רמת טסטוסטרון השפעות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

02/11/2023 | 10:27 | מאת: נתנאל

בכל המידע שיש מדגשים שאמה גבוה של טסטוסטרון מגבירה סיכון לחלות בסרטן ערמונית,בעיקר כאשר יש כבר גילוי של רקמה סרטנית ראשונית בערמונית. ברור לי שההורמון נוצר תחת השפעה של הרבה תהליכים,ולא גורם אחד שמשפיע. יש לי 2 שאלות, האם קיום יחסי מין בתדירות גבוהה או נמוכה משפיעה על עליה או ירידה של רמת הטסטוטרון. והאם פילטת זרע בתדירות גבוהה מפחיתה את החומר ההרמונלי שמגביר את הסיכון לסרטן בערמונית אם כן מה התדירות המומלצת, לגלאי 50 פלוס.

קיום יחסי מין לא משפיע על טסטוסטרון. טסטוסטרון משפיע על החשק המיני. לא ידוע על תדירות מומלצת לקיום יחסי מין בגיל מעל 50.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית