לא מצליחה להתרוקן עד הסוף, מה יכולה להיות הבעיה?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

19/07/2020 | 14:51 | מאת: דנה

שלום, כל פעם כשאני הולכת לשירותים אני מרגישה שאני לא מצליחה להתרוקן "עד הסוף", כלומר גם בזמן שאני מסיימת בשירותים אני מרגישה שיש לי עוד שתן שאני יכולה להוציא, וגם אחרי שיוצאת מהשירותים מרגישה שצריכה לחזור מיד אחרי, האם זה מעיד על רצפת אגן חלשה והאם תרגילי קיגל יכולים לעזור? או שזה יכול להעיד על בעיה אחרת? תודה.

שלום דנה. כדאי לבדוק האם התחושה היא "אמיתית" (כלומר, אם באמת נשאר שתן בשלפוחית) או שמדובר רק בתחושה. אפשר לעשות בדיקת אולטרה-סאונד של דרכי השתן שבודקת גם כמה שתן נשאר בשלפוחית לאחר התרוקנות. אבל אפילו לפני כן, כדאי להיבדק ע"י אורולוג. להבין כמה זמן את כבר סובלת מזה ואם יש תלונות אחרות שקשורות.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית