תוצאוץ ISO-PSA 7.5 וMRI ערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

28/01/2024 | 12:57 | מאת: מרקול

שלום רב, עקב PSA 4.46 תחת טיפול בדואדרט(ירד מ-4.98) עשיתי בדיקת ISOPSA עם תוצאה 7.5. כפי שהמלצת עשיתי שוב MRI ערמונית (לפני שנה הכח היה תקין). השנה נפח ערמונית 116 לאומת 97 פעם שעברה. ובנוסף כתוב: מודגם אזור היפואינטנסי לא מוגדר עם הגבלה בדיפוזיה בגודל 0.3 ס"מ(11-9,12-9 ), לא זוהה בבדיקה הקודמת 3 PIRADS. האם משמעות שיש סיכוי לגידול משמעותי? ונדרשת ביופסיה פיוז'ן? האם אפשר לעשות אותה תחת הרדמה מקומית (אני מאוד מפחד מהרדמה כללית). קראתי שבארה"ב רב הביופסיות פיוז'ן עושים תחת הרדמה מקומית. תודה רבה,

שלום. לפי מה שאתה כותב, יש אזור שהוא חשוד לסרטן ערמונית בדרגת חשד של PIRADS 3. כלומר, הסיכוי שיש סרטן ערמונית משמעותי הוא 10-15%. לאור זאת וה-isoPSA המוגבר, אני חושב שכדאי להמשיך בירור עם ביופסיית ערמונית MRI פיוז'ן. אפשר לעשות את הביופסיה הזאת בהרדמה מקומית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית