נפח ערמונית בהפרש שנה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

04/12/2023 | 11:08 | מאת: אברהם

עשיתי לפני שנה בדיקת u s הערמונית היתה 30 סמק לא ביקשו להתרוקן-לא בדקו שארית שתן. עכשיו עשיתי שוב us ערמונית 19 סמק וביקשו להתרוקן שארית מינמלית. שאלתי האם מדידת הנפח בסמק, אינו משתנה לפני אחרי ריקון השתן? כלומר באמת נפח הערמונית קטן תוך שנה מ30 סמק ל19 סמק? וללא קשר לריקון השתן. אם זה כך, איך יתכן שנפח הערמונית ירד, אני בן 60,זה יתכן?

בדיקת US בטנית היא מאוד לא מדוייקת במדידת גודל הערמונית. לכן, יש הפרש בין בדיקות שונות.

04/12/2023 | 19:02 | מאת: שאלת המשך אברהם

נפח ערמונית במשך שנתיים 3 בדיקות בmri בסוף 2022, נפח הערמונית היה גודל הערמונית : נפח הערמונית : 38 סמ"ק. לפני שנה עשיתי us נפח ערמונית היה 39 סמק. בus עכשיו בסוף 2023, נפח 19 סמ"ק. האם ירידה בנפח הערמונית,יכןלה להיות סמן חיובי בהקשר לחשד לגידול סרטני בערמונית. כלומר, ירידה בנפח הערמונית עשויה להיות קשורה לנוכחות של גידול או גידול סרטני כי הוא עוקר רקמת ערמונית בריאה. ההדמיהmri בוצעה בסוף 2022 ביצעתי mri עקב עליה מהירה בpsa מעל מ.1.2 ל4.2. ואז ירד לאט עד 1.7, ללא כל טיפול. נמצא חשד בדרגת pirads3, נקבע שאין עניין לבצע מעקב כל עוד אין סימפטומיים קליניים, נאמר שלא צריך הדמיה חוזרת. שאלתי, האם יש בירידה של 30 אחוז בנפח הערמונית, למ38, ל30,ל19סמק כלומר בשנתיים, ירידה של 50 אחוז, מאז נמצא הpirads3, לא בוצעה ביופציה, כי ה4kscore היה נמוך, והתוצאות הם ללא כל טיפול תרופתי. האם אכן ירידה דרסטית זו היא אכן סימן מחשיד שמתפתח גידול סרטני? או שזה לא נכון.

שינוי בנפח הערמונית הוא לא סימן מחשיד או מקל לסרטן ערמונית. אין קשר.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית