סוג הניתוח

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר

22/02/2014 | 22:12 | מאת: אלה

ד"ר שלום, נבדקתי בשני מכונים שונים ובשניהם נמצאתי מתאימה ללייזר. במכון אחד נאמר לי שאני מתאימה לאינטרלאסיק, ובמכון השני נאמר לי שאני מתאימה לPRK+CXL. נאמר לי שבגלל הצילינד ותלילות הקרנית אני צריכה לעבור גם את הניתוח בצורת PRK וגם את הטיפול קרוס לינקינג. לפני מה שהבנתי הניתוחים הם עם אותה תוצאה אך תקופת החלמה שונה, האם זה נכון? אני לא מוצאת באינטרנט הסבר על הטיפול הזה לא בהקשר של קרטוקונוס, האם תוכל לתת לי עוד פרטים? האם זהו טיפול הכרחי לרוב, או האם מנסים "לדחוף" לי עוד ניתוח? אודה על תגובתך

04/03/2014 | 22:03 | מאת: ד"ר דוד בן ניסן

אלה שלום קרוס לינקינג הוא טיפול לחיזוק של קרנית במקרים של קרטוקונוס או במצבים של חולשה של הקרנית שהוא סיבוך לאחר ניתוחי לייזר להסרת משקפיים ( אקטזיה של הקרנית ) לשם כך מקרינים את הקרנית באור אולטרה סגול בסיוע של טיפות של ויטמין B . פעולה זו מקשיחה את סיבי הקולגן שבונים את המשתית של רקמת הקרנית ניתן למצוא על כך הרבה חומר ברשת , גם בעברית , הקלידי קרוס לינקינג וקרנית ותקבלי תוצאות. לעצם הטיפול שלך - למרות שחסרים לי נתונים עצם העובדה שהציעו לך ניתוח אינטרה לסיק משמע ניתוח עם חיתוך של הקרנית מצביעה על העובדה שהקרנית שלך מספיק עבה לטיפול והמיפויים תקינים יכול להיות שמנתח אחר יחשוב לנתח ללא חיתוך של הקרנית ( PRK ) אבל תוספת של טיפול קרוסלינקינג נראית לי מעט לא מובנת בכל מקרה אשמח לייעץ לך בעצמי גם אם תחליטי לבסוף לא לנתח אצלנו זאת כדי שתלכי לניתוח שלמה ורגועה בהצלחה ד"ר ד בן ניסן

מנהל פורום הסרת משקפיים בלייזר