פורום הסרת משקפיים בלייזר

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הסרת משקפיים ושיפור הראייה
ברוכים הבאים לפורום הסרת משקפיים בלייזר. הטיפול להסרת המשקפיים בלייזר הולך ותופס תאוצה בעולם הרפואה ומהווה פיתרון ראוי ובטוח לכל מי שרוצה לקום בבוקר ולראות בחדות ללא צורך במשקפיים או עדשות מגע. הפורום נועד לתת מענה בנוגע לכל שאלה בנושא הסרת משקפיים בלייזר בכל השיטות הקיימות, כדוגמת מי מתאים לטיפול בלייזר, מהו ההבדל במכשור, כמו גם לשאלות לגבי תהליך ההחלמה לאחר הניתוח ועוד. הפורום מנוהל על ידי ד''ר אריאל ונדר, המנהל הרפואי של iClinic - המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר. לד"ר ונדר ניסיון רב בכל שיטות הניתוח בתחום הסרת המשקפיים, כולל LASIK, PRK, ASA ו-LASEK. בשנים האחרונות את מרבית הטיפולים הוא מבצע בשיטת iQ. השיטה נותנת פתרון מצויין גם למי שנזקק למשקפי קריאה ולמשקפיים מולטיפוקליים. .
389 הודעות
358 תשובות מומחה

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר

17/05/2015 | 13:41 | מאת: עדי

רציתי לדעת למה משמשות התרופות האלה ומה ההבדל בין שני התרופות- 1- נבנק nevanac 2-וולטרן אופטה voltaren ophtha

13/05/2015 | 11:35 | מאת: ירין

שלום רב רציתי לדעת מה המחיר הממוצע לעדשה מונופוקלית אני מבין שיש בטח כמה וכמה סוגים של יצרנים רק מחיר ממוצע של עדשה

12/05/2015 | 20:10 | מאת: סמדר

שלום רב אני רוצה לשאול שאלה בשביל אבא שלי אבא בן 73 חולה סוכרת שאובחן אצלו קטרט בשתי העיניים והוא אמור לעבור ניתוח בקרוב הבעיה היא שאבא קצת בלחץ מהניתוח עצמו רציתי לדעת האם בניתוח עצמו הוא רואה את כל הניתוח או שהוא רק מרגיש אבל לא רואה את הנעשה? האם העין הלא מנותחת מכוסה ? האם חוץ מהרדמה מקומית אפשר לתת משהו להרגעה או לטישטוש? האם אמור להיות לו כאבים אחרי הניתוח? סליחה על כל השאלות ותודה מראש על תשובך

לקריאה נוספת והעמקה
12/05/2015 | 18:43 | מאת: רם

יש לי קטרט בשתי העיניים וכל הזמן העיניים כאילו יבשות ויש כאילו הרגשה של חול בעיניים וכל הזמן אני משפשף את העין ושוטף אותה במים האם אלו סימפטומים שיש בקטרט והאם הפיתרון היחיד הוא ניתוח?

10/05/2015 | 13:47 | מאת: אבנר

כמה זמן לאחר ניתוח קטרט אפשר לשטוף את העין כמה זמן לאחר הניתוח החתך בעין אמור להיסגר בדרך כלל מה הממוצע שמתחילים לראות בעין המנותחת תודה מראש

10/05/2015 | 12:19 | מאת: מיקה

אני צריכה לעבור ניתוח קטרט אני בת 60 ואני קצת דואגת לגבי כאבים לאחר הניתוח קראתי הרבה גם בפורום שלך וגם באינטרנט והבנתי שלאחר הניתוח יכול להיות תחושה של גוף זר בעין וכאבים רציתי לשאול אותך מניסיונך הרב תוך כמה זמן תופעות הלואי של כאבים או גוף זר וכדומה בעיין אמור לעבור והאם יכול להיות שאין בכלל כאבים אחרי הניתוח וקראתי גם שאסור לגרד את העין אז מה עושים אם זה מציק כל כך שאי אפשר להימנע מזה האם יש סוג של טיפות משכך כאבים לעין או משהו כזה

07/05/2015 | 08:45 | מאת: חנה

לפני מספר ימים עברתי ניתוח קטרט ומאז יש לי כמו ליכלוך בעין שמאוד מציק לי האם אפשר לשים בעין טיפות משהו כמו תחליפי דמעות לעין יבשה בשביל שזה פחות יציק לי ואם כן איזה סוג של טיפות מומלץ לשים ותוך כמה זמן זה אמור לעבור הכאבים האלה וההרגשה הזאת כאילו יש משהו בתוך העין שמציק?

05/05/2015 | 19:09 | מאת: חיים

יש לי קטרט בשתי העיניים ואני אמור לעבור ניתוח רציתי לדעת האם עדיף לעשות את זה בלייזר האם יש הבדלים בהצלחה של הניתוח בשיטה זאת מה הכוונה עדשות מונופוקליות האם אלה נחשבות לעדשות פחות טובות או שאלה העדשות שנהוג לשים ויש עוד משהו שמטריד אותי מאוד לפי מה שקראתי אחרי הניתוח אסור לשפשף את העין ויש הרגשה של גרגירי חול בתוך העין מה אפשר לעשות במצב כזה אין איזה טיפות או משהו שאפשר לשים שלא יצטרך לגרד כמה זמן אמורים לא לנגוע בעין אחרי הניתוח בתודה מראש על תשובתך

05/05/2015 | 12:13 | מאת: ענת

אני צריכה לעבור ניתוח קטרט בשתי העיניים הרופא שבדק אותי המליץ לי על עדשות מונופוקאליות בשיטת monovision ואמר שכדאי להתחיל עם השתלת עדשה לראיה למרחק ולאחר מכן לבוא ולבצע שוב בדיקות ולהשתיל עדשה לראיה מקרוב הרופא לא אמר לי איזה עדשה או איזה מספר לרחוק הוא ישים לי האם עלי לדעת את הנתון הזה או שיש רק עדשה אחת עם מספר אחד לרחוק והשאלה השניה היא האם שיטה זו מוצלחת והאם אני יצטרך משקפיים בעתיד הקרוב או הרחוק לאחר הניתוח

05/05/2015 | 08:43 | מאת: אבי

עקב נטילת סטרואידים יש לי קטרט בשתי העיניים והרופא בקופת חולים שהפנה אותי לניתוח אמר שאפשר בניתוח הראשון לשים עדשה לראיה לרחוק ובעין השניה לשים עדשה לקרוב האם זה מקובל בניתוחים מסוג זה והאם אני יצטרך משקפיים לאחר שני הניתוחים לראיה מקרוב או לראיה לרחוק בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני בת 55 עד גיל 43ראיה 66 בגיל 43 התחלתי להרכיב משקפיים לקריאה והיום גם למרחק. מאוד רוצה לעשות ניתוח להסרתת משקפיים אפשר? כדאי? סכנות?

25/03/2015 | 20:03 | מאת: אריאל

מספרי בעין הוא 6.5+ והחדות היא 6/20 . האם ניתן לבצע ניתוח לייזר במצב הזה?

שלום אריאל עקרונית ניתן לטפל בעין עם מספר כזה, אלא שחדות הראייה שתושג לאחר הניתוח תהיה דומה לזו המושגת עם משקפיים, כלומר, סביב 6/20. מטרת הטיפול בלייזר הוא לפטור את המטופל מהתלות במשקפיים. אם אתה מרכיב משקפיים בגלל המספר הזה סביר להניח שלא תצטרך משקפיים לאחר הניתוח. לעומת זאת אם בעין השניה ראייתך טובה משמעותית, לא בטוח שתרגיש את בהבדל בראייה. מה עוד שאם אתה זקוק לתיקון גם בעין הטובה טיפול כזה בד"כ אינו מקובל. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

20/03/2015 | 15:58 | מאת: טל

שלום, אני עברתי ניתוח לאסיק לפני כשבעה חודשים. מאז אני סובלת מכל מיני תופעות לוואי, במיוחד מראייה כפולה ומפיזור של מקורות אור (starbursting) (במיוחד בשעות הלילה). הראייה הכפולה מתבטה ככה שאני רואה מן צללים לדוגמה בכתוביות בטלויזיה. כמו כן, כל מיני כתוביות מאורות ברחוב נמרחים בשעות הלילה. קראתי באינטרנט שלתופעה הזאת קוראים ghosting. זה מאוד מאוד מפריע, במיוחד בנהיגה בלילה או בראיית סרט. הרופא המנתח אומר שהתופעה אמורה לעבור עם הזמן ושהטופוגרפיה שלי נראת בסדר, אך התופעות עדיין קיימים ואני פשוט מייואשת ומתוסכלת ומפחדת שהתופעות יישארו לצמיתות. איכות החיים שלי ירדה לאחר הניתוח ללא ספק... אז רציתי לשאול:האם מומלץ ללכת לחוות דעת נוספת? מה ניתן לעשות במצב הזה? האם יש עדיין סיכוי שהכל יסתדר מעצמו? האם ניתוח נוסף או עדשות מגע קשות יכולות לעזור? תודה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טל התופעה שאת מתארת מונעת ממך להנות מהחופש ממשקפיים החל משעות הערב ובמיוחד כאשר את מחוץ לבית. יש עדין סיכוי טוב שהתופעה תעלם בחודשים הקרובים. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

31/03/2015 | 11:14 | מאת: טל

אפשר לבוא אלייך לחוות דעת שנייה? כמה יעלה לי הביקור?

25/02/2015 | 16:31 | מאת: עופר

שלום אני בן 35, איני מרכיב משקפיים. אני רואה חד לרחוק אך עם זאת המספר שלי הוא 3. לצורך קריאה אני משתמש במשקפיים. אמרו לי שהעיניים שלי מצליחות להתמודד עם המספר לרחוק אבל לקרוב הן עייפות. אני עובד מול מחשב כל היום. רציתי לעבור ניתוח לייזר ובבדיקות מוקדמות אמרו לי שיש לי יובש בעיניים (משתמשי מדי פעם בריפרש), יש לי מחלת קרוהן לא פעילה (בשלוש שנים האחרונות), אבל בעיקר בגלל היובש סירבו לנתח אותי. האם יש מה לעשות? האם יש דרך לטפל ביובש? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עופר אכן הבעיה שלך מורכבת גם מבחינת התיקון בלייזר וגם כיוון שיש לך יובש ומחלת קרוהן יחד עם זאת נראה לי יש סיכוי טוב שאוכל לעזור לך. קבע אצלנו בדיק התאמה לשם הערכה והבא איתך את כל החומר הרפואי שלך. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

שלום, אני מרכיבה מזה 6 שנים עדשות מגע במספר -5.25 ורואה איתם מצויין, אף פעם לא היה לי משקפיים. לפני כשבוע וחצי הלכתי לבדיקה כדי לעשות משקפיים, ונאמר לי שהמספר שלי הוא -5.75 במשקפיים, ורבע צילינדר בעין שמאל הלכתי לבדיקת התאמה בקייר לייזר ואמרו לי שהמספר שלי הוא -6.00 ובעין השניה גם משהו דומה הלכתי לבדיקת התאמה בעיניים ושם אמרו לי שהמספר שלי -5.30 בשניהם עם רבע צילינדר בשני העיניים אני ממש לא מבינה מה הולך פה? שלוש מקומות מאבחנים מספרים שונים? זה ידוע שמישהו כאן טועה! נמצאתי מתאימה ללייזר בשני המכונים, ועכשיו אני פשוט מפחדת שישימו לי בלייזר מספר שלא מתאים לי כתוצאה מכך שכל אחד מאבחן לי מספר שונה בעדשות אני מספר -5.25 ואני רואה איתם מעולה ולמרחק פנטסטי הרבה יותר מאנשים אחרים, למה בבדיקות ראיה מאבחנים לי מספרים שונים? קיים סיכון לעשות את הלייזר?

ויש לציין שאת כל המספרים האלה הם איבחנו בכמה ימים סמוך לשני. כלומר הלכתי לבדיקה הרגילה, אחרי יומיים לבדיקת התאמה בקייר, ואחרי חמישה ימים בעיניים. זה לא משהו בנסיגה של העין זה משהו אצלהם שלא מאבחן טוב את המספר. כל אחד אומר מספר שונה אני משתגעת.

שלום רב חשוב לדעת שהמספרים בעדשות אינם זהים למספרים של המשקפיים, והפער גדל ככל שהמספר יותר גדול. 5.25- בעדשות מקביל ל 5.50- או 5.75- במשקפיים. הרכבת עדשות מידי יום גם משפיעה על התוצאה של הבדיקה. לכן יש חשיבות רבה לזמן שהיית ללא עדשות לפני הבדיקה. בכדי להגיע לתוצאה המדויקת ביותר אנחנו ב iClinic מבצעים בדיקת ראייה ראשונית של המספר בבדיקת ההתאמה אחר כך, לקראת הניתוח, תתבקשי להיות כשבוע ימים ללא עדשות. ביום הניתוח תעברי עוד שתי בדיקות של מספר המשקפיים, ע"י שני בודקים שונים. כל זה כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר, ולהבטיח שהטיפול יהיה המדויק ביותר. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

22/02/2015 | 18:03 | מאת: ציונה

שלום! בקרוב אהיה בת 55. מרכיבה משקפיים מולטי פוקאל. מתעניינת בניתוח להסרת משקפיים. האם ייתכן? האם כדאי? האם זה לצמיתות? מהי השיטה העדיפה? תודה

שלום ציונה בשיטת iQ המוצעת ב iClinic תוכלי להפטר מהמשקפיים המולטיפוקליים ולראות היטב לרחוק ולקרוב בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

18/02/2015 | 03:55 | מאת: איציק

שלום קוראים לי איציק ולפני כשנה גיליתי שיש לי רטיניטיס פיגמנטוזה , מי שמודע למחלה הזאת מודע ומי שלא אני יסביר . המחלה הזו היא מחלה ברשתית העין שגורמת לאיבוד שדה הראייה ולעיורוון ליילי זאת אומרת שבלילה אני לא רואה כלום אבל ממש כלום ורציתי לדעת אם ניתוח להחלפת קרנית יכול להיות פתרון הולם וסופי למילה ?

לקריאה נוספת והעמקה
18/02/2015 | 03:58 | מאת: איציק

שלום איציק מחקר רב מושקע בהבנת התהליכים שגורמים למחלה ולטיפולים שיחיזירו את הראייה שאבדה אך עדין אין תרופה או ניתוח שהוכחו כיעילים אבל יש בהחלט תיקווה. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

15/02/2015 | 10:14 | מאת: הודעת בדיקה

טסט

כעת אפשר למחוק הודעה זו

15/02/2015 | 09:30 | מאת: טובה אריאלי

האם קיימת אפשרות והאם מומלץ לטפל בעין עצלה מילדות (6/20) עם טיפה פזילה כדי לתקן את איכות הראיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טובה בלייזר ניתן לתקן את האופטיקה של העין, כך שלא תזדקקי למשקפיים. במידה והעין עצלה, וחדות הראייה המקסימלית היא 6/20 עם תיקון אופטי מלא לא ניתן יהיה לשפר את הראייה בלייזר מעבר לחדות הזו. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

13/02/2015 | 16:45 | מאת: 0502110100

עיין ימנית עצלה זה עשרות שנים אני מרכיב עדשות קשות למעלה מ 30 שנה -10 עין שמאל 2.75 אני בן 70 נשלת השאלה אם אני מתאים לניתוח .אני רוצה לציין שאני סכרתי מאוזן עם כדורים תודה משה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה אני מבין שיש לך בעין אחת 10- ובשניה 2.75-. את זה ניתן לתקן בלייזר. אבל האם בעין שיש לך 10- עם התיקון המלא והמדויק אתה יכול להגיע לראייה טובה? במידה וכן הניתוח יכול להתאים לך. אם יש לך ספק אתה מוזמן לבדיקת התאמה במהלכה נוכל לדעת מה פוטנציאל הראייה שלך בעין החלשה. צור איתנו קשר. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

13/02/2015 | 08:48 | מאת: שיר

אני מרכיבה משקפיים מגיל 5 ובת 40 עם משקפיים פלוס מס 5.5 האם יש ניתוח להפטר לחלוטין מהמשקפיים?

שלום שיר בשיטת iQ ניתן לתקן גם פלוס גבוה כמו שלך בהצלחה. זאת כמובן לאחר בדיקת התאמה. צרי איתנו קשר. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

12/02/2015 | 18:36 | מאת: משה כרמלי

שלום, האם הניתוח מתאים גם למי שצריך משקפיים רק לקריאה? הראיה למרחק תקינה. כמו כן יש לי צילינדר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה בניתוח בשיטת iQ שאותו אני מבצע, נתקן את הצילינדר וגם את בעיית הראייה לקרוב, כך שתוכל לראות היטב ללא משקפיים גם למרחק וגם לקרוב. צור איתנו קשר. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

12/02/2015 | 17:51 | מאת: משה

שלום אני בן 68 מרכיב משקפי מולטיפוקל הרבה שנים. האם לאחר הניתוח אני לא אשתמש במשקפיים כלל? האם בשל גילי אני מתאים? מה העלות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה לאחר ניתוח בשיטת iQ שאותו אני מבצע, תוכל לראות היטב ללא משקפיים גם למרחק וגם לקרוב. גילך בהחלט מתאים לטיפול. אני מבצע את הטיפול בהצלחה גם בבני שבעים ושמונים. צור איתנו קשר. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

יש לי amd יבש בשתי העיניים, עברתי ניתוח קטרקט בשתי העיניים, האם מתאים לניתוח לייזר להסרת משקפיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עמי אם ראייתך טובה ואתה נזקק למשקפיים תוכל לעבור את הטיפול בלייזר ולהפטר מהמשקפיים. לאחר הטיפול תראה היטב גם למרחק וגם לקרוב. אם יש לך ירידה בראייה כתוצאה מה AMD שאינה ניתנת לשיפור עי משקפיים היא גם לא תשתפר לאחר הניתוח. נוכל לדעת זאת במהלך בדיקת ההתאמה. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

12/02/2015 | 12:41 | מאת: ריקי

שלום,האם יש פתרון ניתוחי להסרת משקפי קריאה ?

שלום ריקי בהחלט ניתן גם לפתור גם את בעיית משקפי הקריאה. במהלך הבדיקה נדגים לך את התוצאה הצפויה. כך תוכלי להיות בטוחה שהטיפול מתאים לך. צרי איתנו קשר. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

10/02/2015 | 23:57 | מאת: מיטל

שלוםאני בת 27 מרכיבה משקפיים מגיל 5 יש לי 1.75 ו2 (בערך) וצילינדר בשתי העיניים. אני חושבת לעשות ניתוח לייזר להסרת המשקפים, אבל יש לי בעיה שאני לא יכולה שיגעו לי בעין- אני מתוך רפלקס: ממצמצת, מזיזה אתהרופא, דומעת. אשמח לדעת האם למרות זאת ניתן לעשות את הניתוח (כי הבנתי שהוא ללא הרדמה???) *האם מותר לקחת רסקיו לפני הנבדיקת התאמה, והניתוח? תודה רבה!

שלום מיטל התגובה יכולה להקשות על הבדיקה - אבל נתגבר. היא גם תקשה מעט על קבוע המכשיר ששומר את העין פתוחה במהלך הניתוח אבל לאחר מכן תוכלי לעבור את הניתוח בשלום. כל דבר שאת מכירה כמקל על החרדה שלך יכול לעזור. צרי איתנו קשר. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

07/02/2015 | 20:30 | מאת: יעל

שלום, הבנתי כשיש יובש בעיניים לא ניתו לעשות לייזר. האם עדשות מגע גורמות ליובש בעיניים ואז לא ניתן? האם יובש בעיניים זה בר חלוף? מה הסיבה ליובש? שאלה נוסםת: איך לייזר פותר את בעיית הצילינדר? הבנתישצילנדר נובע בגלל שבירת האור על הקרנית בצורה לא אחידה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל יובש בעיניים עקב שימוש בעדשות מגע בד"כ חולף עם הפסקת השימוש בעדשות. הלייזר מלטש את הקרנית וניתן לתקן בעזרתו גם צילנדר בצורה מדויקת. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

22/02/2015 | 19:30 | מאת: יעל

זה אומר שמתאימה רק שיטה אחת לניתוח? שכחתי איך קוראים לשיטה שמלטשים את הקרנית

13/01/2015 | 19:13 | מאת: יעל

שלום, עברתי לפני 10 ימים ניתוח לייזר בעיניים. הראיה משתפרת מיום ליום אבל יש לי סינוור בעיניים במיוחד בלילה. רציתי לדעת תוך כמה זמן התופעה תחלוף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעל אני מניח שזה יעבור תוך זמן קצר. זה תלוי בסוג הניתוח שעברת במספרים שהיו לך לפני הטיפול בלייזר ועוד. לכן עליך להיוועץ בשאלה זו במנתח שטיפל בך. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

06/01/2015 | 08:55 | מאת: צביקה

שלום מס' שאלות בבקשה. 1) יש לי עיניים יבשות האם זה מונע ממני לעשות לייזר? 2 ) יש לי בעיה של ראייה כפולה חיצונית ( מינוס ) לפעמים וזה גורם לפזילה האם זה יכול למנוע ממני לעשות לייזר? ואם לא - הפזילה והראייה הכפולה תיעלמנה? 3 ) יש לי מספר מינוס 8 עם צלינדר נורא קטן בעיניים האם זה מונע ממני לעשות לייזר? 4 ) איפה הכי מומלץ לעשות לייזר בעיניים? 5 ) ואתה בתור מומחה לנושא האם זה שווה את זה? לעשות לייזר? הרי אתה יודע את הסיכונים. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום צביקה הסרת משקפיים בלייזר היא הפתרון העכשיוי, לכל מי שרוצה לראות בחדות ללא תלות במשקפיים. לפקוח את העיניים בבוקר ולראות בחדות, ולא להיות תלוי במשקפיים יותר, יהיה שיפור ממשי באיכות החיים שלך. הסיכון לפגיעה בראייה בטיפול בלייזר, שנעשה ע"י רופא מנוסה בתחום זה קלוש, ובהחלט שווה את התוצאה - ראייה חדה ללא משקפיים. המספר שלך גבוה אבל ניתן לתיקון ללא קושי מיוחד. לגבי שתי השאלות הראשונות - כל מקרה לגופו. אתה צריך להגיע לבדיקת התאמה, בסופה אוכל לומר לך אם הניתוח אפשרי עבורך. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

28/12/2014 | 13:08 | מאת: שרון

שלום רב, הבנתי שייתכן ואפשר לעבור ניתוח לייזר לפני צבא (לפני גיל 18). האם מומלץ? הבן שלי מתעניין - כרגע מרכיב משקפיים ל"מרחוק" מספר 2 ו-2.25 בעיניים. תודה רבה שרון

שלום שרון בהחלט אפשר אך כדאי שזה יהיה קרוב ככל האפשר לגיל 18 בכל מקרה רצוי להגיע לבדיקת התאמה גם בגיל 17 כך שנוכל לודא שהמספר התייצב. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

שלום לך בשנה האחורנה אני סובל מיובש בעיינים אני משתמש באופן יומיומי בסיסטיין (טיפות עיינים) האם ניתן לבצע את הניתוח או שזה רק יחמיר לי ויכול להגרם נזק תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי שמי דר ונדר ואני מהיום המנהל של הפורום. אכן לא מומלץ לעבור טיפול להסרת משקפיים כאשר יש יובש בעיניים. כדאי מאד לבדוק מדוע אתה סובל מיובש, שכן יתכן וניתן לפטור את הבעיה. זה בפני עצמו ישפר את איכות חייך, ואחכ תוכל לעבור את הטיפול ולהפטר מהמשקפיים. במידה ואתה מעוניין צור איתנו קשר. ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

2 רופאים שונים אמרו שזה לא נובע ממשהו מיוחד וזה די נפוץ , נתנו להשתמש בססיטין וזהו

05/08/2014 | 02:17 | מאת: שרון

שלום ד"ר דוד, רציתי להוסיף שאלה נוספת. עשיתי lasek לפני 3 שבועות, הקוצר ראיה שלי היה: עין שמאל -6 עין ימין-5.5 צילינדר 0.75 ביום השלישי אחרי הניתוח כבר כמעט ולא הרגשתי כאבים. בבדיקה שעשיתי שבוע אחרי הניתוח עין ימין ראתה הרבה יותר טוב מעין שמאל. אך בשבועיים האחרונים המצב התהפך-עין שמאל רואה ממש טוב, ועין ימין רואה מטושטש נורא (כמו בקוצר ראיה של-1.5 אם לא פחות). החוסר סימטריה הזו מפריעה לי מאד והיא נמשכת כבר שבועיים ואני מתחילה לקבל את התחושה שעין ימין שלי אף פעם לא תיראה מצוין. יש לציין שהעיניים שלי הוגדרו על ידי הרופאה כמצוינות לשני סוגי הניתוחים, ושהקרנית שלי עבה (554). הרופאה אמרה שיתכן שהעין עדין לא החלימה או שיש לי יובש ושאני צריכה להגדיל את לקיחת הסטרודקס ל4 פעמים ביום במקום 3. 1. האם הטשטוש בראיה אכן יכול לנבוע כתוצאה מיובש? 2. האם לקיחת יותר סטורדקס באמת יכולה לפתור את בעיית הטשטוש? כיצד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון שמי דר ונדר ואני מהיום המנהל של הפורום. אני מניח שכל זה כבר מאחוריך וראייתך חדה וטובה כעת. מה שתארת היא באמת הבעיה העיקרית של שיטת הטיפול שבחרת זמן ארוך עד להתאוששות מלאה של הראייה. עם המספרים שלך את צריכה לחזור כעת לבקורת, כדי לודא שאינך מפתחת תופעה הקרויה Haze. תופעה שעלולה לגרום לירידה מסוימת בראייה, ומפיעה אצל מספר אחוזים מהמטופלים בשיטת Lasek, מספר חודשים לאחר הטיפול. והערה נוספת אך חשובה - יש חלופה לניתוח שעברת והיא שיטת iQ. שיטה זו שומרת על חוזקה של הקרנית לאחר הטיפול, במידה דומה לזו של PRK, אבל ההחלמה מידית, וללא כאבים. תוכלי לקורא עליה באתר שלנו. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

שלום ד"ר דוד בן ניסן, עשיתי הסרת משקפים בלייזר בשיטת lasek לפני שלוש שבועות ואני אמורה לקבל בימים הקרובים את המנה השניה של חיסון הגרדסיל נגד סרטן צוואר הרחם, אני בת 24. 1.האם קבלת החיסון גרדסיל בו זמנית עם נטילת ויגמוקס+סטרודקס+סיסטיין+ויטמין c יכולה לגרום למנת יתר של תרופות או להזיק לי? 2.האם הגרדסיל פוגע בהחלמה מהlasek או בפעילות של הטיפות עיניים? או להפך-האם טיפות העיניים פוגעות בהשפעת הגרדסיל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרון שמי דר ונדר ואני מהיום המנהל של הפורום. אני מניח שכבר קבלת את החיסון והכל הסדר, וגם החלמת כבר מהניתוח וראייתך טובה. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

30/07/2014 | 14:08 | מאת: אלעד

שלום ד"ר לפני כשנתיים ביצעתי ניתוח לייזר, בשיטת intralasik לאחרונה מזה זמן מה שעין שמאל שלי אדמומית בעיקר בחלק בחיצוני של הלבן, קרוב לאישון. בנוסף אני מרגיש שהראייה שלי בעין הזו היא שונה מעין ימין, העין מתעייפת מהר ואני רואה בה מטושטש בשעות הלילה ובאופן כללי פחות טוב מעין ימין, העין מתעייפת מהר. מאז הניתוח אני ממשיך עד היום עם טיפות של viscotears מדי פעם כי אני מרגיש שזה קצת עוזר לי , אך ללא שום המלצה או משהו. בעבר שבאתי לביקורת של חודש לאחר הניתוח הרופא אמר לי שיש לי יובש בעין, ולכן אני חושב שזה משהו שמלווה אותי עד היום. רציתי לדעת אם מדובר בתופעה מוכרת, האם יש איזושהי תרופה לעין שנועדה גם לטווח הארוך שלאחר הניתוח? תודה רבה

שלום אלעד שמי דר ונדר ואני מהיום המנהל של הפורום. עבר כבר זמן רב מאז ששאלת כך שיתכן והתופעה חלפה. אבל אם אתה עדין סובל מהתופעות שאתה מתאר, עליך לפנות לרופא עיניים לבדיקה כדי לאבחן את הסיבה. אם זה התחיל כשנה וחצי לאחר הטיפול, כנראה שזה אינו קשור לניתוח. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

19/07/2014 | 11:24 | מאת: ירון

ד"ר שלום, לפני מספר שנים , לערך 8 שנים עברתי בשני מכונים העוסקים בהסרת משקפיים את הבדיקה ונמצאתי שלא מתאים. מבדיקה ועיון בחומר על בסיס האינטרנט מצאתי בחלק מהמכונים שטוענים שיש אפשר לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים גם לאלו שנמצאו לא מתאימים וחלק מהסיבות שצוינו הם קרנית דקה. לפי מה שקראתי הם טוענים שפשוט סוג הלייזר והניתוח ואופי עבודתו לכאורה מאפשר את הניתוח. לגבי זאת , רציתי לשאול האם אכן קיים התקדמות טכנולוגית בתחום ואפשרות באמת לסייע לאותם כאלה שלא מתאימים? שאלה נוספת, ראיתי שניתן לבצע ניתוח להחלפת עדשת העיניים ומתוך סרטונים מזעזעים באינטרנט הניתוח ממש מפחיד. אבל אני לא פוסל את האפשרות הזו כמוצא האחרון מאחר והראיה שלי מינוס 3 וצילינדר מאוד גבוה ואני עם משקפי ראיה מיהותי ילד קטן וכהיום בן 28. ואשמח ללכת בלי משקפים בהיבט הנוחות יותר מאשר האסתטית. וגם לזה, האם יש בדיקות התאמה, ממה כדאי להיזהר, ואודה לכם על כל הכוונה ומידע על מנת שאוכל לשוב לראות. רב תודות ירון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון שמי דר ונדר ואני מהיום המנהל של הפורום. אני בהחלט מסכים איתך, שאיכות החיים שלך תשתפר מאד אם תוכל להפטר מהמשקפיים. יש סיבות רבות לאי התאמה לניתוח בלייזר. לחלקן יש כיום מענה, ולחלקן כמו מצב הקרוי קרטוקונוס עדין אין. בשיטת iQ, אותה אני מבצע, ניתן לטפל בקרניות דקות ובמספרים גבוהים. אם לא ידוע לך שיש לך קרטוקונוס אני מציע שתגיע לבדיקת התאמה. בסופה אוכל לומר לך האם תוכל להפטר מהמשקפיים. השתלת עדשה יכולה להיות אלטרנטיבה במידה ולא תמצא מתאים לטיפול בלייזר. אתה מוזמן ליצור איתנו קשר. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

19/06/2014 | 15:41 | מאת: סער

שלום רב לפי בדיקה שנערכה לי. בעיגול למקרה הגרוע ביותר (המקסימום בין שתי העיניים) המספר שלי הוא 5.75 בשתי העיניים צילינדר 2.75 בשתי העיניים. עובי קרניות 460. אמרו לי שאני מתאים לשיטת TRANS-PRK אך רציתי לקבל חוות דעת נוספת האם עובי הקרניות שלי מתאים, מה העובי שישאר לאחר הניתוח והאם תהיה אפשרות לתיקון. אולי יש שיטה אחרת. דבר נוסף, האם השיפור בטכנולוגיה, עיקרו בחיתוך מינימלי יותר של הקרניות כך שיותר אנשים יתאימו לניתוח? והאם בשנים הקרובות צפויה עוד התקדמות שיאפשרו שיוף בטוח ומינימלי יותר של קרניות דקות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סער שמי דר ונדר ואני מהיום המנהל של הפורום. אם טרם עשית ניתוח התשובה בהחלט תעניין אותך. אכן קיימת חלפוה לטיפות בשיטת PRK, והיא מבוססת על העיקרון אותו אתה מציין. את השיטה אני מבצע וקורא לה iQ. זהו בעצם טיפול בשיטת ה Lasik אלא שהחיתוך בקרנית דק מאד ולכן יותיר מספיק עובי גם בקרנית דקה כשלך, לתיקון המספר שאתה מציין. התוצאה תהיה מדויקת, וההחלמה מידית, וללא כאבים. במידה ואתה מעוניין צור איתנו קשר וקבע בדיקת התאמה. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

14/05/2014 | 12:37 | מאת: דנית

שלום רב, לפני כשבוע עברתי ניתוח lasek. ביומיים האחרונים אני רואה בעין שמאל (בצידה השמאלי כלפי מעלה) מעומעם, מצב זה מופיע מדי פעם ובמיוחד בראייה לצדדים. אני רואה כמו דרך טיפה שיושבת על העין/ראייה בדומה למהלך הניתוח בו נגעו לי בעין והראייה "זזה". אני נתקלת במצב זה במיוחד כאשר ישנו אור חזק בחדר (אך לאו דווקא). ממה מצב זה יכול לנבוע? בנוסף, אתמול הוציאו לי את העדשות הטיפוליות מהעיניים, הראייה שלי נהייתה בהרבה פחות חדה ובנוסף, אני לעיתים מאבדת פוקוס פתאום והראייה מטשטשת לי, האם מצב זה נורמאלי? תודה מראש ויום טוב.

דנית שלום התיאור שלך תואם למהלך תקין לאחר ניתוח לאחר ציפוי הקרנית מחדש בשכבת התאים העליונה שהוסרה בזמן הניתו יש תהליך החלמה והתאוששות של הקרנית. התאים החדשים מתיישבים עם הזמן בצורה יותר הומוגנית והיובש משתפר אף הוא בהדרגה בתקופה הזאת הראיה אינה יציבה ויש נדידות בחדות הראיה התהליך הדרגתי , טפלי כפי ההוראות של הרופא המנתח , ובסופו של תהליך נהנים מהניתוח בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

שלום רב, אני שוקל לעשות את הניתוח אך יש לי מספר חששות. 1. לפעמים אני רואה כתמים שחורים קטנים מאוד, חצי שקופים, כמו "שאריות", שזזים ביחד עם התנועות של העין. מה זה? האם זה מפריע לניתוח? 2. אני סובל מיובש בעיניים, עיניים שורפות בסוף היום, משתמש בטיפות הרטבה. כמו"כ לפעמים אני מתעורר עם עיניים "דבוקות", במיוחד בזמן הרכבת עדשות. האם יובש קל מאפשר ניתוח? (PRK) 3. העיניים שלי לא דוחות גופים זרים כמו ריסים, מעופפים (ברחשים, פרפרים) שעפים לתוך העין. כל מה שנכנס לא יוצא לבד אלא אני צריך לשלוף אותו עם היד כמו ששולפים עדשה. בתקופה שהפסקתי להרכיב עדשות – הרגשתי שזה חוזר למצב הרגיל. האם מספיק להיות בלי העדשות כמה ימים לפני הניתוח, או שצריך יותר זמן בגלל מה שאני מתאר? 4. בעבר נכנסה לי חתיכת פלסטיק שקופה לעין, שרטה אותי במשך כחצי יום, כאב לי בכל מיצמוץ בעין (הרגשה כאילו הפלסטיק חותך את העפעף בזמן מיצמוץ). בסוף הוצאה על ידי רופא עיניים. האם צריך לבדוק אם משהו בקרנית נשרט? האם זה קשור לכתמים השחורים שאני רואה? 5. האם הרכבה של עדשות לעוד כחודשיים יכולה לפגוע בניתוח? קראתי שהעדשות משנות את הצורה של הקרנית (וכן התופעה שהעין לא דוחה גופים זרים). תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

אורי שלום רב כל הפרטים שתיארת יפה ובאריכות אינם פוסלים אותך מניתןח . חלק מהתלונות אותם אתה מתאר נובעות כנראה עקב עכירויות בזגוגית ( נוזל העין שמצוי בחלקו האחורי של הגלגל ) וחלקן כנראה עקב יובש של העיניים. בכל מקרה תעבור לפני הניתוח בדיקת התאמה מדוקדקת ובאם הממצאים לא יתאימו או שהיובש קשה ושאינו ניתן לטיפול - תיפסל מניתוח עדשות רכות כדאי להורי שבוע לפני הבדיקה כדי לקבל תצלום של מיפויי קרנית מדויקים ואמינים כהכנה לניתוח באם תתאים תקבל הדרכה מפורטת כיצד לנהוג לפני ואחרי הניתוח . בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

08/07/2014 | 13:41 | מאת: אנונימי

מאיזה גיל אוכל לעשות ניתוח זה להסרת המשקפיים ?

04/08/2014 | 23:08 | מאת: קארין

אז אין סיכוי לעיוורון בעצם נכון? ובאילו סיבוכים מדברים והאם הם ברי תיקון אם הבעיה היא נעשית ללא תשלום על ידי המנתים שניתחו אותי

23/04/2014 | 18:50 | מאת: ***

שלום , אם אני בת 18 ורוצה לעשות ניתוח בעיניים . הראייה לא תיפגע לי שוב במהלך הלידה בגלל ההתאמצות הרבה ?

שלום לבת ה 18 לידה אינה פוגעת או משפיעה על הניתוח או תוצאותיו בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

02/04/2014 | 16:53 | מאת: אדם

1.האם קרנית עבה מהממוצע מקטינה הסיכון ליובש לאחר אינטרא-לאסיק ? 2. האם SPK מהווה הטוויית נגד לניתוח כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

אדם שלום רב 1. לא 2. לא 1. החיתוך של המתלה נעשה בחלק החיצוני של פני הקרנית ותופעת היובש אין לה קשר לעובי הקרנית שלפני הניתוח. במקרים של חשד ליובש המנתח ידע לעשות הערכה של מידת היובש בקרנית ולהחליט האם בכלל לנתח . מקרים של יובש קיצוני יכולים לפסול מלנתח 2. SPK יש לה מספר מקורות או סיבות . מתמודדים כיום יפה עם התופעה . חשוב לאתר מה מקורה ואין היא פוסלת מניתוח בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

29/03/2014 | 16:25 | מאת: גלית

שלום, לפני 12 שנה עברתי ניתוח לייזר בעיניים. כיום מצב הראיה שלי התדרדר ואני עם משקפיים. האם אני יכולה לשים עדשות מגע? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום עקרונית ניתן להרכיב עדשות מגע לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים רצוי לעבור בדיקת עיניים מקיפה לפני כן אצל רופא עיניים . יום נפלא ד"ר ד בן ניסן

12/03/2014 | 16:12 | מאת: מרים

שלום דר. הבן שלי כיום בן 17 ו8 חודשים והוא רוצה להתקל ליחידה קרבית בצבא, באם הוא יכול לעשות ניתוח? המספר שלו יציב בחצי שנה האחרונה ובעין ימין יש לו צילינדר גבוהה -3.5 בערך

לקריאה נוספת והעמקה

מרים שלום אני ממליץ לך לקבוע תור לבדיקת התאמה ויחד נבחן את הממצאים ונקבל החלטה שתהיה על דעת כולנו צלצלי לליזר קומפני שבת שלום ד"ר דוד בן ניסן

09/03/2014 | 19:15 | מאת: אמיר

היי בן 36 חולה קרוהן כ20 שנים ונוטל אימוראן ,בודיסון (סוג של סטרואיד) וציפרלקס. את הבודיסון אני אטול עד מאי -המחלה לא פעילה מבחינת מדדי דלקת -האם יש מניעה לעשות ניתוח להסרת משקפיים?

לקריאה נוספת והעמקה

אמיר שלום מחלת קרון הינה מחלה אוטואימונית . היא נכללת בקבוצת המחלות שמוחרגות מניתוח . טיפול באימורן חומר מדכא חיסוניות יכול להפריע בנוסף לתהליך ההחלמה. למרות זאת ההחלטה באם כן לנתח נתונה בידי כל מנתח באופן אישי קיימים דיווחים בספרות על מנתחים שכן מנתחים חולי קרון ולדבריהם התוצאות טובות . אני לעומת זאת אינני מנתח חולי קרון למרות שהמחלה שקטה . אשמח לייעץ לך בנוסף ותוכל לשם כך לפנות אלינו תמיד בהצלחה ד"ר דוד בן ניסן

שלום אמיר שמי דר ונדר ואני מהיום המנהל של הפורום. בנוסף לעיסוקי בהסרת משקפיים בלייזר, אני מתמחה בטיפול במחלות עיניים אוטואימוניות לאחר בדיקת התאמה וברור מצבך הססטמי כעת, סביר להניח שתוכל לעבור טיפול להסרת משקפיים בלייזר, עם תוצאה טובה והחלמה מידית. אם אתה עדין מעוניין, צור איתנו קשר וקבע בדיקת התאמה. בברכה ד"ר אריאל ונדר מנהל רפואי - iClinic המרכז הרפואי לתיקון ראייה בלייזר טל. 55567* (* לייזר )

27/02/2014 | 18:37 | מאת: דור

בגיל 3 עברתי ניתוח לתיקון פזילה כיום יש לי פזילה רק בעין אחת המספר שלי הוא 4.25 פלוס. ראייה 6/6 . מרכיב משקפיים ועדשות מגע . האם אני יכול לעשות ניתוח להסרת משקפיים עפי המידע הנתון והמצומצם הזה .?

לקריאה נוספת והעמקה

דור שלום על מנת שאוכל להתייחס נכון לשאלה באם הנך מתאים לניתוח אתה חייב לעבור בדיקת התאמה חשוב מאד לדעת באם קיימת פזילה היום ואם כן איזה סוג, מה המספרים הסופיים גם לאחר בדיקה עם הרחבה של האישונים ובדיקה של מיפויי הקרנית המראה שלה ועובייה אני מזמין אותך להיבדק בחינם בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

22/02/2014 | 22:12 | מאת: אלה

ד"ר שלום, נבדקתי בשני מכונים שונים ובשניהם נמצאתי מתאימה ללייזר. במכון אחד נאמר לי שאני מתאימה לאינטרלאסיק, ובמכון השני נאמר לי שאני מתאימה לPRK+CXL. נאמר לי שבגלל הצילינד ותלילות הקרנית אני צריכה לעבור גם את הניתוח בצורת PRK וגם את הטיפול קרוס לינקינג. לפני מה שהבנתי הניתוחים הם עם אותה תוצאה אך תקופת החלמה שונה, האם זה נכון? אני לא מוצאת באינטרנט הסבר על הטיפול הזה לא בהקשר של קרטוקונוס, האם תוכל לתת לי עוד פרטים? האם זהו טיפול הכרחי לרוב, או האם מנסים "לדחוף" לי עוד ניתוח? אודה על תגובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אלה שלום קרוס לינקינג הוא טיפול לחיזוק של קרנית במקרים של קרטוקונוס או במצבים של חולשה של הקרנית שהוא סיבוך לאחר ניתוחי לייזר להסרת משקפיים ( אקטזיה של הקרנית ) לשם כך מקרינים את הקרנית באור אולטרה סגול בסיוע של טיפות של ויטמין B . פעולה זו מקשיחה את סיבי הקולגן שבונים את המשתית של רקמת הקרנית ניתן למצוא על כך הרבה חומר ברשת , גם בעברית , הקלידי קרוס לינקינג וקרנית ותקבלי תוצאות. לעצם הטיפול שלך - למרות שחסרים לי נתונים עצם העובדה שהציעו לך ניתוח אינטרה לסיק משמע ניתוח עם חיתוך של הקרנית מצביעה על העובדה שהקרנית שלך מספיק עבה לטיפול והמיפויים תקינים יכול להיות שמנתח אחר יחשוב לנתח ללא חיתוך של הקרנית ( PRK ) אבל תוספת של טיפול קרוסלינקינג נראית לי מעט לא מובנת בכל מקרה אשמח לייעץ לך בעצמי גם אם תחליטי לבסוף לא לנתח אצלנו זאת כדי שתלכי לניתוח שלמה ורגועה בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

20/02/2014 | 17:37 | מאת: מיכאל

לפני 4 שנים אושפזתי בבית חולים בגלל גורם זר שניכנס לי לעין שמאל ומאז יש לי צלקת, זה מונע ממני לעשות את הניתוח? המספר שלי במשקפיים הוא -4 וחצי ואין לי רקע של מחלות עיניים או דלקות כלשהם.

מיכאל שלום בדרך כלל אין מניעה לעשות ניתוח לייזר משום שצלקת לאחר הוצאת גוף זר הינה קטנה ונקודתית צריך יהיה לקבל החלטה סופית בכפוף לגודל הצלקת עומקה מיקומה על פני הקרנית וכמובן לבדוק האם פוגעת או אינה פוגעת בחדות הראיה אתה מוזמן לבדיקת התאמה בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

10/02/2014 | 12:57 | מאת: אתי

שלום ד"ר, כמה זמן אחרי ההריון אפשר לעשות את הניתוח?

אתי שלום כדאי להמתין כחצי שנה - שנה עד לניתוח ובתנאי שהמספר יציב ומתועד שבוע טוב ד"ר ד בן ניסן

לאחר ניתוח יש לי שטפי דם חוזרים בעיניים. מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

מלכי שלום שטפי הדם נגרמים עקב הלחץ של הטבעת או מפשק העפעפיים בזמן הניתוח הם נספגים מעצמם תוך שבועיים שלושה אינם משאירים נזק ואינם משפיעים על תוצאות הניתוח טפלי עם הטיפול התרופתי שקיבלת והרבה תחליפי דמעות בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

אסי שלום פרט למקרים נדירים שבועיים לאחר הניתוח אין מניעה מלעסוק בכל פעילות כולל שהייה בסאונה בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

22/01/2014 | 01:47 | מאת: carmen

האם לחולי אפילפסיה יש בעיה בניתוח להסרת משקפיים? עלי לציין שמדובר בחולה ללא התקפים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

כרמן שלום ניתן לנתח עם אפילפסיה בתנאי שהיא קלה, נשלטת , ומאוזנת עם התקפים קלים ונדירים עדכני את הרופא המנתח כל הצוות הרפואי בחדר הניתוח חייב להיות מעודכן והניתוח נעשה בהתאם בהצלחה ד"ר ד בן ניסן