קרוהן, ויטמין K, קרישה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

04/12/2022 | 11:00 | מאת: גיל ד.

שלום אני סובל מקרוהן , גיל 54. בגלל שלא אוכל ירקות ופירות וכו' הגעתי למחסור בויטמין K שהתחיל להשפיע על הקרישה. אני לא מסתדר עם מולטי ויטמין גורם לתופעות לוואי. הרופא אמר שכדאי שאקח בהקדם תוסף של ויטמין K. הסתכלתי על אריזות של כדורי ויטמין K ובכולם כתוב ויטמין K2 . אבל במולטי , למשל צנטרום הויטמין K הוא K1. האם גם ויטמין K2 הוא הויטמין K שחסר שגורם לפגיעה בקרישה? כך שאם אקח K2 זה אמור לעזור לי לשיפור הקרישה? תודה רבה

שלום רב ישנו מספר תצורות של ויטמין k תלוי מהו המקור ממנו מגיע. ויטמין k1 מגיע יותר מהצומח וויטמין k2 מגיע ממזונות מהחי, ובנוסף חיידקי המעי יכולים לייצר אותו ואף להפוך ויטמין k1 לk2. שני סוגי הויטמינים משפיעים גם על תהליכי הקרישה, ואין הנחיה לצריכה של אחד מהם באופן מסוים. המינון היומי המומלץ הינו 120 מק״ג ליממה. מציעה שתתייעץ גם עם דיאטנית גסטרו לאור המגבלות התזונתיות שלך- יתכן ואתה זקוק לתמיכה תזונתית ותיסוף נוסף. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס