אשמח מאוד לדעתך 🙏🙏🙏

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

24/01/2024 | 21:28 | מאת: Linoy

יש לי שתי שאלות ברשותך 1. אמא שלי נדבקה בדלקת דרכי השתן ואני מתה מפחד שזה מדבק כי אנחנו בשימוש קבוצתי ביתי בשירותים... האם הסיכויים גבוהים שזה מדבק מאותה אסלה גם אם לא מחטאים כל פעם אחר שימוש באסלה? 2. האם יכול להיות דלקת בדרכי השתן במצב קל שלא יחייב אנטיביוטיקה? אני צורכת מינונים גבוהים של קומפלקסי ויטמיני B בשילוב אבץ וויטמין d3 פוחדת שהצבע השתן האדום שיש לי זה מהויטמינים יכול להיות ? אשמח מאוד למענה 🙏🙏🙏

שלום לינוי. הסיכוי להידבק מהאסלה הוא נמוך מאוד. גם ככה יש חיידקים על העור של כל אדם. אם יש זיהום בדרכי השתן, אני ממליץ לקבל אנטיביוטיקה מתאימה לחיידק. לפני שהמציאו את אנטיביוטיקה, חלק מהאנשים היו מחלימים מזיהום וחלק היו מתים. לא ממליץ לנסות את זה כיום. לא ידוע לי שויטמינים גורמים לצבע אדום בשתן. זה יכול להיות דם, ואם זה דם צריך לעבור בירור. את צריכה לעשות בדיקת שתן כדי לראות אם יש דם בשתן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית