תופעות לאחר ניתוח להגדלת ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

02/12/2020 | 18:06 | מאת: דוד

שלום. 1. אני בן 62.מז כחמש שנים היה לי ערמונית מוגדלת 96 סמ"ק. ב 18.5.20 עברתי ביופסיה בשיטת הפיוזן לערמונית לאחר צילום mri. נמצאו 2 נקודות חשודות אך לאחר הביופסיה התברר תודה לאל שהן לא סרטניות. 2. לאחר הביופסיה התפתח אצלי הידרוצל בשק אשכים ימני. ובתאריך 28.10.20 עברתי ניתוח הדרוצל 3. לאחר הניתוח ובעקבות בצקת וגם הפרוסטטה המוגדלת לא הצלחתי לתת שתן. לכן שמו לי קטטר כשלוש פעמים אך לא הצלחתי לתת שתן. 4. מתאריך ה 28.10 - 25.11 הייתי עם קטטר. וב 25.11 עברתי ניתוח בשיטת holep להרחבת הערמונית. 5. נכון להיום שזה כשבוע לאחר הניתוח אני עדיין עם טיטולים כי קשה לי להתאפק ובורח השתן. 6. שאלתי פשוטה : עד מתי להערכתך אצטרך להיות עם טיטול? והאם יכול להיות שאצטרך חלילה להסתובב עם טיטול כל החיים? 6.

שלום דוד. ברוב הגדול של המקרים, כשיש בריחת שתן לאחר ניתוח כמו שעברת, זו תועה זמנית שאמורה להיעלם תוך מספר שבועות. אתה יכול להתייעץ עם המנתח לגבי תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן ולגבי טיפול תרופתי זמני לתחושת הקושי בהתאפקות.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית