אשמח להסבר תודה רבה.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/01/2024 | 23:46 | מאת: אורן

שלום, לאחר אולטרסאונד כליות. כליה ימנית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. לא הודגמו תהליכים. לא הודגמו אבנים. כליה שמאלית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. בפרנכימה ציסטה כ 8 מ"מ. לא הודגמו אבנים. שלפוחית השתן - במילוי חלקי בעת הבדיקה, ללא ממצא גס. ערמונית בגודל: ___ בעלת נפח ___18___סמ"ק. שארית שתן – התרוקנות מלאה. 1. האם הבדיקה תקינה? 2. למה מתכוונים "בפרנכימה ציסטה 8 מ''מ" ? תודה רבה.

הבדיקה תקינה. ציסטה היא חלל עם נוזל. זה ממצא מקרי נפוץ שמגלים כשעושים US.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית