שאלה לרופא אורולוג - סרטן בשלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

11/06/2020 | 23:46 | מאת: אור

שלום אשמח מאוד לקבל התייחסות לשאלה: אבי בן 65 התלונן על דם בשתן, בבדיקות התגלה גידול בשלפוחית, הוא נותח והוצא גידול שתואר כרקמה אפורה כרוביתית בנפח כולל 8 סמ ק. תוצאות הבדיקה הפתולוגית לגידול הן כדלהלן: Low grade papillary urothelial carcinoma, non invasive, pTa. מה אומרת האבחנה? האם מדובר בסרטן קל? מה הטיפול שניתן בדרך כלל לאחר אבחנה כזו? תודה רבה מראש למשיב.

שלום. מדובר בסוג של סרטן שלפוחית שהוא לא אגרסיבי, כלומר הסיכוי שהוא יתקדם בעתיד הוא נמוך. הוא כן יכול לחזור והוא צריך להיות במעקב שכולל בדיקת ציסטוסקופיה כל מספר חודשים. יכול להיות שהרופא ימליץ על שטיפות שלפוחית עם חומר שיעזור להוריד את הסיכון לחזרה של הסרטן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית