חיידק פרוטאוס בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/01/2024 | 03:41 | מאת: אורן

שלום דוקטור יש לי קטטר שתן קבוע ולאחרונה היו לי הרבה בעיות של חסימות דליפות ודימומים מהקטטר עד שהתחילו לחשוד שיש לי בעיה של גידול. הייתה לי צמיחה בשתן של פרוטאוס וההתייחסות היתה כבקטאוריה אסימפטומטית. אחרי שהתחלתי לקבל אוגמנטין מסיבה אחרת פתאום כל הבעיות עם הקטטר והחשד לגידול נעלמו כלא היו. התחלתי לקבל אוגמנטין חמישה ימים אחרי שהוחלף לי קטטר. הבנתי שהחיידק הספציפי שצמח לי בתרבית כדומיננטי (הפרוטיאוס שסביר שהוא לא היחיד שבאמת מסתובב אצלי) ידוע ספציפית כמומחה מספר 1 בשוק ליצירת משקעים חוסמים בקטטר. האם הנושא מוכר לך? אם כן האם אתה חושב שלמרות שהקטטר היה רק בן 5 ימים בזמן התחלת הטיפול באוגמנטין צריך להחליפו? כיצד אתה מציע לנהוג כדי למנוע מהפרוטיאוס לחזור או לחלופין בנוכחותו למנוע ממנו לסתום לי ללא הרף את הקטטר? תודה

קטטר הוא גורם סיכון לזיהום בדרכי השתן. מעבר לשתיה מרובה והיגיינה נאותה עוד הרבה מה לעשות כדי למנוע זיהום כשיש קטטר. אם מתוכננת לך פרוצדורה כדי שתוכל להיות בלי קטטר, עדיף לעשות אותה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית