ביעבועים מתמשכים בבטן- המשך בירור

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/10/2022 | 22:43 | מאת: גל

שלום ד"ר.אני בן 40. לוקח שנים תרופות לטיפול בחרדה ודיכאון. אבא שלי סובל מקוליטיס מגיל 35 אשר נשלטת על ידי תרופת רפאסאל אותה לוקח קבוע. בחודש מאי בוצע שימוש באנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה משך 10 ימים ולאחר שזו לא עזרה, לאחר שבוע סיבוב נוסף של אנטיביוטיקה אחרת- אוגמנטין משך 10 ימים שעזרה מאוד יחד עם נטילת משככי כאבים מסוג איבופרופן. ידוע שתרופות נוגדות דיכאון יחד עם איבופרופן יכול לגרום להגברת דימום במעי. סמוך למתואר, התחלתי להרגיש ביעבועים בבטן ותחושה כללית לא טובה. בטן מאוד מרעישה ללא קשר לרעב. עשיתי בדיקות דם מקיפות כולל המוגלובין והכל תקין. אין שילשולים או הקאות. לאור זאת שהתופעה לא חלפה, הרופאה רצתה לשלול בעיה במעי והפנתה לבדיקות נוספות שאינן פולשניות: בדיקת דם סמוי בצואה - תוצאה שלילית בדיקת צואה לחיידק הליקובקטור- שלילית בדיקת תרבית צואה/תולעים- שלילית בדיקת דם CRP - תוצאה תקינה. בדיקת דם ESR - ערך חורג של 25 כאשר טווח המעבדה הוא 0 עד 15. האם במצב כזה יש צורך לבצע בדיקות נוספות שאינן פולשניות( כמו אולטרסאונד לדוגמא) שיכולות לשלול בעיה במעי/בבטן ? (ללא צורך בקולונוסקופיה היות ואין דימום לא גלוי ולא סמוי בצואה). שנית, האם יתכן כי התופעה היא עקב השימוש הרב באנטיביוטיקה בשני סבבים סמוכים זה לזה כפי שתיארתי מעלה ומכאן שיש מקום להוסיף זמנית לחיזוק החיידקים הטובים בפלורה של המעי כמוסות פרוביוטיקה לחודש-חודשיים?

שלום רב בהחלט יתכן שהתופעות שאתה מתאר משניות לטיפול ממושך באנטיביוטיקה וזאת לאור הבירור שבצעת עד כה שנמצא שלילי. טיפול בפרוביוטיקה יוכל לסייע ולהקל על התסמינים אך במידה ואינם חולפים מציעה שתפנה לרופא גסטרו לייעוץ מסודר תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס