עובי קרנית וסיכון ליובש

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

02/04/2014 | 16:53 | מאת: אדם

1.האם קרנית עבה מהממוצע מקטינה הסיכון ליובש לאחר אינטרא-לאסיק ? 2. האם SPK מהווה הטוויית נגד לניתוח כזה ?

03/04/2014 | 08:22 | מאת: ד"ר דוד בן ניסן

אדם שלום רב 1. לא 2. לא 1. החיתוך של המתלה נעשה בחלק החיצוני של פני הקרנית ותופעת היובש אין לה קשר לעובי הקרנית שלפני הניתוח. במקרים של חשד ליובש המנתח ידע לעשות הערכה של מידת היובש בקרנית ולהחליט האם בכלל לנתח . מקרים של יובש קיצוני יכולים לפסול מלנתח 2. SPK יש לה מספר מקורות או סיבות . מתמודדים כיום יפה עם התופעה . חשוב לאתר מה מקורה ואין היא פוסלת מניתוח בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר