כתגובה לתשובה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/01/2023 | 22:47 | מאת: הדר

האם אי אפשר למצוא את הגורם לקרוהן וכך להחלים לחלוטין במקום לסבול כל החיים? איך בודקים אם זה זיהום/מערכת חיסון חלשה וכו? אין סיבה שלפתע היא הופיע .לא היה סטרס או גורמים לא מוסברים. תודה

שלום רב הגורמים להתפתחות מחלת קרוהן הם מורכבים ואין גורם אחד למחלה. מדובר בשילוב גורמים כולל גורמים סביבתיים- תזונה, הרגלי חיים, הרכב החיידקים במעי, זיהומים, בשילוב עם גורמים גנטים שקשורים לתפקוד מערכת החיסון. הטיפול מתמקד גם בשינוי ושיפור אורחות חיים ותזונה וגם בשליטה על התהליך הדלקתי הפעיל על ידי טיפול תרופתי במידת הצורך. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס