אולטרסאונד וct חזה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

07/01/2024 | 00:05 | מאת: אלכסנדר

שלום. ביצעתי אולטרסאונד וראו שיש לי ציסטה בכליה ימין עם מחיצה 29 מ''מ. כאשר ביצעתי CT חזה בעקבות שיעןל שהיה לי , ראיתי שנכלל בפענוח גם החלק של הכליות ושם צויין על ידי המפענח ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ. במידה וביצעתי CT חזה שכלל בעצם את החלק של הכליות ושם ראו ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ אני יכול להיות רגוע בכך שלא צויין מחיצה? אני מודע לזה שהCT לא נעשה כCT מתאים לאפיון ציסטה בכליות, אך נשאלת השאלה האם בכל זאת ניתן היה לראות אם הציסטה מורכבת בCT הנ''ל? המפענח ציין בCT הנ''ל רק - " ציסטה קורטיקלית בכליה ימנית בקוטר כ29 מ''מ " הוא יכל לזהות מחיצה וכו' בCT הנ"ל ? תודה רבה

שלום אלכסנדר. בגלל שה-CT לא נעשה בפרוטוקול מתאים לאפיון ציסטות בכליה אי אפשר לאפיין בעזרתו ציסטות בכליה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית