האם אפשר ביצוע קריואבלציה בפעם שלישית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

04/03/2021 | 05:36 | מאת: שלמה

חולה במיאלומה נפוצה פעילה, ו"הרים ראש" גידול בכליה, לאחר קריואבלציה שניה ביולי 2020 הנה תוצאות MRI כליה עכשיו. "אינדיקציה: מעקב אחר נגע חשוד בכליה שמאלית, אשר עבר קריואבלציה חוזרת, לפי מכתב הפניה. ברקע MM. בוצעה השוואה לבדיקה קודמת מה 19/10/2020- י ממצאים: שתי הכליות בגודל ומבנה תקינים. גדל מ- 2.1 ס"מ עד 2.4 ס"מ גדל מ- 2.1 ס"מ עד 2.4 ס"מ נגע אקסופיטי בכליה שמאלית, אספקט קורטיקלי קידמי-לטרלי של קוטב אמצעי-תחתון. הנגע מראה רסטרקציה בדיפוזיה, האדרה בולטת היטרוגנית מוקדמת ושטיפה מאוחרת לאחר הזרקת גדוליניום, מתאים לתהליך גידולי בהחמרה. אין עדות להידרופרוזיס או הידרואורטר, שתי אדנומות ידועות באדרנל שמאל בגודל של עד כ 2- ס"מ. ללא שינוי. " שאלתי האם אפשר קריואבלציה שלישי כעת, כדי להימנע מניתוח הכליה ?

שלום שלמה. אני לא יודע להגיד לך כמה פעמים ניתן לחזור על קריואבלציה לפני שאפשר ל"הרים ידיים", אבל בכל פעם צריך לשאול מה הסיכוי שהפעם הטיפול יצליח לרפא מהמחלה, אם הפעמיים הקודמות הוא לא הצליח?

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית