בדיקת שתן היסטולוגית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

05/07/2020 | 18:29 | מאת: ענת

דר שלום, 7 חודשים לאחר הוצאת גידול משלפוחית השתן, בה הודגמו תהליכים פפילריים מרובים והיסטולוגיה LG TA, נמצא בבדיקת ציטוסקופיה כי הגידול חזר באופן מפושט. בבדיקת השתן הציטולוגית נמצא כי נמצאים תאי אפיטל שטוח בשלים. אבחנה c20-3791/1 מה זה אומר?

שלום ענת. לפי הסיפור שאת כותבת נראה שהגידול בשלפוחית חזר. זה אחת הבעיות עם סרטן שלפוחית - גם כשהוא לא אגרסיבי (low grade) יש סכנה לחזרה בשלפוחית. לפי התשובה הציטולוגית נשמע שהם ראו בדגימה תאים רגילים, ולא תאים ממאירים. כמובן שאם בציסטוסקופיה ראו שיש גידול עכשיו, צריל לעשות TURBT ולהוציא אותו.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית