תוצאת קלפרוטקטין מאד גבוה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

27/11/2022 | 08:35 | מאת: שרה'לה

שנים אני סובלת ממעי רגיז עקב רגישות לגלוטן ולקטוז. לאחרונה זה החמיר מאד מאד. בעיקר הכאבים. עשיתי בדיקות והכל יצא תקין חוץ מהקלפרוטקטין שהוא גבוה. הוא 2230. מה המשמעות של ערך כזה גבוה? מחייב שזה קרוהן/קוליטיס? מה הטיפול המומלץ אם אני לא יכולה לעשות קולונוסקופיה? MRI? CT?

שלום רב ערך גבוה של קלפרוטקטין מעיד על דלקת כלשהיא לאורך צינור העיכול המצריכה המשך בירור. בדיקות הדמיה לרוב אינן מהוות תחליף לביצוע בדיקות אנדוסקופיות אלא משלימות את התמונה. על מנת להגיע לאבחנה יש צורך בביצוע קולונוסקופיה עם נטילת ביופסיות על מנת לאפיין את סוג הדלקת במידה ונמצאת. מציעה שתפני לגסטרואנטרולוג לדון באפשרויות להמשך בירור. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס