ציסטה קורטיקלית עם מחיצה עדינה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

29/11/2023 | 08:30 | מאת: אבי

שלום בעקבות מעקב טחול אני עושה אולטרסאונד פעם בשנה בשנת 2022 רשמו בפיענוח שיש ציסטה קורטיקלית בגודל 1.6 סמ עם מחיצה עדינה בתוכה בינואר 23 רשמו ציסטה קורטיקלית בגודל 1.4 (ללא מחיצה עדינה בכלל) וכיום נובמבר 23 רשמו בפיענוח שיש ציסטה קורטיקלית בגודל 1.9 עם מחיצה עדינה בתוכה השאלה שלי מה הסיכויים שזה יהיה סרטני או משהו מסכן חיים או ניתוח שאהיה חייב להוציא אותה?? ממש מפחד ולחוץ מהציסטה הזאת

שלום אבי. אם אכן יש רק ציסטה קטנה עם מחיצה עדינה בתוכה, הסיכוי שמדובר בסרטן הוא נמוך מאוד. עם זאת, כדאי כחלק מהמעקב לעשות CT או MRI בפרוטוקול שמיועד לאפיין ציסטות כלייתיות כאלה. אלה בדיקות שיכולות להעריך יותר טוב את רמת המסוכנות של ציסטות כאלה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית