ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

20/11/2013 | 10:19 | מאת: נורית

בוקר אור, בשבוע הבא ככל הנראה אעבור ניתוח קיסרי אלקטיבי שבוע 37, הריון תאומים,הריון בסיכון רציתי לדעת האם יש אפשרות לתת טשטוש בנוסף להרדמה אפידורלית אני מפחדת להרגיש את החתך? האם מרגישים את החתך? האם בקשת טישטוש מונעת כניסת מלווה איתי לחדר ניתוח? כמו כן בשכיבת פרקדן קשה לי לנשום הבטן כבר גדולה ולוחצת על הסרעפת האם במהלך הניתוח קיסרי יוכלו לעזור לי מהבחינה הזאת? כמו כן מכיוון שזה הריון לאחר הזרעה (גירוי יתר שחלתי קשה,הקאות קיצוניות, דימום , דלקת בכיס מרה, הפרעות בתפקודי כבד, גרד הריוני ומה לא?)פנינו לבית חולים גדול בצפון אך הרגשנו שהוא המוני, שההמתנה ממושכת, יחס הצוות (סיעודי, מתמחים) לא נעים (לא עונדים תג עם תפקידם, מדברים בשפה הרוסית עם הקולגות, הגענו למעשה רק לביצוע מוניטור כי בקהילה לא היה מקום וכל הזמן הרגשנו מצד הרופאה האשמות , כעס, מירמור איפה המכתבים הקודמים ולמה ולמה... במקום להקשיב ולברר אתנו למה הגענו הרופאים הבכירים אציין מקצועיים , מסבירי פנים , נתנו לנו מענה על כל שאלה....אנחנו בקיאים בכל פרט אפשר לשאול. כל זאת מול בית חולים פריפרי , היחס יותר אינטימי ,לא מזלזל, יש רופאים בכירים לא ידוע מה רמתם המקצועית לא טופלנו אצלם לאן ללכת לבי"ח גדול ? לבי"ח קטן? על פי איזה שיקולים לפעול בהתייחס לעובדה שזה הריון בסיכון?תודה רבה מראש.

20/11/2013 | 16:42 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב נורית, כל חדרי הלידה בארץ ערוכים לקבל לידות תאומים בניתוח קיסרי, מבחינת הרדמה אין ספק שהרדמה שדרתית טובה מאוד במרבית המקרים, למעט מקרים בודדים שנזקקים להרדמה כללית. אני משוכנע שאילו הרופאים היו מתרשמים כי את זקוקה להעברה לבית חולים אחר היו עושים זאת ללא היסוס. אני מאחל לך ניתוח קיסרי מוצלח ילדים בריאים ורפואה שלמה, פרופ' אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים