נטילת ספזמקב לנושא קטטר שופכתי קבוע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

15/01/2024 | 21:30 | מאת: אורן

שלום רציתי לשאול שתי שאלות לגבי ספזמקס במינון נמוך של 15 מ"ג ביום עבור סיעודי תשוש נפש עם קטטר קבוע א) עד כצה סבילות תופעות הלוואי של הכדור ובפרט היובש בפה? ב) האם מלבד דליפות כתוצאה מהתכווצות השלפוחית הכדור גם מקטין את הסיכון לחסימה של הקטטר ממשקעים והפרשות? (יש חיידקים באופן קבוע) תודה

שלום אורן. רוב המטופלים סובלים את היובש בפה. לחלק קשה יותר. ספסמקס לא עוזר למנוע משקעים בקטטר. הוא עוזר למנוע התכווצויות לא רצוניות של שריר השלפוחית.

17/01/2024 | 20:32 | מאת: אורן

אז מה מומלץ לעשות על מנת למנוע דליפות עקב הפרשות חוסמות בקטטר? תודה!

לשטוף את הקטטר מדי פעם. לפעמים התכווצויות של השלפוחית יכולות להיות בלי שהקטטר סתום. במקרים כאלה ספסמקס יכול לעזור.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית