בריחות שתן לאחר הקרנות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

27/11/2023 | 20:20 | מאת: נתנאל מ

היי ! עברתי הקרנות לערמונית 30 יום עקב סרטן ,ע"פ הרפואה היתי אמור לעבור ניתוח ועקב 3 רשתות של בקע שנותחתי בעבר לא היתה אפשרות לנתח (בסיכון) ומאז שסיימתי לפני כשלושה חודשים יש לי בריחות שתן ואני עם חיתולים בתחילה קיבלתי מאונקולוג BETMIGA 25 מ"ג וכן "TAMSU 0.4 מ"ג ולפני כשבוע קיבלתי מאורולוג BETMIGA 50 מ"ג וכן FESOTERODINE מ"ג 8 . אני שואל : האם מנסיונך בלקיחת תרופות אלה גם יש חשש להמשך בריחות שתן ? תודה רבה

שלום נתנאל. קודם כל צריך להבין על איזה רקע בריחת השתן: האם היא נובעת בגלל התכווצויות לא רצוניות של השלפוחית או בגלל חופשה של הספינקטר ושרירי רצפת האגן או בגלל שנשאר הרבה שתן בשלפוחית עד כדי כך שיש בריחה לא רצונית של חלק מהשתן. אם הסיבה היא התכווצויות לא רצוניות של השלפוחית (מה שיכול להיות לאחר טיפול קרינתי), הטיפול בבטמיגה בשילוב עם פסוטרודין (טוביאז) בהחלט יכול לעזור. לפעמים לוקח לטיפול כזה כמה שבועות עד שמרגישים שיפור.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית