כריתת ממצא בכליה בגישה משמרת צפק

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

19/07/2021 | 20:01 | מאת: דניאל

שלום רב אני מטופל בדיאליזה פריטוניאלית והתגלה ממצא בכליה חשוד לגידול .הבנתי שבגישה הרגילה לכריתת הגידול אני לא יוכל להמשיך בדיאליזה פריטוניאלית וצריך גישה מיוחדת משמרת צפק .האם גישה זו נעשית בישראל והאם מה שהבנתי הוא נכון תודה רבה

שלום דניאל. יש גישה ניתוחית שבה אפשר להגיע לכליה בלי להיכנס לחלל הצפק. אפשר לעשות את זה בגישה לפרוסקופית, ובוודאי בגישה פתוחה. זה תלוי בעיקר בגודל ובמיקום הגידול בכליה ובניסיון של המנתח.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית