ציסטה בכליה וערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

29/05/2021 | 23:04 | מאת: חיימון

שלום לרופא: אני בן 63 ,ובבדיקת א.ס. בטן התקבלו בין היתר התוצאות הבאות: כליה ימנית - ציסטה קורטיקלית בקוטר 1.5 ס"מ כליה שמאלית - שתי ציסטות פראפלביות עד קוטר 0.7 ס"מ ערמונית - בנפח כ - 36 ס"מ , מוגדלת מה המשמעות ? תודה מראש

שלום חיימון. לפי מה שכתבת יש ציסטות בכליות. צריך להסתכל על התמונות, אבל לרוב כשהן מתוארות כך, מדובר בציסטות פשוטות שאינן מהוות כל סיכון ואין צורך בהמשך בירור או טיפול. כמו-כן הערמונית מעט מוגדלת. מעל גיל 40-50 הערמונית מתחילה לגדול באופן שפיר אצל רוב הגברים.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית