ציסטה בכליה.........

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

21/11/2020 | 16:53 | מאת: אבי

שלום אני בן 25 בריא ובבדיקת us שעשיתי התגלתה ציסטה פרבלית בכליה ימין בגודל 1.6 ס״מ מה זה אומר אני מאוד לחוץ ומפחד

שלום אבי. ציסטה בכליה היא חלל שמלא בנוזל. זה ממצא מאוד שכיח ולרוב הוא שפיר. אם מדובר בציסטה פשוטה, כלומר היא מלאה בנוזל ואין בה שום דבר נוסף, אין צורך בהמשך בירור או טיפול. אם רואים רקמה בתוך הציסטה, אז אנחנו שוקלים מה הסיכון שמדובר בסרטן ובהתאם ממליצים על מעקב עם סיטי או ניתוח לכריתת הציסטה. בדרך כלל, אם יש ממצא כזה משמעותי ב-US, זה נכתב בפענוח. אבל ליתר ביטחון כדאי שהרופא יסתכל על התמונות של ה-US בעצמו.

22/11/2020 | 11:28 | מאת: אבי

תודה על התשובה. זה רק מה שרשמו לי בפיענוח ויש לי היום תור לרופאה שלי שאני מקווה שיודעת לקרוא us השאלה אם זה רק ציסטה יש צורך במעקב וביקורות וזה יכול להפוך חס ושלום ביום מן הימים?

אם זו ציסטה פשוטה, הסיכון שבה הוא כל כך נמוך שאין צורך אפילו במעקב.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית