קלפרוטקטין גבוה מעל 500

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/11/2022 | 20:29 | מאת: יהודה

שלום וברכה אני סבלתי ממלנה ולאחר אבחון הסתבר שככל הנראה אני סובל מקרוהן עשיתי קלפרוטקטין ויצא 500 השאלה האם זה אומר שהדלקת בהתפרצות גבוהה ואיך זה ישליך על הטיפול

שלום רב חומרת הדלקת לא נקבעת רק על סמך בדיקת קלפרוטקטין אלא על ידי שילוב של ממצאים, כולל ממצאים קלינים, בדיקות דם, ממצאים אנדוסקופים והדמייתיים. קלפרוטקטין מעל 500 הינו ערך מוגבר אך אינו מלמד על חומרת הדלקת בהכרח מציעה שתפנה לרופא גסטרו מטפל על מנת להחליט על צורך בטיפול תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס