קיסרי עם חתך T

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

21/11/2013 | 11:43 | מאת: שוש

שלום רב ד"ר נועה, לפני שלושה חודשים ילדתי בניתוח קיסרי, עקב הגעתי לשבוע 42 בהריון מבלי סימני לידה והערכת משקל של 4 קילו. הניתוח התבצע כניתוח חירום, ואחרי הניתוח הודיע לי המנתח שבוצע חתך t, עקב קושי בחילוץ ראש התינוק. קראתי על סוג חתך זה והתגלה לי שזה חתך שעושה סיבוכים בהריונות הבאים, וזו לידה ראשונה שלי. אני רוצה לדעת אם המידע שקראתי באינטרנט נכון!! האם זה נכון שאם אני אכנס להריון זה יחשב להריון בסיכון גבוה? האם אסור לי יותר משני הריונות? האם לא אוכל להרות בתיאומים? והאם יש בתי חולים בארץ שיוכלו כן לנסות להוליד בלידה וגינאלית?? אשמח לשמוע את תשובתך. תודה רבה.

21/11/2013 | 11:45 | מאת: שוש

הפניית השאלה היא לפרופסור אוריאל אלחלל. סליחה :)

05/12/2013 | 07:30 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, לצערי לא פירטת איזה חתך בוצע. אם בוצע חתך מסוג t או חתך קלאסי אני ממליץ על ניתוח קיסרי בהריון הבא. בנוגע למספר הלידות אין הגבלה ברורה בספרות הרפואית. בנוגע להריון תאומים הוא בהחלט יהיה בסיכון גבוה ותהיי במעקב. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים