השוושאה בין 2 בדיקות אולטרה דרכי שתן פרק זמן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

04/11/2023 | 19:32 | מאת: דוד

שלום אני בן 36 ואלה התוצאות מה30/05/23 כליה ימין:ציר אורך 12.5 ס"מ, פרנכימה שמורה מערכת מאספת תקינה ללא גודש אין אבנים כליה שמאל: ציר אורך 14.1ס"מ, כנ"ל אזור האדרגלים- הודגם תקין שלפוחית השתן בעלת קיבולת טובה דופן השלפוחית סדיר ערמונית נפח :18 סמ"ק שארית שתן לאחר התרוקנות: 4 סמ"ק בדיקה לאחר חמישה חודשים כליה ימין: בגודל 13.5 ס"מ פרנכימה בעובי תקין ובאוקוגניות שמורה לא הודגמו אבנים אין הידרונפרוזיס כליה שמאל: 13.5 כנ"ל שלפוחית שתן:בעלת קיבולת טובה דפנות חלקים ערמונית:28 סמ"ק שארית שתן מזערית התרוקנות סדירה הערמונית לפני חמישה חודשים הייתה 18 סמ"ק וכיום 28 סמ"ק האם זה הגיוני? תודה רבה

אולטרה-סאונד בטני היא בדיקה לא מאוד מדוייקת במדידת נפח הערמונית. מספיק שהטכנאי יניח ברופן מעט שונה את מתמר האולטרה-סאונד על הבטן, ותתקבל מדידה שונה מהמדידה הראשונה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית