קולונוסקופיה ללא טשטוש

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/10/2022 | 11:54 | מאת: אלי

שלום רב. אני בן 20. צריך לעבור קולונוסקופיה. השאלה שלי אם אפשרי לבצע את הבדיקה ללא טשטוש כלל, כך שאשאר ער במהלך הבדיקה וכמובן לא אזוז ואשתף פעולה. פשוט מעדיף להימנע ממצב של חוסר שליטה או מודעות. סף הכאב שלי מאד נמוך, ואני לא יודע אם באמת הבדיקה הזאת כואבת.. יכול להיות שמדובר באי נוחות קלה שאוכל להתמודד איתה. אני יכול להתמודד עם אי נוחות קלה. האם ניתן לדוגמה להכניס לי עירוי ולהתחיל את הבדיקה, ורק עם במידה ואני אומר לרופא המבצע שאני לא מסוגל לסבול - אז להחדיר לי את חומרי הטשטוש? זה אפשרי? תודה.

שלום רב קולונוסקופיה היא בדיקה לא נעימה בשל החדרת המכשיר וניפוח המעי, וזו הסיבה למתן טשטוש. ניתן לבצע את הבדיקה ללא טשטוש אם אתה מעוניין או לתת את הטשטוש רק במידת הצורך- עליך לבקש זאת מהרופא המבצע. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס