טיפול הורמונאלי עכשיו

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

08/01/2021 | 16:58 | מאת: mayanmo1

שלום. בן 84, מצב בריאותי/מנטלי כבן 75. ברקע יתר לחץ דם ופרפור פרוזדורים מיוצבים , לפני שנה וחצי התגלה בביופסיה מכוונת סרטן ערמונית בצד אחד גליסון 6. בדיקות PET_CT הראו התפתחות איטית של גרורות, אחת בפרק ירך שמאל ובאחרונה גם אולי נגיעות קטנה בחוליה D4 ונודולים בריאות האונקולוג המליץ להתחיל בטיפול הורמונלי, אני הסתייגתי עקב הסיכון לפגיעה קוגניטיבית (אחי הגדול חלה באלצהיימר בגיל 84 וזה מרתיע אותי). מה ההבדל מבחינת יעילות הטיפול בין התחלה עכשיו או מאוחר יותר? מנסיונכם, בקבוצת הגיל שלי, מה אחוז הסובלים מירידה בקוגנטיביות כתוצאה מהטיפול ההורמונלי ? בברכה

שלום. אתה שואל שאלות טובות ורלוונטיות. הן פתח לדיון שהוא עמוק יותר מזה שאפשר לעשות כאן. בקצרה, גם לטיפול הורמונלי יש תופעות לוואי ויש לשקול אותן מול התועלת שמקווים להשיג מהטיפול. ירידה קוגניטיבית בגיל 84 היא תופעת לוואי שבהחלט יש לקחת בחשבון. המצב שאתה מתאר הוא סרטן ערמונית גרורתי. לפי מה שאני מבין - אתה לא סובל מסימפטומים שקשורים למחלה, כמו: כאבים בעצמות או קשיי נשימה. במצב כזה, אין הוכחה חזקה שמתן טיפול הורמונלי בשלב זה מאריך באופן משמעותי את תוחלת החיים. אפשרות אחרת היא לחכות שהגרורות תהיינה סימפטומטיות (דבר שיכול כלל לא לקרות) ואז לתת טיפול שמוריד את הכאבים ולהתחיל טיפול הורמונלי. מעבר לכך, הנושא דורש דיון עמוק יותר בפגישה בין רופא למטופל.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית