל גניקולוג ולאחר אולטרסאונד שאמר שההחלמה איטית. לאחרונה אין כבר כאבים רק גרד קל מידי פעם. הבעיה שהצלקת עדיין אדומה ונפוחה. אני יודעת שבאופן כללי יש לי עור בעייתי, שמחלים לאט מאוד, הרבה צלקות על הגוף מילדות. האם יש מה לעשות בנוגע למראה של הצלקת? האם זה בכלל נורמלי שהיא נראית כך לאחר שנה? האם בכלל כדאי לטפל בצלקת אם יש מצב שאעשה בעתיד עוד ניתוח? והאם הצלקת תפריע לי אם אכנס שוב להריון?

29/09/2013 | 12:19 | מאת: אלילך

שלום רב, לרוב יש החלמה מלאה של הצלקת הניתוחית תוך חודשיים שלושה מניתוח. המצב אותו את מתארת מדאיג ואבקשך לפנות לכירורג לבדיקת הצלקת. בברכה פרופסור אלחלל 026778899 הדסה

25/09/2013 | 10:15 | מאת: לילך

שלום ובוקר טוב אני כחודשיים אחרי ניתוח קיסרי בו הוציאו לי גם חצוצרה. כעת מלבד שארית שחלה אין לי ברחם איברים נשיים,דהיינו אין לי חצוצרות ושחלות לפי הנורמה. ובכל זאת חוויתי מזה זמן מה כאב שהתחזק ועתה מלווה בדימום קטן שנגלה כשאני בשרותים לאחר מתן שתן. האם זה נורמלי לאחר הניתוח? הייתכן בלי חצוצרות שיהיה דימום מחזורי? כי זה כמו התחלה של מחזור וגם היו לי כאבי ראש וגב וכך בעבר היה לי כשקיבלתי מחזור... לפני כחודש עברתי אולטראסאונד ובו נאמר לי שהכל תקין ונגלה כנראה גדם שחלה אבל סה לא בטוח אפילו.דהיינו לא מצליחין לראות את שארית השחלה. אשמח לחוות דעתך לאור הכתוב. האם עלי להילחץ? תודה וחג שמח לילך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה בהחלט סביר, אנא פני לרופא נשים לקבלת טיפול, בברכה פרופסור אלחלל 026778899

25/09/2013 | 10:26 | מאת: לילך

25/09/2013 | 10:25 | מאת: לילך

שלום פרופסור יקר בהמשך לשאלתי שכחתי לציין שבעת הליכה ממושכת יש לי כאבים בצד ימין או שמאל בקו התבור. וכן רציתי לומר שאני גם שואבת ומניקה פעם עד פעמיים ביום.תודה

23/09/2013 | 19:06 | מאת: תלמה לירן

כלתי אמורה להיות מנותחת בלניאדו נתניה בעוד 10 ימים. אפשר המלצה למנתח פרטי ?

שלום רב, ממליץ לך לברר מי הרופאים המנתחים בלניאדו ולבחור מבינהם, בהצלחה פרופ אלחלל 026778899

21/09/2013 | 18:25 | מאת: דורית

שלום, לפני כחודש עברתי ניתוח קיסרי, דיממתי כשבוע לאחר הניתוח ולאחר מכן עבר הדימום וחזר כעבור כמה ימים. בבדיקת אולטראסאונד נמצאו קרישי דם ברחם והמליצו לי לקחת כדורי מטרגין. האם מומלץ לקחת את הכדור למרות שאני מניקה?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה מנטילת הכדורים פרופסור אלחלל

20/09/2013 | 08:39 | מאת: ל.

שלום, אני נשואה בת 26 +4 ילדים, הבכור והקטנה נולדו בקיסרי עקב מצג עכוז. יש לי שאלה, אולי היא לא קשורה לכאן- אם לא אני אשמח להכוונה. מאז הלידה הראשונה(קיסרי)אני לא מצליחה להוריד את הבטן ההריונית, אני נראית בחודש 5-6 והבטן כמובן רפויה. כשאני נוגעת אני מרגישה כאילו יש בפנים איזה בלון אוויר.. ברור לי שזה לא שומן נטו. שמעתי פעם שבקיסרי יש אוויר שנכנס והוא כלוא בפנים ואי אפשר להוריד את הבטן, לפחות לא בדרך טבעית. מה זה יכול להיות, למה זה מרגיש ככה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תחושתך לא קשורה לניתוח הקיסרי ואני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה לבדיקה, בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסב עין כרם

10/09/2013 | 15:28 | מאת: אניטה

האם יתכן בקע שנוצר כ-4 שנים לאחר ניתוח קיסרי? מדובר בנפיחות רגישה למגע ורכה מעל הצלקת בבטן תחתונה שמאלית. התחיל לפני כחצי שנה בזמן מעבר דירה, רגישות מוחמרת במאמץ.מה ניתן לעשות? תודה מראש, אניטה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בקע בהחלט אפשרי גם שנים לאחר הניתוח ואבקש אותך לגשת לבדיקת רופא כירורג על מנת שיבדוק אותך ויאבחן האם מדובר בבקע. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

לקריאה נוספת והעמקה
07/09/2013 | 12:03 | מאת: יואב

שלום, סליחה על האורך של השאלה, אבל רציתי להיות מדויק. אשתי, בת 36 והיא בהריון ראשון בשבוע 37. העובר נמצא במצג עכוז. שני מומחים שללו אפשרות של היפוך בשל כמות מים גבולית (80-100) וכן בשל העובדה שהישבן כבר "נטוע" עמוק באגן. אנחנו שוקלים אם ללדת בניתוח קיסרי או בלידת עכוז, משום שחווית הלידה חשובה מאד לאשתי. אני מבין שמשנת 2000 כל מצגי העכוז מועברים אוטומטית לקיסרי בשל מחקר גדול שהתפרסם באותה שנה. מצד שני, ב"ביקור חולים" המשיכו כל השנים לתמוך בלידות עכוז. הטענה שלהם היא שהמחקר היה שגוי מסיבות אלו ואחרות ושלמעשה לידת עכוז בתנאים מתאימים ועם צוות מיומן אינה מסוכנת יותר מאשר ניתוח קיסרי. עוד טענות ש"מסתובבות בשטח" הן שבניתוח קיסרי יש פחות סיכוי לתביעת רשלנות רפואית ולכן ניתוח קיסרי הוא השיטה ה0מועדפת על "המערכת". כמו כן, כיוון שכמעט אין יותר לידות עכוז - לרוב הרופאים בבתי החולים אין נסיון בלידות מסוג זה, מה שהופך את הלידה למסוכנת באמת. שאלותיי: 1. האם מעבר למחקר בשנת 2000 היו מחקרים נוספים שתומכים במסקנותיו? האם היו מחקרים מנוגדים? 2. האם נכון שקל יותר להגיש תביעה רפואית במקרה של לידת עכוז שהשתבשה לעומת מקרה של ניתוח קיסרי שהשתבש (אין לי שום עניין לתבוע, אני פשוט מנסה להבין אם יש אינטרס מערכתי להימנע מלידות עכוז)? 3. האם לדעתכם לידת עכוז בתמיכת צוות מיומן היא בטוחה כמו קיסרי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלןם רב, כפי שהבנת הנושא שנוי במחלוקת, רוב המרכזים בארץ יבחרו בניתוח קיסרי במצג עכוז בנתון של אישה בלידה ראשונה ללא רקע של לידות לדניות בעבר בשל הסיכון המוגבר לעובר. יחד עם זאת אם אתם כבני זוג מוכנים לקחת סיכון זה ישנם מרכזים מועטים ביותר כגון המרכז בביקור חולים שבתנאים רפואיים מסויימים אשר איני בטוח כי אתם עומדים בהם יאפשרו לידת עכוז. הבחירה נתונה בידכם כמובן לאיזה מרכז לפנות. בהצלחה בלידה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

08/09/2013 | 13:12 | מאת: יואב

תודה על התשובה, אבל עדיין נותרו לי שתי שאלות ללא מענה: 1. האם מעבר למחקר בשנת 2000 היו מחקרים נוספים שחיזקו אותו? 2. האם נכון שקל יותר להגיש תביעה רפואית במקרה של לידת עכוז שהשתבשה לעומת מקרה של ניתוח קיסרי שהשתבש? תודה שוב.

שלום רב, לא התפרסם מחקר בסדר הגודל הזה ולכן זה המחקר הגדול והמקיף ביותר עד כה על כל מיגבלותיו, והשאלה לגבי תביעה רפואית אינה רלבנטית לנושא מאחר שהתשובה שנתתי לך היתה רפואית טהורה ועיניינית. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

06/09/2013 | 17:51 | מאת: קרן

שלום, ילדתי לפני 11.5 חודשים בקיסרי לאחר זירוז שלא עבד עליי וביום החמישי של האישפוז הוחלט על ניתוח קיסרי. להפתעתי, נכנסתי להריון חמישה חודשים אחרי הלידה והיום אני בחודש שישי. מה הסיכוי שלי ללידה רגילה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רוב הרופאים ממליצים על ניתוח קיסרי חוזר במקרה שלך מחשש לקרע של הרחם בזמן נסיון לידה לדנית. בהצלחה פרופסור אוריאל אלחלל

שוב מאחל לך מזל טוב ומאחל לך רפואה שלמה פרופסור אלחלל

08/09/2013 | 14:05 | מאת: אלחלל

הגבתי

03/09/2013 | 19:34 | מאת: אוסנת

שלום רב, בת 29 בריאה בדרך כלל. בתאריך ה- 18.08 ילדתי בניתוח קיסרי. מהלך הניתוח תקין. שחרור במועד אחרי 4 ימי אשפוז. בתאריך ה- 26.08 (כשבוע לאחר הניתוח) החל חום 38.1 שעולה רק בשעות הערב יורד בבוקר ל- 37.4 ללא אקמול. בתאריך ה- 01.09 חלה החמרה כאשר החום מטפס עד 38.6 ובבוקר עומד על 37.7. זאת אומרת שאני נמצאת במצב הזה כבר 9 ימים. אדגיש כי יומיים לאחר שהחום עלה לראשונה הלכתי לרופא נשים שבדק אותי וקבע כי הצלקת הניתוחית נראית בסדר, יש גודש בחזה אך אינו דלקתי ועל כל פנים נתן אנטיביוטיקה למשך 10 ימים. האנטיביוטיקה לא הטיבה או החמירה את המצב. בנוסף, ביום ה- 3 לחום ביצעתי ספירת דם ובדיקת שתן שיצאו תקינים. כמו כן, ביום ה- 8 לחום נבדק על ידי רופא משפחה שלא מצא דבר וביקש ממני לחזור אליו באם החום לא ירד עד סופ"ש או במידה ותהיה החמרה. בפורום אחר נאמר לי כי ייתכן ומדובר בקריש דם שנוצר בוורידי האגן (Septic pelvic thrombophlebitis). האם סביר שהדבר יעלה חום שבוע לאחר הניתוח? האם קיימות השערות נוספות ממה החום נובע? בתודה מראש, אוסנת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ומזל טוב, האפשרות אשר הועלתה אכן אפשרית, אך כמובן קיימות גם אפשרויות נוספות, כגון דלקת באגן, זיהום בדרכי השתן זיהום בשד או מחלות שאינן קשורות לניתוח הקיסרי אותו עברת כגון מחלות ויראליות או אחרות. ממליץ לך בכל לשון של המלצה להגיע לרופא נשים מומחה על מנת שירחיב את הבדיקות, יגיע לאבחנה ויתן לך טיפול מתאים. שנה טובה פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

לקריאה נוספת והעמקה
05/09/2013 | 17:03 | מאת: אוסנת

תודה רבה פרופ' אלחלל. אתמול נבדקתי על ידי רופא במיון נשים בבית החולים בו נותחתי, ולא נמצא ממצא כלשהו שיכול לקשר את החום לניתוח הקיסרי שעברתי. בבדיקות דם שביצעתי WBC 5.5 ו- CRP 33. כמו כן, בדיקת שתן הראתה דלקת בשתן (למרות שאני לא מרגישה דבר חריג). אגב, אני מטופלת באנטיביוטיקה (אוגמינטין) כבר 8 ימים אך נאמר לי שהיא אינה מתאימה לדלקות בשתן ונתנו לי זינט במקום. אני מאוד מקווה שנמצאה המקור לבעיה. אני 24 שעות אחרי נטילת הכדור הראשון ובינתיים עדיין יש חום נמוך סביב 38.

לקריאה נוספת והעמקה
02/09/2013 | 20:16 | מאת: ענבל

ילדתי לפני חודש וחצי בקיסרי חירום. פעם שנייה. הייתה לי התאוששות לא קלה וחשתי כאבים גדולים בחודש האחרון. בדיקות רופא הראו שהכל תקין. כעת הכאבים המשמעותיים עברו, אך עדיין יש כאבים קלים תמידיים בבטן התחתונה ובעצמות האגן. בעיקר כשאני מתרוממת משכיבה, מתיישבת וכו. קראתי קצת על הידבקויות. האם ייתכן וזה מה שיש לי? איך בודקים את זה? תודה

ענבל מזל טוב, הכאבים אותן את מתארת קשורים למהך החלמה לאחר ניתוח, אין להם קשר להתדבקויות, התדבקויות אינן כואבות כשלעצמן אך לעיתים נדירות הן עלולות לגרום לחסימת מעי, קושי בניתוח קיסרי חוזר וכדומה, שנה טובה ומזל טוב פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

29/08/2013 | 19:34 | מאת: מרי

שלום .. אני 3 שבועות לאחר ניתוח קיסרי . רציתי לשאול האם אני יכולה כבר לעשות אמבטיות חמות ? וכמה זמן אחרי ניתוח ניתן לעשות עיסויים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הגלד על החתך הניתוחי החלים, אין שום מניעה מכל פעילות כזו, שנה טובה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

25/08/2013 | 20:23 | מאת: מיטל

יש לי 3 ילדים אשר נולדו שלושתם בניתוחים. בניתוח האחרון נמסר כי יש הדבקויות קשות ומרובות וכי הם מציעים בפעם הבאה חתך אורכי הייתי שמחה להגיע להתייעצות , כיצד ניתן לעשות זאת?

שלום רב מיטל, אנא התקשרי לשרפ הדסה 026778899 ויתאמו לך פגישה עימי. אנא הביאי עימך את כל הממצאים הרפואיים הנמצאים ברשותך ונדון על האפשרויות העומדות בפניך בניתוח הבא. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899

24/08/2013 | 20:52 | מאת: יפית

שלום,עברתי ניתוח קיסרי לפני 11 חודשים בעקבות חוסר התקדמות בלידה,הזירוזים השונים והרבים הצליחו להביא אותי אחרי 56 שעות רק לפתיחה של 7 ואז החלה מצוקה עוברית אז היו חייבים לנתח . יש לי 2 שאלות הראשונה היא האם זה בטוח להיכנס שוב להריון עכשיו? והשנייה, מה יהיה הסיכוי שלי ללידה רגילה? הרופאים לא ממש הסבירו לי למה לא התקדם אצלי שום דבר, הייתה להם רק סברה שהאגן שלי צר ,אני מטר 63 גובה והתינוק גדול הוא נולד 3.700

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, על מנת לתת לך יעוץ מקיף עלי לפגוש אותך עם כל המסמכים הרפואיים. אנא תאמי פגישה ב-026778899 שרפ הדסה ונוכל לדון על כך בהרחבה, בברכה ובהצלחה פרופסור אוריאל אלחלל

22/08/2013 | 13:45 | מאת: סיגל

שלום אני לאחר ניתוח קיסרי שני והיום שוב יש לי התכווצויות בבטן כמו לאחר הניתוח אם אני נוגעת בבטן כואב כמו בבדיקת רופא בבית חולים לאחר הניתוח האם זה דבר טבעי?יש לציין שלפני שבועיים הייתי בבדיקת רופא עקב כאב באיזור הצלקת ולדעת הרופאה מדובר בהדבקות שצריכה. לעבור האם באמת הדבקות עוברת לבד?התחלתי לקחת גלולות סרזט עקב הנקה לפני כ3 שבועות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ומזל טוב, כאב באזור הצלקת הוא סביר בהחלט בחודשיים הראשונים לאחר הניתוח. במידה שהמצב לא יחלוף לאחר תקופה זו או אם יש סימני אדם או הפרשה על הצלקת עליך יהיה לפנות שוב לרופא לבדיקה.אין קשר בין התדבקות בצלקת לבין כאב בצלקת וסיבת הכאב היא לרוב קשורה בתהליכי הריפוי של הצלקת הניתוחית. מזל טוב, פרופסור אוריאל אלחלל

22/08/2013 | 14:37 | מאת: סיגל

האם כאב כמו מחזור נגרם בעקבות התכווצות הרחם או משהו אחר? יש לציין שלא קיבלתי מחזור. אני מניקה ונוטלת גלולות סרזט האם בעת לקיחת גלולות אלה צריך לקבל מחזור? האם נוטלים את הגלולות סרזט רצוף או עושים הפסקה של שבוע כמו גלולת דיאנה?

20/08/2013 | 12:56 | מאת: חגית

אני מתכוונת ללדת בניתוח קיסרי בגלל חוויות קשות מלידה קודמת שהיתה טבעית. הבנתי שגם אם אין סיבה רפואית מוצדקת לניתוח אני יכולה להתעקש ולקבל אישור מבית החולים לקיסרי. האם הלידה הקיסרית תעלה לי כסף בגלל הבחירה שלי בצורת לידה ? אני לא מעוניינת במנתח פרטי מסויים אלא לקבוע תור מראש ופשוט להגיע ללידה קיסרית במועד שייקבע בבית חולים?

שלום רב, אנא פני לבית החולים בו את מתכוונת ללדת ותקבלי יעוץ מרופא נשים אשר אני סמוך ובטוח שיהיה קשוב לבקשותיך, בהצלחה פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

20/08/2013 | 12:46 | מאת: חגית

אני מתכוונת ללדת בניתוח קיסרי בגלל חוויות קשות מלידה קודמת שהיתה טבעית. הבנתי שגם אם אין סיבה רפואית מוצדקת לניתוח אני יכולה להתעקש ולקבל אישור מבית החולים לקיסרי. האם הלידה הקיסרית תעלה לי כסף בגלל הבחירה שלי בצורת לידה ? אני לא מעוניינת במנתח פרטי מסויים אלא לקבוע תור מראש ופשוט להגיע ללידה קיסרית במועד שייקבע בבית חולים?

שלום רב, הגבתי כבר בעבר כי מאד רצוי לתאם מראש עם מומחי בית החולים המדובר בנושא זה לפני מועד הניתוח. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

19/08/2013 | 20:51 | מאת: פרופסור אלחלל

שלום רב, אין הבדל בין ניתוח פתוח לניתוח לפרוסקופי עם רשת לתיקון בקע טבורי ושניהם מאפשרים ניתוח קיסרי חוזר בחתך רוחבי תחתון ללא קושי. לניתוח הלפרוסקופי יש יתרון מבחינת מהירות ההחלמה, אך במושא הזה יש להיוועץ עם כירורג. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ראו תגובתי במסר קודם פרופסור אלחלל 026778899

לקריאה נוספת והעמקה