פורום הסרת משקפיים בלייזר

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הסרת משקפיים ושיפור הראייה
ברוכים הבאים לפורום הסרת משקפיים בלייזר. הטיפול להסרת המשקפיים בלייזר הולך ותופס תאוצה בעולם הרפואה ומהווה פיתרון ראוי ובטוח לכל מי שרוצה לקום בבוקר ולראות בחדות ללא צורך במשקפיים או עדשות מגע. הפורום נועד לתת מענה בנוגע לכל שאלה בנושא הסרת משקפיים בלייזר בכל השיטות הקיימות, כדוגמת מי מתאים לטיפול בלייזר, מהו ההבדל במכשור, כמו גם לשאלות לגבי תהליך ההחלמה לאחר הניתוח ועוד. הפורום מנוהל על ידי ד''ר אריאל ונדר, המנהל הרפואי של iClinic - המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר. לד"ר ונדר ניסיון רב בכל שיטות הניתוח בתחום הסרת המשקפיים, כולל LASIK, PRK, ASA ו-LASEK. בשנים האחרונות את מרבית הטיפולים הוא מבצע בשיטת iQ. השיטה נותנת פתרון מצויין גם למי שנזקק למשקפי קריאה ולמשקפיים מולטיפוקליים. .
389 הודעות
358 תשובות מומחה

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר

שלום רב, עברתי ניתוח שיוף בלייזר ועל אף "הבטחות" מהצוות ראייתי עדיין מטושטשת לגמרי.. האם יש איזו שהיא בעייה או שזה נורמלי שאחרי שבועיים אני לא רואה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

ליאור שלום במקרים מסוימים ההחלמה מניתוח מתעכבת מעט והתהליך נתון לתגובת העיניים והגוף לניתוח קרוב לוודאי שיובש גורם עדיין לטישטוש ראיה מוקדם מאד לדון בתוצאות הניתוח או על חדות הראיה הסופית טפל בהתאם להוראות שקיבלת והתמד בתוכנית המעקב לאחר ניתוח בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

לגרימת יובש, או להחמרת יובש קל קיים ? האם ניתוח קטרקט אלקטיבי , דהיינו שהקטרקט הוא בשלב ראשוני בלבד, עדיף לתיקון ראיה בגיל 54 ? והאם ניתוח כזה יכול להחמיר יובש קיים ?

לקריאה נוספת והעמקה

אדם שלום בתנאים של יובש ההחלמה קשה וארוכה יותר במקרים של ניתוחים עם חיתוך של הקרנית גיל 54 ש נים עם חדות ראיה תקינה הינו מוקדם ומיותר לניתוח יירוד אלקטיבי משום שהוא כניתוח טומן בחובו תופעות לוואי שיכולות לאיים על חדות הראיה הטובה הקיימת כיום משום כך נדיר מאד וקיימות מס מסוים מאד של התוויות לבצע ניתוח יירוד אלקטיבי בגילך למטרות רפרקטיביות גרידא תוכל לשקול ניתוח לייזר ללא חיתוך של הקרנית בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

16/10/2013 | 17:06 | מאת: מלי

שלום ד"ר בן ניסן, לפני 3 שנים אמא לי עברה ניתוח קטרקט והשאלה שלי היא האם זה מגביל אותי לעשות ניתוח הסרת משקפיים בלייזר,והאם זה מגדיל את הסיכוי לקטרקט גם אצלי?

לקריאה נוספת והעמקה

מלי שלום קטרקט ( יירוד ) הוא תהליך של עכירות בעדשה הוא בדרך כלל תלוי גי וקיימים לו גורמים רבים לא ציינת את גילך אך אם הוא מתחת לגיל 60 שנה תוכלי לעבור ניתוח לייזר מבלי קשר לעובדה שלאמא היה קטרקט . באם תמצאי מתאימה לניתוח , קטרקט אצל אמא לא ישפיע על תוצאות ניתוח הלייזר שלך בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

22/10/2013 | 10:19 | מאת: מלי

גילי הוא 37, האם בעקבות הניתוח הסיכוי לקטרקט גובר?

15/10/2013 | 15:32 | מאת: מישל

כמה שאלות 1.האים אתה מקבל גם בהרצליה? 2.האם יש טכנאי לייזר אצלכם ? 3. עלויות פחות או יותר 4 אני מתלבט איך תוכל לשכנע אותי? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מישל יקר מכון לייזר קומפני יושב ברחוב הנחושת 10 ברמת החייל נשמח לתרום לך מהמוניטין שלנו עבור בדיקת התאמה בחינם ולאחריה תוכל להתעדכן בכל הנתונים לניתוח בהצלחה .ד"ר ד בן ניסן

15/10/2013 | 09:29 | מאת: רון

שלום דוקטור אני בן 25 ויש לי קוצר ראיה גבוה, שמאל 11.5- צילינדר 1- וימין 10.5- צילינדר 1.5-. אני מאד רוצה להסיר את המשקפיים אבל יש בי חשש גדול מניתוח שאינו הפיך, שאלתי היא האם ישנם פתרונות ניתוחיים שהם הפיכים במידה ויש סיבוך כלשהו בתוצאות, ובאופן כללי האם מבוצעים בכלל ניתוחים בקוצר ראייה גבוה כמו שלי? תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

רון שלום מתבצעים ניתוחים גם במספרים כמו שלך בלייזר או בניתוח עם השתלת עדשה תוך עינית תלוי מאד בתוצאות בדיקת ההתאמה ובתיאום ציפיות מדוקדק לפני הניתוח עצתי לך לשמוע חוות דעת ביותר ממכון אחד בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

14/10/2013 | 18:10 | מאת: עידן

שלום רב, ביצעתי ניתוח לייזר מסוג PRK בתחילת חודש ספטמבר. לפי דבריו של המנתח הכל עבר תקין וגם לאחר ביקורת של חודש נאמר כי הכל תקין בעיניים. אני עדיין שם לב כי חדות הראיה בעין ימין אינה שווה לעין שמאל בעין שמאל אני רואה הרבה יותר חד והרבה יותר ממוקד לעומת זאת בעין ימין אני רואה פחות טוב פחות חד וממוקד במיוחד שמדובר באורות ודברים מאירים בנוסף יש תנודות בראיה במהלך היום. שאלתי האם לאחר חודש וחצי העין הגיע למלוא יכולת הריפוי שלה או שיש עוד מקום לריפוי להתייצבות הראיה? אני עדיין משתמש בטיפות לוטמקס 3 פעמים ביום לפי הנחיית הרופא המנתח יש לציין כי לא היו לי מספרים גבוהים לפני -2.75 בימין ושמאל -3.25. ללא צלינדירים משמעותיים כלל. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

עידן שלום ניתן לדבר על תוצאות סופיות לטווחים שאפילו עד שנה מהניתוח לטיפות הלוטמקס השפעה בנוסף על הראיה חדות הראיה תשתפר בהדרגה מסיום הטיפול התרופתי והלאה המלצתי היא שתמשיך למלא אחר בקשות הרופא המנתח . השיפור בוא יבוא בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

17/10/2013 | 19:25 | מאת: עידן

13/10/2013 | 10:38 | מאת: שלומי

עשיתי ניתוח לייזר ויש לי תיקון יתר וכעת יש לי פלוס. אני מרגיש עכשיו שאני רואה הכל בקטן יותר. האם הדבר יתכן?

שלומי שלום תיקון יתר עם תוצאת פלוס הינה תופעת לוואי מוכרת וידועה לאחר ניתוח במרבית המקרים הפלוס נסוג ומתקבע לאפס סבלנות ד"ר ד בן ניסן

10/10/2013 | 15:04 | מאת: ליאור

שלום.אני בן 30 ולפני 6 שנים עברתי ניתוח LASEK. בעין ימין נשאר צילינדר של 1.5 בסימן מינוס. זה מפריע לי לאיכות הראייה. האם שימוש ממושך של מספר חודשים בטיפות כמו אפלגאן/קומביגאן יכולות להקטין את הצילינדר ללא צורך בהתערבות ניתוחית נוספת?

לקריאה נוספת והעמקה

בספק רב הייתי בודק את חדות הראיה ללא תיקון ואם היא פחות מ6/12 שווה לשות תיקון בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

09/10/2013 | 11:00 | מאת: רון

לקריאה נוספת והעמקה

רון שלום השאלה הנצחית . קיים מאמר באתר שלנו שנקרא לחתוך או לא לחתוך תלוי בנתונים בבדיקת ההתאמה בשאלה האם בכלל רוצים לחתוך את הקרנית כאשר לרוב התוצאות זהות התייעץ עם הרופא המנתח שלך או קבע פגישה בעוד מכון לחוות דעת נוספת בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

09/10/2013 | 10:48 | מאת: רון

היי הייתי בשני מכונים שונים. כל אחד מהם מציע שיטה אחרת.בגדול זה נראה לי מוזר קצת וחסר מקצועי, בכל זאת זה עיניים. איך אדע איזו שיטה באמת מתאימה לי, והאם עדיף פשוט לעשות בשיטת ה PRK שלא כרוכה בהתערבות \חיתוך ע"י רופא?

לקריאה נוספת והעמקה

רון שלום אם נמצאת מתאים לשתי השיטות אתה היחידי שקובע באיזה שיטה לנתח עבור על היתרונות והחסרונות וקבל החלטה אין קשר לנושא של חוסר מקצועיות , השאלה היא עקרונית בפרט שהתוצאות לטווח הארוך זהות בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

שלום, לפני שבוע עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת prk. לצערי חלה טעות לפני הניתוח ונתנו לי טיפות להרחבת אישונים שעתיים לפני שהתבצע הניתוח. הרופאה טענה שלא תהיה בעיה ועלי לחכות עד שהאישונים יגיבו לאור ונוכל לבצע את הניתוח. חיכיתי שעתיים ולפי הרופאה הניתוח התבצע בהצלחה. אני עדיין לא רואה טוב אם כי ראייתי השתפרה באופן ניכר. מחר יש לי ביקורת והסרת עדשות. שאלתי היא האם יתכן ואישונים מורחבים עלולים לגרום לתןצאות לא טובות של הניתוח והיה עלי לחכות מספיק זמן עד להעלמות השפעת הטיפות לפני שנחפזנו לבצע את הניתוח, או שאין קשר בין הדברים? בברכה שחר

לקריאה נוספת והעמקה

שחר שלום סליחה על העיכוב בתשובה קיים בכל מכשיר לייזר מודרני ( והם כולם נמצאים בארץ) מערכת עקיבה אחר העין שממרכזת את אלומת הלייזר ומקבעת אותה במשך הטיפול ( מנגנון EYE TRACkER ) במצב של הרחבת אישונים קיצונית המערכת אינה עובדת והמכשיר אינו מאפשר לבצע את הטיפול . לפני הניתוח שלך בטוחני שבדקו שהאישונים התכווצו מספיק לרמה שניתן היה לבצע את הטיפול בצורה מדויקת ומתאימה ומכאן שעם מעט סבלנות לאחר השלב הראשון של ההחלמה הראיה שלך תשתפר בהדרגה ותוכל ליהנות מהניתוח התייעץ עם הרופאה המנתחת שלך היא עשויה להרגיע אותך בנוסף בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

02/10/2013 | 13:05 | מאת: גלי

שלום בשבוע הבא אני אמורה לעבור ניתוח טראנס prk. אני מניקה הנקה חלקית את בתי בת שנה וארבעה חודשים ורציתי לברר האם ישנה בעיה כלשהי עם הנקה הן מבחינת הניתוח, הן מבחינת התרופות הנלקחות לאחריו והן מבחינת ההחלמה- האם הכאבים ואי הנוחות שבימים הראשונים שלאחר הניתוח הם כאלו שלא יאפשרו להניק? בנוסף, רציתי לשאול כמה זמן למעשה נמשכים הכאבים? האם יש להיערך לקראת העדרות ממושכת ממקום העבודה? כמה זמן לאחר ניתוח מעין זה ניתן לחזור ולנהוג? תודה מראש על כל התשובות:)

לקריאה נוספת והעמקה

גלי שלום אנסה להיות עניני 1. בהריון והנקה יש שינויים בציר הורמונלי אשר עשויים להשפיע על המספר בעיניים.חודשים לאחר הלידה וההנקה הציר ההורמונלי מתאזן והמספרים מתייצבים. לפני קבלת החלטה לנתח יש להיות בטוחים שהגעת לתקופה שהמספרים התייצבו והתקבעו כדי לעבור ניתוח בבטחה 2. לאחר הניתוח משתמשים בתרופות בטיפות כולל טיפות המכילות סטירואידים לתקופה של עד חודש מהניתוח ולעיתים אף יותר התרופות הללו עוברות בחלב ומשם לתינוק יש לשקול ולתכנן הפסקת הנקה בתקופה הזו ותועלת מול סיכון מסוג כזה 3.יש תקופה של יומיים שלושה של אינוחות/כאב לאחר הניתוח שלא ימנעו ממך להניק 4.ניתן לח\ור ולנהוג בדרך כלל שבוע לאחר הניתוחורק לאחר בדיקה ואישור של הרופא המנתח 5. בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

18/09/2013 | 20:18 | מאת: גיל

אני בת 43 ,האם אני יכולה היום עם קרנית דקה ומספר גבוה (10) לעשות את הניתוח ?כי בעבר עשיתי בדיקה ונאמר לי שלא כדאי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיל שילוב של קרניות דקות ומספר גבוה בדרך כלל פוסל מניתוח ניתן לבדוק אפשרות לא להוריד את כל המספר אלא לקזז רק את חלקו ולהשאר עם שארית מיופיה ( קוצר ראיה ) קל . עם שארית קוצר ראיה קלה ניתן מעבר לגילאי 40-45 שנה לקרוא ללא משקפיים. אם מאד רוצים להוריד משקפיים שווה לבדוק שוב אופציה כזאת שבת שלום ד"ר ד בן ניסן

17/09/2013 | 19:12 | מאת: פיני

שלום, נכחתי ב-2 מכונים וכל אחד הציע לי שיטה שונה (prk ו-intralasik wavefront). חשוב לציין שיש הבדל של 6000 בין המחירים של 2 השיטות. איך במצב כזה אני באמת יכול לדעת איזו שיטה היא הכי טובה בשבילי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

פיני שלום אין בידי את כל הנתונים על מנת לייעץ לך נכונה באיזה שיטה לבחור לנתח. כנראה שאתה מתאים לשתי השיטות קודם כל עליך להחליט באם לנתח את העיניים בניתוח עם חיתוך של הקרנית או ללא חיתוך של הקרנית . תעבור לקריאה ברשת על היתרונות והחסרונות של כל שיטה בכל מקרה של ספק אני מציע לך לשמוע חוות דעת נוספת , שלישית. שבת שלום ד"ר ד בן ניסן

17/09/2013 | 15:53 | מאת: שיפרה היפה

במקום אחר אמרו לי שלא כדאי.. והציעו לי Z Lasik. מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

שפרה שלום על מנת לבחור בשיטה המתאימה יש לדעת את נתוחני המנותח וזה כולל מקצועו, עובי הקרנית שלו, המספרים אותם יש לקזז, מראה מיפוי הקרניות וכמובן לתאם ציפיות האם לעשות ניתוח עם או ללא חיתוך של הקרנית בכל מקרה של ספק אני מייעץ לשמוע חוות דעת נוספת ורק לאחריה לקבל החלטה שבת שלום ד"ר ד בן ניסן

15/09/2013 | 13:48 | מאת: אילנית

אני מאד מתלבטת אם לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. אשמח לדעת האם ניתוח מהסוג הזה כולל כאבים, מהו משך זמן ההחלמה וכמה זמן עלי להיעדר מהעבודה?

לקריאה נוספת והעמקה

אילנית שלום שרייני לניתוח שבוע ימים ביומיים הראשונים קיים גירוי יותר משמעותי בעיניים ולאחר שבוע באים לביקורת על מנת להסיר את העדשות בה אני מסיר את העדשות אותם אני שם בעיניים בגמר הניתוח ככלל לאחר הרבה שנים ונסיון ניתן כיום לטפל בתחושות הכאב שלאחר הניתוח ולרוב עוברים את התקופה הזו בשלום בשלב ראשון אני מציע לך לעבור בדיקת התאמה ואת ההחלטה לנתח באם תהיי מתאימה תוכלי לממש זאת בכל עת בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

11/09/2013 | 16:55 | מאת: חנה

שלום, אני בת 60 עם קוצר ראיה 9- + 10- גם לוקחת פרוקור וקומדין האם יש אפשרות בגילי ןבמספר כזה לעשות ניתוח? אפילו לשיפור הראיה ורק להנמכת המספר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

חנה שלום נוטלי התרופה בשם פרוקור אינם יכולים לצערי לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים גמר חתימה טובה ד"ר ד בן ניסן

11/09/2013 | 15:36 | מאת: אבא של שמעון שרוצה לעשות הסרת משקפי

האם ניתן לטפל במספר מינוס 9 ללא חיתוך קרנית<

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבא של שמעון שרוצה לעשות ניתוח ניתן לנתח ללא חיתוך . לפני ניתוח חשוב לעשות בדיקת התאמה מקיפה שתכלול - עובי קרנית מספיק לשיוף - מיפוי קרנית תקין - רשתית תקינה לאחר בדיקה בהרחבת אישונים מלאה בהצלחה וגמר חתימה טובה ד"ר ד בן ניסן

10/09/2013 | 17:57 | מאת: שמחה ארונוב

הייתי השבוע בפגישת יעוץ במכון מוביל והציעו לי LASIK. התקשרו אלי ממכון אחר ואמרו לי שהם לא ממליצים על Lasik כי זה עם חיתוך. מה דעתך בנידון?

שמחה שלום רב כדי לענות תשובה אמינה חשוב היה לדעת את נתוני בדיקת ההתאמה באופן עקרוני כל מנותח בהתאם לרצונותיו צריך לקבל לפני הניתוח החלטה עקרונית האם לעשות ניתוח לייזר עם או ללא חיתוך של הקרנית . היתרונות והחסרונות של כל שיטה נסקרות בהרחבה בהרבה אתרים והם נגישים וקלים לקריאה תוצאות חדות הראיה כך או כך לטווח הארוך בשתי השיטות זהות שווה לשקול בכובד ראש לפני שמחליטים באיזו שיטה לנתח בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

09/09/2013 | 18:12 | מאת: דוקטור תציל אותי

אין שיטת לייזר הכי טובה צריך לשאול איזה שיטת ניתוח -- הכי טובה לי -- על מנת לקבל תשובה מהימנה יש לעבור בדיקת התאמה מלאה וייעוץ בהתאם בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

08/09/2013 | 07:39 | מאת: טדי

שלום וברכה, אני בן 42 עם צילינדר 1.5 בערך בשני העיניים ומספר קטו. במשך שנים מרכיב משקפיים לקבוע בעיקר. בשנה האחרונה קשה לי למקד ראיה קרוב(מחשב,ספר) עם משקפיים, לפני קניית עדשות בי-פוקאל - האם ניתן לטפל בעניין זה בלייזר? טדי

לקריאה נוספת והעמקה

טדי שלום הגעת לגיל בו הנך נזקק גם למשקפי קריאה ניתן לעשות ניתוח במספר התניות - התיקון ייעשה לרחוק בלבד ועדיין קיים סיכוי שלפחות בעתיד תזדקק בכל זאת למשקפי קריאה ותהיה משוחרר ממשקפיים לרחוק - ניתן לנסות לתקן עין אחת בלבד ואז בשיטה של MONO-VISION העין המנותחת תראה לרחוק והעין הלא מנותחת תשמר לראיה לקרוב כל זה בכפוף לבדיקת התאמה תקינה תיאום ציפיות וסימולציה לפני הניתוח שווה לבדוק בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

04/09/2013 | 10:57 | מאת: רעות

דר ניסן שלום לך מהו הגיל המינמלי שבו אפשר לעשות ניתוח הסרת משקפיים.. ?

לקריאה נוספת והעמקה

רעות שלום ניתןחי לייזר מבוצעים בדרך כלל בגילאים 18-60 שנה שבוע טוב ד"ר ד בן ניסן

01/09/2013 | 13:13 | מאת: דוק תענה לי

לקריאה נוספת והעמקה

הגיון פשוט שוק חופשי חוסר קרטליזציה כאשר הניתוח מתומחר כמו כל מוצר צריכה אחר בשוק צריך לעודד את התחרות הזאת ולברך עליה בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

שלום, ביום רביעי האחרון, בערב, הלכתי לביקורת עיניים, כ10 חודשים אחרי הניתוח. שמו לי טיפות הרחבת אישונים מיוחדות שמשפיעות יותר זמן מהרגיל (בדר"כ זה שעתיים-שלוש), הרופאה אמרה שזה ישפיע עליי ל24 שעות. עכשיו שישי בצהריים, ההשפעה של הטיפות לא עברה. הפקידות במשרד, היום בבוקר, אמרו שזה קורה והרבה אנשים מתקשרים להתלונן על זה. זה הגיוני שהטיפות ישפיעו עליי כל כך הרבה זמן? מתי זה אמור כבר לעבור? זה מאוד מפריע לתיפקוד היומיומי.. תודה

ענבר שלום אני מקווה שכעת התופעה חלפה ההשפעה של הטיפות יכולה להמשך גם יותר מ 24 שעות והתופעה חולפת מעצמה מבלי שתשאיר שום נזק שבוע טוב ד"ר ד בן ניסן

29/08/2013 | 13:27 | מאת: שושנה

שלום ד"ר בן ניסן, אני כבר מאוד מבולבלת. הבנתי שיש שתי שיטות מובילות להסרת משקפיים בלייזר ללא חיתוך קרנית. trans prk, ו-epilasik. מה ההבדל בניהן? ומה מהן עדיף? יש הבדלים ביתרונות וחסרונות בניהן? אשמח תשובה כדי להחליט מה לעשות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שושנה שלום קיימות שתי שיטות עם חיתוך של הקרנית וללא חיתוך . על מנת להחליט באיזה שיטה לנתח יש לעבור בדיקת התאמה ולהחליט ביחד עם המנתח בעצה אחת על השיטות וההבדל ביניהם תוכלי למצוא מאמרים ברשת בעברית או באם תקלידי בנונל דוד בן ניסן ותמצאי גם מאמרים שלי בנושא בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

28/08/2013 | 11:12 | מאת: יואל

שלום ד"ר, מה זה ניתוח PRK ועד כמה הוא יעיל אם בכלל? יואל

לקריאה נוספת והעמקה

יואל שלום, ניתוח Prk הוא ניתוח לייזר להסרת משקפיים ללא חיתוך של הקרנית. הניתוח יעיל עם תוצאות טובות. כדי לבדוק את מידת התאמתך לניתוח, עלייך לעבור בדיקת התאמה. בהצלחה, ד''ר בן ניסן.

27/08/2013 | 09:42 | מאת: צביה

אני בת 20 רציתי לדעת מאיזה גיל מומלץ לבצע ניתוחי לייזר?

צביה שלום בגילך ניתן לעבור ניתוח כפוף לבדיקת התאמה תקינה . גיל המינימום הינו 18 ש. בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

26/08/2013 | 16:46 | מאת: מה זה משנה

באיזה מכון אתה עובד? אפשר לתקן מספרים גבוהים -9? אני בן 19 אם זה משנה..

שלום רב אני עובד בלייזר קומפני מרפאות לרפואה אסטטית בסניף שלהם בישראל שנמצא ברחוב הנחושת 10 ברמת החייל לשאלתך ניתן לטפל במספרים שהזכרת בתנאי שבדיקות ההתאמה תקינות ןתימצא מתאים לניתוח בהצלחה ד:ר ד בן ניסן

26/08/2013 | 14:29 | מאת: שבי

שלום דוקטור וצהריים טובים אני מאד מבובל מהשיטות להסרת משקפיים , תוכל לתת לי פירוט עליהם ולהגיד לי מה טוב יותר ? אני עם מספר 1.5 עין ימין ו-1.75 בעין שמאל. תודה מראש

שבי שלום בגדול קיימות שתי שיטות לנתח עם חיתוך של הקרנית וללא חיתוך של הקרנית יש ברשת הרבה מאמרים על הנושא כולל בעברית תוכל להתעדכן עם מאמר שלי שמפרט את השיטות שנקרא לחתוך או לא לחתוך שפורסם בזמנו במעריב באם לא תסתדר פנה אלי שנית ואסייע בשמחה בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

25/08/2013 | 21:33 | מאת: גלית

שלום הבת שלי רוצה לעשות ניתוח לייזר ולא יודעת באיזה מכון הכי כדאי.על איזה רופא הכי ממליצים ואיזה מכשיר הוא הטוב ביותר.אם ישנם אנשים שעשו את הניתוח ורוצים לשתף אותי אשמח

גלית שלום בדיקות ההתאמה במכונים נעשות בחינם . לדעתי כדאי לבדוק במספר מקומות ולהתרשם לבד בצורה בלתי אמצעית בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

שלום רב, לפני כ10 חודשים עברתי ניתוח ראשון לתיקון הראייה(lasic-חיתוך) למספרים יחסית קטנים (כ-1.5 מינוס ועוד צילינדר של כ1.5). לאחר כ10 חודשים התחלתי להרגיש ש"הפוקוס" היטשטש, בבדיקה במכון שביצע את הניתוח, התאמתו חששותיי והצילנדר חזר לרמה של 1.5 - המספר נשאר 0. האם יש סיכונים בניתוח תיקון והאם יש סיכוי שהמצב ישתפר ללא ניתוח חוזר? האם יש קשר לשחייה בים להתדרדרות בראייה?

לקריאה נוספת והעמקה

אסי שלום עשרה חודשים לאחר ניתוח הינם זמן מספק להסיק מסקנות. יכול לקרות שחלק מהמספר חוזר עקב נסיגה. ניתוח תיקון הוא כמו ניתוח ראשוני פרט לפעולת החיתך עצמה עם כל הסיבוכים והסיכונים רחצה בים אינה משפיעה על תוצאות הניתוח ומוסיפה בריאות התייעץ עם המנתח . חשוב מאד לבדוק מהי חדות הראיה שלך כעת לאחר הניתוח ללא תיקון ולעבור על כל הנתונים שלך כולל מיפוי קרנית עדכני על מנת לקבל החלטה סופית ונכונה אין צורך למהר ניתן לעשות תיקון גם בשלב מאוחר יותר בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

25/08/2013 | 09:19 | מאת: אסי

המיפוי נעשה- לפי הרופא המנתח, נראה שבאמת רק הצילנדר עלה, המספר עומד על 0. 1. מה הכי חשוב לבדוק לפני שמחליטים לתיקון נוסף? 2. אני אומנם רץ מהר, אבל במקרה של עוד מס' שנים, ניתן לבצע תיקון שלישי במידה ונוצרת נסיגה נוספת? (הקרנית שלי עומדת אחרי הניתוח הראשון על כ-500 מיקרון), בכל מקרה התיקונים נעשים רק בשיטת השיוף- ללא חיתוך נוסף?

22/08/2013 | 20:06 | מאת: איילת

היי, עשיתי ניתוח אינטראלאסיק לפני שבועיים וחצי. אני מבינה שייתכן שהראייה לא מתייצבת עדיין אבל בכל זאת בעין שמאל מעבר לזה שאני רואה בה פחות טוב מימין, זה מעין טשטוש לא רגיל לא כמו שצריך משקפיים..זה גם מציק לי בעין עצמה סוג של חוסר פוקוס לפעמים.. אומנם הרופא בביקורת אמר שהכל בסדר ועם הזמן יסתדר אבל אני חוששת שאולי הייתה פגיעה בעין או בקרנית במהלך הניתוח...האם בהכרח הרופא היה רואה את זה בביקורת? יש לציין כי במהלך הניתוח בעין הזאת, הטבעת ששמים בעין נפלה פעמיים כלומר 3 פעמים שמו לי אותה.. יכול להיות שזה פגע בעין? או שבגלל זה ההחלמה יותר ארוכה?? הרופא אמר לי לבוא לביקורת בעוד 3 חודשים..אולי כדאי להיבדק קודם לכן?? אשמח לתשובות... תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

איילת שלום עדיין מוקדם לשפוט לגבי תוצאות הניתוח אם המנתח אמר שהכל בסדר כנראה שלאחר הבדיקה שלו הוא הכי מעודכן באם יש לך חשש או ספק את יכולה לדעתי ללא שום בעיה לקצר את המועד עד לביקורת הבאה ולא להמתין 3 חודשים אם תבקשי בטוחני שייענו לך בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

21/08/2013 | 18:46 | מאת: זקלין

דר שלום רב, אני כחודש לאחר ניתוח לייזר לתיקון הראיה היה לי מספר 5 בעין אחת ולא ראיתי בה כלום למרחוק והשניה היה לי מס 2 1/2 עם צילינדר. האם ייתכן שכעבור חודש איני מצליחה לקרוא כלום מקרוב לא עיתון ולא מהפלאפון. נא תשובתך אני ממש בלחץ והאם כדאי לעשות תיקון?

לקריאה נוספת והעמקה

זקלין שלום לא ציינת את גילך , נתון מאד חשוב במרה הנל בגילאים שבין 40-45 שנים מתחיל תהליך בעיניים בו אנו נזקקים למשקפי קריאה בניתוח הסירו את המספרים והביאו אותך למצב אפס כלומר למצב תקין בו רואים טוב לרחוק אך מפאת גילך באם את בגילאים שהזכרת תזדקקי למשקפי קריאה באם את בגילאים צעירים ועדיין אינך יכולה לתפקד לקרוב פני לרופא המנתח ואני בטוח שתקבלי עזרה בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

25/08/2013 | 11:06 | מאת: זקלין

דר שלום, אני בת 45 כפי ששיערת. אבל האם ייתכן שלפני הניתוח ראיתי מקרוב יותר טוב מעכשיו?! אני מרגישה הרעה במצב הראיה מקרוב. מילא שלא אראה 6-6 אבל לא לראות כמעט כלום מקרוב רק בעזרת משקפיים?! אז הניתוח לייזר נועד בגילי רק למרחוק?!

זקלין שלום בגיל 45 ש. ניתן לראות למרחק אחד טוב עד הסוף או שרואים קרוב ונזקקים למשקפי מרחק או שרואים רחוק ונזקקים למשקפי קריאה או במספרים מסוימים נא ללא משקפיים בתנאי שמורידים את משקפי המרחק כאשר קוראים בניתוח שאנו עושים אנו מתקנים את הראיה לרחוק . לעיתים אני משאירים מספר קטן בעין הלא דומיננטית ( העין הדומיננטית תמיד מועדפת לראיה לרחוק ) וזה אמור להספיק לראיה לקרוב לדברים הגדולים כמו לראות בשעון את השעה או לתפקד עם הטלפון הסלולרי כל שארית מספר שאנו משאירים לטובת הרא בחדות הראיה לרחוק ואנו בדרת כלל מעדיפים את הראיה לרחוק. סידור כזה של עין אחת טובה לרחוק והעין השניה פחות טובה לרחוק ומועדפת לקרוה נקראת MONOVISION והוא נעשה כחלק מתיאום הציפיות עם המטופל לפני הניתוח במקרה שלך חדות הראיה לרחוק טובה ובגדול סבירה לקרוב אך לצורך קריאה ועבודה ממושכת יותר לקרוב תצטרכי להתאים לך משקפי קריאה מקווה שכתבתי מובן בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

20/08/2013 | 09:17 | מאת: אלה

ד"ר בן ניסן שלום ראיתי באתר שאתם משתמשים במכשיר לייזר מתקדם באתר של החברה שייצרה את המשכשיר ישנו מכשיר חדש בשם concerto. רציתי לדעת אם יש הבדלים משמעותיים בין שני המכשירים, והאם כדאי לחכות שהמכשיר הזה יהיה בשימוש בארץ. תודה רבה

אלה שלום המכשיר בו אנו משתמשים משוכלל דיו , בטוח ונותן תוצאות טובות מאד . ככלל כמו כל מערכת ממוחשבת . כל המערכות הללו משתכללות עם הזמן ובאופן תדיר מפתחים מכשירים מתקדמים יותר . התהליך לוקח זמן. תלוי מה מידת רצונך או באיזה זמן הינך מעונינת לעבור את הניתוח בהצחה דוד ב ניסן

15/08/2013 | 11:11 | מאת: אבי

שלום עברתי את ניתוח האינטרלסיק לפני שבוע ב-8.8 (תיקון בשני העיניים שהיו -3.5) כרגע אני יושב מול המחשב ולא רואה הייטב את הכתוב בצג ,מין טשטוש וחוסר פוקוס בעיינים. האם המצב הזה נורמלי? כמה זמן החלמה עוד יקח לי עד שאני יראה טוב?

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום יתכנו שינויים עדינים בראיה גם שבוע לאחר הניתוח עד להתייצבותה טפל כפי ההנחיות שקיבלת והמתן בסבלנות הדברים מסתדרים בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

15/08/2013 | 09:30 | מאת: חנה

שלום, אני מרכיבה עדשות מגע מזה 13 שנים, רופא העיניים אמר שפיתחתי אלרגיה לעדשות ולכן לא אוכל להרכיב עדשות יותר, או לפחות בשנים הקרובות. האם יש מניעה כלשהי לביצוע ניתוח לתיקון ראיה כתוצאה מכך? או שאין קשר בין השניים?.. חנה תודה מראש

חנה שלום סיבה שכיחה בגללה מגיעים מטופלים לניתוח הינה העובדה של אי יכולת לסבול עדשות יותר במקרים הללו נותר לחזור למשקפיים או לנתח נא פנייתך לבדיקת התאמה ולאחריה ניתן יהיה לקבוע בוודאות את מידת התאמתך לניתוח בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

13/08/2013 | 17:44 | מאת: אור

שלום דר, אני בן 15.5 ורוצה לעבור את הניתוח להסרת משקפיים. האם אני יכול? אם לא למה? אור

אור חמוד שלום אתה עדיין מאד צעיר לניתוח ותצטרך לחכות בסבלנות לגיל 18 שנה כדי להגיע לבדיקת התאמה וניתוח סבלנות ד"ר ד בן ניסן

11/08/2013 | 12:50 | מאת: איציק

מה עדיף?

לקריאה נוספת והעמקה

איציק שלום 1. אפילסיק הינו ניתוח ללא חיתוך של הקרנית 2. לסיק הינו ניתוח בו מתבצע חיתוך של הקרנית בניתוחים ללא חיתוך של הקרנית מסירים את שכבת תאי האפיתל החיצונית מפני הקרנית ומטפלים עם הלייזר על פני הקרנית השלמה בניתוחים עם חיתוך של הקרנית מסירים מתלה בעובי בין 90 ל 180 מיקרון מפני הקרנית מרימים אותו מפני הקרנית ומטפלים עם הלייזר בתוך שכבת הקרנית בסיום הטיפול מחזירים את המתלה למקומו ד"ר דוד בן ניסן

11/08/2013 | 12:43 | מאת: יואל

דר בן ניסן, ברשותך אני מעוניין לדעת אם הניתוח להסרת משקפיים מתבצע בבית חולים או במרפאות הפרטיות שלכם? איפה אני עושה את הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

יואל שלום הניתוחים מתבצעים בחדר הניתוח של מרפאות לייזר קומפני בתל אביב ד"ר ד בן ניסן

11/08/2013 | 09:23 | מאת: סימי

דר שאלה בבקשה, למה נותנים טיפות עינים בשם indocollyre col?

לקריאה נוספת והעמקה

סימי שלום אלו הן טיפות נוגדות דלקת שאינן מכילות סטרואידים הן ניתנות במקרים של דלקת כטיפול או מניעה ד"ר ד בן ניסן

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2013 | 14:32 | מאת: Maria

אני מעוניינת לעבור ניתוח trans prk השאלה היא אמ הנתונים שלי מאפשרים לי לעשות זאת. יש לי -7 וצילינדר -2,25 בנוסף יש חור ברשתית שכבר טופל בלייזר.האם אני יכולה בכלל לעבור ניתוח הסרת משקפיים בלייזר?

לקריאה נוספת והעמקה

מריה שלום TRANS PRK הינה שיטת ניתוח ללא חיתוך של הקרנית בה ניקוי שכבת האפיתל ושיוף המספר נעשה במלואו על ידי הלייזר ללא מגע אדם ובמהלך אחד שנמשך בממוצע כדקה מידת ההתאמה שלך לניתוח תלויה בממצאים בבדיקת ההתאמה התייעצי עם המנתח שלך ואני בטוח שהוא ישמח לעדכן ולהסביר לך את הממצאים ואת מידת התאמתך לניתוח בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

09/08/2013 | 12:13 | מאת: נימה

שלום דר ניסן אני כבת 67 מרכיבה משקפי מולטי פוקל עם צילינדר בעין אחת. יש לי גם מעט יובש בעניים .האם אני יכולה להתאים לניתוח הסרת משקפיים. חוץ מזה העניים בריאות.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נימה שלום ניתן לעבור ניתוח בכפוף למספר הסתייגויות 1. בדיקת התאמה מלאה ללא דופי 2. הניתוח יתקן את הראיה לרחוק במלואה ולקרוב בחלקה . קיים סיכוי שלאחר הניתוח תזדקקי למשקפי קריאה . 3. כדי לתאם ציפיות ולמלא אחר שביעות רצונך במלואה ייש לעשות סימולציה כיצד תתקבל התוצאה לאחר הניתוח 4. בנילאים מעל לגיל 60 שנה מתחיל אצל כולנו תהליך הדרגתי של עכירות בעדשות מה שנקרא קטרקט במידה וקיים או מופיע קטרקט לא מומלץ לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים משום שניתן לתקן את הראיה על ידי ניתוח הקטרקט עצמו בו מושתלת עדשה תוך עינית שמתקנת את הראיה במלואה אני ממליץ לך לעבור בדיקת התאמה שלמיטב ידיעתו הינה בחינם בכל המכונים בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

08/08/2013 | 16:04 | מאת: טינה

שלום דר בן ניסן, מעוניינת לעבור ניתוח להסרת משקפיים, אבל פוחדת מאד. השאלה שלי היא האם אפשר לעבור את הניתוח קודם בעין אחת - לראות שהכול בסדר ואין נזקים ואז לעבור את הניתוח גם בעין השנייה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טינה שלום ניתן לעבור ניתוח בשיטה שהזכרת. פעם נהגו כך. היום עם הניסיון שנצבר אנחנו מנתחים את שתי העיניים בניתוח אחד משך הניתוח כ 10 דקות הוא נעשה בהרדמה מקומית עם טיפות אין כאבים בזמן הניתוח ניתן לשוחח עם המנתח בזמן הניתוח , ניתן לעשות הפסקה בניתוח בין עין אחת לשניה באם תרצי אשמח לעשות לך הכרה עם חדר הניתוח ומהלכו לפני הניתוח כדי להפחית חרדה בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

08/08/2013 | 08:34 | מאת: שלום

שלום על איזה שיטה אתה ממליץ דוקטור?

שלום שלום קיימות שתי שיטות ניתוח עם וולא חיתוך של הקרנית לכל שיטה יתרונות וחסרונות כדי לבדוק את השיטה המתאימה לך ביותר עליך לעבור בדיקת התאמה קודם לניתוח שיטת הניתוח המתאימה לך תוסבר לך על ידי הרופא המנתח בהתאם לממצאי הבדיקה בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

02/09/2012 | 00:26 | מאת: מתלבט

קבעתי תור לניתוח מסוג זה בשבוע הבא ומשהוסבר לי והבנתי שבניתוח מהסוג הזה לא מבצעים חיתוך של הקרנית אלא רק משייפים אך לאחר שצפיתי בטבלה המסכמת את ההבדלים העיקריים בין שתי השיטות להסרת משקפיים באתר כלשהו ראיתי שהיה כתוב שבניתוח ללא חיתוך(בשיטה שלי) היה כתוב ש עובי הרקמה המוסרת מהקרנית היא עד 120 מיקרון. השאלה שלי היא האם עדיף כבר לבצע את השיטה עם החיתוך כי ההחלמה תהיה יותר מהירה כי הרי בשתי השיטות בסופו של דבר מתבצע חיתוך

מתלבט שלום ניתוח ASA הינו ניתוח ללא חיתוך של הקרנית . יתכן ועל פי הנתונים שלך בבדיקת ההתאמה אינך מתאים לניתוח עם חיתוך במידה ותרצה לשנות את שיטת הניתוח עליך להתייעץ עם הרופא המנתח ולבדוק באם אתה מתאים לכך בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

01/08/2012 | 12:22 | מאת: אופיר

שלום רב בצעתי לאסיק לפני 5 שנים ונוצר מיקרו סטריאה בעין שמאל.מהם תופעות הלוואי של מיקרו סטריאה וסיבוכים או מחלות שעלולים להיווצר מכך גם שנים רבות לאחר לייזר? אציין כיום 5 שנים לאחר הניתוח עין ימין חצי צילינדר ללא מספר עין שמאל חצי צילינדר וחצי מספר.

13/08/2012 | 22:41 | מאת: אופיר

אפשר תשובה?

26/08/2012 | 11:16 | מאת: פרופ' אור קיזרמן

עניתי על השאלה למטה (לבחור בשם אופיר גם כן עם אותה שאלה ואותם נתונים...) אתה מוזמן להסתכל בתשובות. תסתכל בשאלות של ה 20.7. פרופ' קיזרמן

אם כך עדיף שיעשו רק ניתוחי PRK, כי לא ניתן לדעת אם אותו פציינט בעתיד ירצה ללמוד קרב מגע. הלא כך? בכל מקרה, מה קורה אם פציינט עבר ניצוח לאסיק ואחר כך ירצה ללמוד קרב מגע? האם יש התנית נגד מוחלטת לכך? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה
30/07/2012 | 11:12 | מאת: ד"ר יובל דומניץ

אכן יש מקרים שאנו ממליצים רק על PRK ולא עושים לאסיק למטופלים מסוימים. חשוב להדגיש שגם אם בוצע לאסיק, כדי שיקרה אסון (במקרה של קבלת מכה חזקה ומדויקת מאוד בדיוק בנקודה הרגישה) צריך המון המון חוסר מזל. ישנם ספורטאים מקצוענים שעברו ניתוחי לאסיק וחיים באושר ועושר. ד"ר דומניץ

אז בעצם לימוד קרב מגע לצורך בגנה עצמית זה לא התניית נגד לניתוח לאסיק? ובעצם אם אני אעבור ניתוח לאסיק (PRK לא בא בחשבון) אז אוכל ללמוד קרב מגע? בתודה!

29/07/2012 | 20:24 | מאת: גיתית

היי, הייתי בפגישה אצל אמריקן לייזר לגבי הסרת משקפיים. הם היו אדיבים מאוד ונאמר לי שהם משתמשים במכשיר שנקרא- אלגרטו 400 הרץ המאושר על ידי ה- F.D.A. האמריקאי ומשרד הבריאות הישראלי. אני לא כל כך מבינה במכשירים- מישהו מכיר?

לקריאה נוספת והעמקה
30/07/2012 | 11:15 | מאת: ד"ר יובל דומניץ

מכשיר טוב מאוד, גם אנו ב CARE משתמשים במכשיר מסוג אלגרטו. בגדול אפשר להגיד שכל מכשירי הלייזר הנמצאים בישראל (6 מכשירים) טובים ומדוייקים. ד"ר דומניץ

21/08/2012 | 12:54 | מאת: עמית כץ

אין לך מה לדאוג- אני הסרתי אצלם משקפיים לפני חודשיים בערך והחיים שלי פשוט השתנו. איזה כיף זה לא להסתובב תמיד עם משקפי ראיה וסוף סוף אני יכולה לבחור איזה משקפי שמש שאני רוצה.. יש שם באמת צוות אדיב ומקצועי והמכשיר שלהם כנראה מצויין כי הוא עושה עבודה מעולה. בהצלחה לך

29/08/2012 | 10:26 | מאת: רחלי

גם אני הסרתי אצלם משקפיים ואני מאוד מאוד מרוצה ועכשיו הבת שלי קבעה תור. הם מצויינים

29/07/2012 | 20:21 | מאת: רחמים

אני רוצה לעשות הסרת משקפיים בלייזר, אבל אני לא יכול להעדר מהעבודה זמן רב. כמה זמן אמורה לקחת ההחלמה, שאוכל לשוב לעבודה?

לקריאה נוספת והעמקה
30/07/2012 | 11:17 | מאת: יובל

ישנם 2 סוגי ניתוחים להסרת משקפיים: לאסיק ו PRK. בניתוח מסוג לאסיק החזרה לשגרה מהירה ביותר וכבר יום למחרת הניתוח תוכל לחזור לשגרה מלאה. בניתוח מסוג PRK החזרה לשגרה מעט איטית יותר ואנו מדברים על "ראיה תפקודית" לאחר כ 4-5 ימין מהניתוח. כדי לדעת לאיזה סוג אתה מצתאים יש לעבור בדיקת התאמה מקיפה. בברכה, ד"ר דומניץ

30/07/2012 | 11:23 | מאת: ד"ר יובל דומניץ

ישנם 2 סוגי ניתוחים להסרת משקפיים: לאסיק ו PRK. בניתוח מסוג לאסיק החזרה לשגרה מהירה ביותר וכבר יום למחרת הניתוח תוכל לחזור לשגרה מלאה. בניתוח מסוג PRK החזרה לשגרה מעט איטית יותר ואנו מדברים על "ראיה תפקודית" לאחר כ 4-5 ימין מהניתוח. כדי לדעת לאיזה סוג אתה מצתאים יש לעבור בדיקת התאמה מקיפה. בברכה, ד"ר דומניץ

29/07/2012 | 00:59 | מאת: דניאל

שלום, הבנתי כי אתם ממליצים למי שעוסק בספורט מגע כמו אגרוף או קרב מגע לעבור ניתוח PRK ולא ניתוח מסוג לאסיק. אני באופן אישי איני עוסק בספורט מסוג זה, אך ייתכן ובעתיד ארצה ללמוד למשל קרב מגע... האם משום כך מומלץ עבורי לעבור ניתוח PRK ולא ניתוח לאסיק? (נמצאתי מתאים לשני הסוגים) בתודה

לקריאה נוספת והעמקה
29/07/2012 | 12:40 | מאת: ד"ר יובל דומניץ

אכן לא מומלץ ניתוח לאסיק למי שעוסק בספורט מגע. הייתי ממליץ על PRK אם בכוונת להתעסק עם ספורט מגע בעתיד. ד"ר דומניץ

אם כך אז עדיף שכל אחד יעבור ניתוח בשיטת PRK, זאת משום שלא ניתן לדעת אם בעתיד אותו אדם פתאום ירצה ללמוד קרב מגע לשם הגנה עצמית למשל... הלא כך? בכל מקרה, במידה ופציינט עבר ניתוח בשיטת לאסיק וברצונו ללמוד קרב מגע, האם ישנה התניית נגד מוחלטת או שאפשר איכשהו? בתודה