ניתוח קיסרי תאומים וסוכרת הריונית

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

16/12/2013 | 19:43 | מאת: קרן

שלום רב אני בהריון רביעי של תאומים בשבוע 34. תמיד ילדתי לידות רגילות. לראשונה אני סובלת מסוכרת הריונית וכבר בשבוע 33 הערכת המשקל של העוברים היתה סביב 2.200 קג מכיוון שמצג 2 העוברים הוא עכוז הופניתי למרפאת טרום ניתוח קיסרי כדי לקבוע מועד לקיסרי אלקטיבי. הופתעתי מאד לגלות שהרופא התעקש שלא לקבוע לי את הניתוח אפילו יום לפני שבוע 38 מחשש לאי התפתחות מספקת של הריאות. אני חשבתי שדווקא בגלל הסוכרת וגודל העוברים הקיסרי ייקבע לשבוע 37. (אגב התינוק השלישי שלי נולד 4.070 קג בשבוע 39+6). אני קוראת שהריאות מבשילות כבר בשבוע 34 אז בוודאי שלא צריכה להיות בעיה בשבוע 37. אני סובלת מקשיי נשימה כאבי גב ורגליים ומתקשה להאמין שאצליח לסחוב עד שלב ככ מאוחר. אשמח לקבל הסבר מדוע הרופא התעקש ככ לקבוע לי את הקיסרי כה מאוחר? תודה רבה

17/12/2013 | 20:55 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, בסוכרת הריונית יש נטיה להבשלת ריאות מאוחרת יותר. בהריון תאומים יד נטיה להבשלת ריאות מוקדמת יותר. לכן קביעת המועד לניתוח לא פשוטה במקרה שלך. בכל מקרה איני חש שאני יודע עליך מספיק על מנת להיכנס לשיקוליו הרפואיים של הרופא המטפל שלך. במידה שתירצי יעוץ נוסף מציע לך להיפגש עם רופא מיילד בכיר בבית הלולים בו את עומדת לעבור את הניתוח ולקבל יעוץ נוסף. הברכה, פרסום אורחאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים